Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Prosba o ocene cen wykonczenia domu

pluszku

Recommended Posts

Prosze o ocene kosztow prac wykonczeniowych, ponizej przykladowe ceny netto:

Kafelkowanie 40-60 zl/m2 - zalezy od wielkosci

montaz geberitu z zabudowa KG 300 zl

Instalacja wodno-kanal 100-120 zl za punk

MOntaz umywalki 60 zl/sztuke

Wykonanie podejscia do grzejnika co (miedz) 110 zl/punkt

Zawieszenie grzejnika 60 zl/sztuke

Wykonanie gładzi gipsoych z przetarciem 4 krotnym i szlifowanie 20 zl/m2

Docieplenie poddasz (welna, folia i plyta na stelazu) 45 zl/m2

Montaz plyt KG na stelarzu 42 zl/m2

Szpachlowanie polaczen plyt KG 5zl/m2

Tynki akrylowo mineralne 25 zl/m2

Tynki tradycyjne 20 zl/m2

Montaz paneli podlogowych 15 zl/m2

Lokalizacja woj. slaskie

z tym bardzo to bym nie przesadzał, ale jeśli to jedna ekipa i jakaś rzetelna, to chyba warto, Choć z 2. strony poszczególne elementy można taniej. Nie wiem tylko czy wszędzie :)

MOge dokladnie ogladac ich prace - wykanczaja teraz dom w mojej okolicy.

Sprawiaja wrazenie sumiennych i sensownych.

Tylko, że ja w swojej naiwnosci myslałem ze bedzie to tak w połowe taniej .....

Ale co tu ma byc taniej, bo nie rozumiem? Te ceny naprawde sa wg mnie niskie.

Po prostu o cenach pewnych prac nie mialem pojecia.

NIe mam teraz geberitu i nie mam pojecia ile montaz moze kosztowac.

300 zl to dla mnie kupa kasy a jako laikowi wydawalo mi sie, ze taki montaz powinien byc 3 razy taniej.

Wszak osobno liczone jest wykonanie podejscia kanalizacyjnego, osobo doprowadzenie wody i osobno montaz kibelka.

Jak sie to zsumuje to wyjdzie ponad 500 zl za całosc roboty podłaczenia kibelka.

Chyba bede sie potem bał z niego skorzystac - wszak tyle to kosztowało.

Dodajac koszt samej muszli i osprzetu mamy ponad 1000 zl.

Za tyle to w 2004 roku niektorzy przywozili samochody z zachodu.

Masz racje, ale przeciez skads musze miec to siano zeby tankowac co dzien benzyne do mojej s-klasy, nie?

PS. Leczysz to jakos?

Wogóle mnie to nie interesuje co tankujesz i ile i gdzie. Skąd bierzesz siano też mnie nie interesuje.....

jakiś taki mało interesujący jesteś...

a ceny które padły w tym wątku są "normalne" albo raczej wysokie a nie są niskie. Wśród wykonawców również zaczęła się konkurencja i ceny lecą w dół a nie w górę.

Są oczywiście jeszcze kosmici (pełno jest ich na tym forum) którym się wydaje że wykonują strasznie ciężką wykwalifikowaną pracę do której trzeba się latami przygotowywać na drogich studiach ale to już zdaje się margines. Zawsze na rynku pojawia się konkurencja i ceny spadają :)

i wnioskuję to po moich niektórych fachmanach co to chcieli na początku kosmiczne pieniądze np 55-60 zł /m2 za elewację a robią za 40 i to jeszcze z klinkierem. W czym lepsi byliby ci za 60 zł? Tylko w tym że wyjeliby z mojego portfela o 50% kasy więcej.

Podsumowując - szukaj frajera za olbrzymią kasę dla swoich niesamowitych usług ale nie mów ludziom że ceny podane w tym wątku to są bardzo przystępne.

wydają ci się mocno niezdrowe ponieważ uważam że płacenie wygórowanych stawek za pracę średnio wykwalifikowanego robotnika jest złe?

gdybym był na miejscu wykonawcy również mówiłbym że kwota X + 50 zł/m2 to mało bo chciałbym więcej - ale bez przegięć.

A teksty z lekami są na poziomie wykwalifikowania prawie wszystkich wykonawców - czyli słabe.