Irma 26.11.2008 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2008 jakoś wydaje mi się, że kuchnia ma lepszy kształt dla ustawienia w niej stołu, a jadalnia jest taka trochę kiszkowata, łątwo było by w niej ustawić szafki kuchenne. No i gabarytowo wydaje mi się to bardziej sensowne. poza tym jak zaprosisz gości to nie beda musieli przechodzic przez kuchnie, żeby usiasc w salonie lub w jadalni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anoleiz 26.11.2008 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2008 to jest jakiś powód, też o tym myślałam... tylko, że mam problem z piecem kaflowym...nijak do jadalni mi nie pasuje, a znowu przenieść nie ma jak... no i wyspa... z cynowymi garnkami wiszącymi nad nią... się mi marzy... no myślę i myślę .... jeszcze mogę dużo zmienić więc kombinuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 26.11.2008 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2008 a mi właśnie do jadalni piec pasuje...i okrągły stól, i kredens...no i wyjscie z kuchni bezpośrednio do ogrodu, z kawką, po zioła, do warzywniaka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anoleiz 26.11.2008 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2008 hmm... to by trochę koncepcję przewróciło do góry nogami... no ale nie pierwszy raz się z tym prześpię ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 26.11.2008 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2008 Wtrącę się ... Irma ma jednak trochę racji. Jak się dobrze przyjrzeć to jadalnia jest wymarzona dla kuchni, nawet schody do piwnicy bardziej pasują. Prześpij się i zastanów, bo kto wie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 27.11.2008 07:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 Według mnie to Irma ma całkiem rację. Ona się zna i dobrze gada. I ten piec w jadalni i kredens, i nie trzeba do jadalni przez kuchnię lecieć... Takie wyjście z kuchni prosto na ogród - moje marzenie. Nieziszczalne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anoleiz 27.11.2008 07:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 tylko że z garami do jadalni do pieca latać? właśnie z zakupami do kuchni przez jadalnię? to mnie zniechęca do tego pomysłu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 27.11.2008 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 No cóż, musisz podjąć decyzję ... współczuję Faktycznie, bieganie przez jadalnię z torbami nie nada ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anoleiz 27.11.2008 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 każdy pomysł ma zady i walety... ja już na każdą stronę go wywróciłam... teraz tylko zostało właśnie - podjąć decyzję )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 27.11.2008 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 przejsc przez jadalnie z torbami to nie jest znowu az taka straszna rzecz...zwłaszcza, ze mozna wejsc od tyłu przez ogród... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anoleiz 27.11.2008 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 hmmm no od tyłu nie bardzo, bo tarasowe drzwi raczej otwierają się od środka i tez nie o to chodzi, żeby latać z siatkami naokoło domu ale rozumiem intencje no zobaczymy, rozrysujemy sobie na podłodze w chałupie pomieszczenia i zobaczymy jak wychodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an-bud 27.11.2008 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 dzień doberek tak patrzę a może: zamienić miejscami kuchnię i salon, do kuchni wejście zamiast jednego z okien, piece miejscami zamienić i robi się wejście wygodne do kuchni a z kuchni przejście do jadalni i salonu przemyślćie jeszcze, jak mówi moja chopa.. myśleć, myśleć, myśleć hm.. ale burza mózgów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Irma 27.11.2008 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 na zachodzie tak czesto robia, ze kuchnia jest na tylach domu i wchodzi sie z zakupami od strony ogrodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anoleiz 27.11.2008 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 ale chyba tam mogą zaparkować, bo o to chodzi, żeby zaparkować na tyłach domu i wejść bezpośrednio z zakupami do kuchni i to jest super rozwiązanie takie wejście drugie na tyłach domu, szkoda, że tutaj nie bardzo się da zrobić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 27.11.2008 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 Tak sobie teraz myślę, że lepsze jest wrogiem dobrego.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anoleiz 27.11.2008 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 swoją drogą Twój dom mi się bardzo podoba... zaglądam czasem i podglądam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anoleiz 27.11.2008 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 ja sobie postawiłam kilka warunków jakie musi spełnić kuchnia, i tego się na razie trzymam, ma być centrum domu, bo w niej dzieją się rzeczy najważniejsze i wkoło niej się kręci życie domowe goście najchętniej i najczęściej też siedzą i plotkują w kuchni musi być łatwo dostępna w sensie przeniesienia zakupów musi się w niej zmieścić kilka osób na raz wykonujących prace kuchenne chcę móc w normalnych warunkach np lepić masę pierogów z dziećmi nie obijając się o siebie reszta mniej ważna... do tego dopasowuje to co mam, dlatego lepszym rozwiązaniem wydawała mi się kuchnia większa właśnie, oddzielona umownie od przejścia do salonu, w "jadalni" wydaje mi się za mało miejsca na to... tam bardziej byłby wtedy aneks kuchenny... ale dobrym rozwiązaniem jest rozrysowanie szafek, stołu itd na podłodze w domu, zobaczę wtedy jak na żywo będzie to wyglądało, bo na projekcie to różnie z tą funkcjonalnością bywa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anoleiz 27.11.2008 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 burze mózgów są najlepciejsze... czasem banalny i wydawałoby się niepraktyczny nawet pomysł jest bazą do "wpadnięcia" na jakieś genialne rozwiązanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an-bud 27.11.2008 10:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 a w salonie zamiast pieca można dac kominek idealne miejsce po kuchennym piecu tzn w mojej wersji gosia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 27.11.2008 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2008 a w salonie zamiast pieca można dac kominek idealne miejsce po kuchennym piecu tzn w mojej wersji gosia oj, pięknie by to wyglądało.. dzień dobry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts