DPS 01.04.2009 09:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 Ja tam nie chcę się upierdliwić, ale ktoś od zeszłego roku mi wizytację wisi tutaj... A stara chałupa to istny skarb, natomiast zbytni pietyzm jest dla samej chałupy wysoce niewskazany - bez wymiany niektórych części na nowe nie postoi długo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 01.04.2009 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 Granaty zdetonuj ... byle gdzie - nie macie tam jakiego poligonu w pobliżu??? Łupki wywal, bo Ci całą działkę zryją, jak zobaczą coś, co ma więcej niż 80 lat Resztę skrzętnie schowaj! A ściana, skro jest uprzejma krzywić się, to niech sobie poszuka innego, bardziej dogodnego miejsca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anoleiz 01.04.2009 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 heheh noooo co ma wisieć nie utonie ja się na zachodnie rubieże wybieram a jakże w okresie wakacyjnym, nie wiem jeszcze dokładnie kiedy, bo w fazie planowania jesteśmy a to nie takie proste zgrać urlop, wyjazdy kolonijne starszego Dziuba i urlopy teściów... żeby się nic nie zazębiało i żeby mi szkodnik nie siedział ani pół dnia w domu, tylko sprawnie z jednego wyjazdu na drugi... dopuszczam obsuwę na pranie i odpoczynek w domu, ale i tak trochę to wymaga ekwelibrystyki planowawczej no i takąwoż uprawiam ostatnio ciągle a pietyzm pietyzmem... ja ten dom po prostu ... no kocham chociaż on jeszcze nie mój w sensie, że nie zadomowiony, tylko na razie taki pusty... no ale z dnia na dzień bliżej niż dalej mamy i to cieszy a jeszcze wiosna przyszła i już w ogóle się nabrało ochoty do życia, działania )) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 01.04.2009 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 Wszyscy o tej wiośnie gadają, to chyba i czas najwyższy uwierzyć, że przyszła Wcale mnie dziwi, że kochasz ten dom ... wcale a wcale Już niedłgo nie będzie pusty!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 01.04.2009 18:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 heheh noooo co ma wisieć nie utonie ja się na zachodnie rubieże wybieram a jakże w okresie wakacyjnym, O, i tak do mnie mów. Skoro ekwilibrystykę planistyczną uprawiasz, to powodzenia życzę i zdrowego zachowania równowagi czasowej. A na wizytację czekam, a jakże. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anoleiz 01.04.2009 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 jak tylko wszystko dopnę na ostatni guzik to skonfrontuje plany wyjazdu w sensie że będę miała prośbę o udostępnienie miejsca na sianie czy cuś na noc albo dwie ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 01.04.2009 18:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2009 No problem. A najlepszy to namiocik. No, jakoś damy radę, na pewno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 02.04.2009 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2009 W razie Waszego pojawienia się w Perle Bałtyku udostępniam wycieraczkę!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anoleiz 02.04.2009 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2009 będę pamiętała o tej wycieraczce i wezmę pod uwagę przy planowaniu urlopu w przyszłym roku, bo planujemy północ daleką, to jakiś dzień przejazdem na tą wycieraczkę możemy się skusić ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia-Anbudowa 02.04.2009 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2009 przylazłam zasmarkane dzień dobry powiedzieć 100 lat no, no pamiętam, że w konserwacji zabytków mówiono, że budynki wybudowane przed 1939r. są objęte chyba "opieką konserwatorską" piszę chyba bo dokładnie nie pamiętam tej nazwy ta "opieka" nie wymaga zgody konserwatora na dokonywanie zmian w istniejącym budynku tak mi sie wydaje ale pewna nie jestem oczywiście ktoś może się "uczepić" i poinformować władzę o dewastowaniu (np. wyburzeniu) i wtedy konserwator ......zarządza "nadzór" uffffff ale nabazgrałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anoleiz 02.04.2009 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2009 na razie nic nie wiem kiedy była chałupa budowana, to się nie przyznaje do tych 100 lat ale zobaczymy w trakcie remontu, bo może jakieś dowody się znajdą... taka na ten przykład belka z jakąś wyrytą datą... ech fajnie by było powiesić ocs takiego w kuchni na ten przykład Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
braza 03.04.2009 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2009 Podstawowa zasada: nie przyznawać się!!! Do niczego!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 03.04.2009 07:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2009 No właśnie. A jak cos znajdą, to mówić, że nie moje i podrzucili mi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anoleiz 03.04.2009 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2009 hehe no tak albo podrzucać jakiemuś nielubianemu sąsiadowi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosia-Anbudowa 03.04.2009 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2009 hehe no tak albo podrzucać jakiemuś nielubianemu sąsiadowi zaśmiane bry nocne zostawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 04.04.2009 07:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2009 Dzień doberek, Gosia tak się śmiała, że w nocy mnie obudziła, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DarioAS 04.04.2009 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2009 http://smyki.pl/cardimages/slonko.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anoleiz 04.04.2009 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2009 dzieńdoberek właśnie się wybieramy na wioskę trochę późno, ale plany nam zawalił trochę Staś, oznajmiając wczoraj wieczorem, że dzisiaj ma turniej taneczny i musi być, bo powiedział swojej partnerce, że będzie... chętnie bym za karę go nie puściła na ten turniej, ale żal mi koleżanki Stasia, jak nie ma partnera, to wypada z turnieju para w ogóle... no i skubaniec pojechał i właśnie tańczy - rumbę, sambę i walca angielskiego zobaczymy czy się zakwalifikuje do drugiej tury no to ja lecę pakować graty do zabrania na działkę, jak zwykle grill, strzelanie itp atrakcje i pełno znajomych się zjeżdża, wcale im się nie dziwię, bo pogoda taka, że normalnie - lato ! )) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DPS 04.04.2009 15:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2009 Wow, masz tancerza w rodzinie? Super! No to oby awansowali i miłego weekendu na działce życzę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anoleiz 04.04.2009 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2009 ufff... właśnie wróciliśmy tancerza, no w końcu do szkoły muzycznej chodzi, to się muzycznie udziela po mamusi oczywiście grill udany, wystrzelaliśmy kilkanaście puszek do imentu, pudełko służące za tarcze podziurawione jak sito... mięsko które od wczoraj marynowałam wyszło znakomicie, i nawet ciepło wieczorem było no cud miód malyna ale padam ze zmęczenia, a jutro trza wstać palmy do poświęcenia zawieźć i może na jarmark się wybrać wielkanocny, uwielbiam co roku buszować po jarmarkach i nowe stada kurczaków i królików i innych ozdóbek wielkanocnych zakupować to takie, ech dziecinne lecem pod prysznic i spać... a jutro zaległe zdjęcia i dzisiejsze wrzucę może, przynajmniej poglądowo... aaa bym zapomniała bukszpan wsadziłam na działce, i wierzbę płaczącą szczepioną na pniu... śliczna jest trochę tak wbrew planom, ale najwyżej przesadzę za jakiś czas w docelowe miejsce, nie mogłam się oprzeć w sklepie, a nie chciałam nic na razie na działce sadzić, czy siać, bo nie wiem gdzie co będzie a rozwałka będzie wkoło chałupy i by mi szkoda było tego czasu i pracy na marne... no ale, wsadzone, ciekawe czy się przyjmie, mam nadzieję, że tak, kotki na wierzbie już są, więc może korzenie ma zdrowe, pomimo, że z supermarketu no to lecem na wieczorny spoczynek się udać ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts