an-bud 25.02.2008 11:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 Zajefajne Ja już zbieram stare meble mamy dwie szafy, stół rozkładany do jadalni z krzesłami, stół okrągły, kilka starych zegarów, piece były tzn. są troszkę by się jeszcze przydało np: bufet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 25.02.2008 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 I tu coś jest: http://www.villa.net.pl/dwory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
giness 25.02.2008 14:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 I tu coś jest: http://www.villa.net.pl/dwory Jesssuuu OK jakie cuda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pepeg z Gumy 25.02.2008 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 [ http://images32.fotosik.pl/156/67523eaea75ff7c3.jpg [] A to wnetrze miłośnika nekropolii czy złodzieja kościołów? Fatalny gust. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
giness 25.02.2008 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 A to wnetrze miłośnika nekropolii czy złodzieja kościołów? Fatalny gust. Mógłbyś rozwinąć, bo nie kumam o co Ci chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 25.02.2008 15:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 A to wnetrze miłośnika nekropolii czy złodzieja kościołów? Fatalny gust. Mógłbyś rozwinąć, bo nie kumam o co Ci chodzi Pytanie, jak sądzę, retoryczne, ale odpowiem: to akurat wnętrze muzealne O gustach dyskutujemy w innym wątku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pepeg z Gumy 25.02.2008 15:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 O portrety trumienne na ścianie.Równie dobrze, można powiesić sobie porcelanowe fotografie z nagrobków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 25.02.2008 15:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 Pozwolę sobie przytoczyć za OK: Dyskusje o gustach w innym wątku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pepeg z Gumy 25.02.2008 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 Przytaczaj na zdrowie.Jednak muzeum czy krypta, to wątpliwa inspiracja ( patrz tytuł wewątka)i nie ma nic wspólneg z dworkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 25.02.2008 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 Przytaczaj na zdrowie. Jednak muzeum czy krypta, to wątpliwa inspiracja ( patrz tytuł wewątka) i nie ma nic wspólneg z dworkiem. Znajdź lepsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pepeg z Gumy 25.02.2008 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 Przytaczaj na zdrowie. Jednak muzeum czy krypta, to wątpliwa inspiracja ( patrz tytuł wewątka) i nie ma nic wspólneg z dworkiem. Znajdź lepsze Inteligentny i mocny argument, chociaż nie na temat. W muzeum taki zabieg dopuszczalny, w domu delikatnie mówiąc, bezmyślna śmieszność - taka inspiracja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anoleiz 25.02.2008 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 inspiracja dobra jak każda inna kolorystyka, meble, podłogi... a na ścianie może równie dobrze wisieć kiczowaty pejzarzyk... każdy wyciąga dla siebie to co go interesuje, nie ma co się pienić o 'fatalnym guście' w kwestii portretów trumiennych... która to wypowiedź za to bardzo dużo wniosła w zainspirowanie nas stylem dworkowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JoShi 25.02.2008 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 Dajcie spokój. Zawsze się znajdzie jakiś niezadowolony gumiak. Wklejajcie i nie dajcie mu popsuć wątku idiotycznymi dyskusjami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pepeg z Gumy 25.02.2008 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 Po idiotycznej dyskusji błysnęłaś niezwykle rozumną uwagą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 25.02.2008 17:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 No to wklejamy dalej Ja mam u siebie taki stary kredens i stół - jak skończę mój dworek, to będą stały w jadalni: http://img443.imageshack.us/img443/6969/kredensad3.jpg http://img178.imageshack.us/img178/3956/mebl005yj7.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pepeg z Gumy 25.02.2008 18:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 Bardzo ładna czeczota, chociaż zaniedbana troszkę. I Kossaka też masz Szkoda , ze monotable obrusem zasłonięty, gdyż Gdańskiem zalatuje, ale blatu nie widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 25.02.2008 18:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 Tak się składa, że meble są zadbane (jedynie aparat mógł zepsuć ich urok) i z Gdańskiem nie mają nic wspólnego, ale taka widać Twoja wiedza, Drogi kolego . Proponuję, abyś może wniósł do wątku coś bardziej twórczego i np. pokazał co Ciebie inspiruje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pepeg z Gumy 25.02.2008 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 No cóż wiedza uboga, ale aparat zepsuł ich urok, jak powiadasz, i obrusik zasłania. Mnie inspiruje wszystko co piękne, nawet modernizm i manieryzm Niestety politurka woskami odnawiana "Drogi kolego" (a raczej) drogi Kolego , bo w oryginale czeczotki robione były na "glanz". Pozdrawiam a mebelki naprawdę urocze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 25.02.2008 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 Przytaczaj na zdrowie. Jednak muzeum czy krypta, to wątpliwa inspiracja ( patrz tytuł wewątka) i nie ma nic wspólneg z dworkiem. Znajdź lepsze Inteligentny i mocny argument, chociaż nie na temat. W muzeum taki zabieg dopuszczalny, w domu delikatnie mówiąc, bezmyślna śmieszność - taka inspiracja. Drogi Pepegu z Gumy, Znawco Sztuki i Esteto Żeby nie ranić Twoich delikatnych odczuć estetycznych, tudzież nie wprowadzać w błąd bezmyślnymi inspiracjami niedouczonych uczestników forum, pozwalam sobie wkleić poniżej inne ujęcie dyskusyjnego wnętrza : http://images33.fotosik.pl/156/ebb285f055d44177med.jpg To pierwsze zostanie usunięte w stosownym czasie Niniejszym przyznaję się do błędu - całkiem nie zwróciłam uwagi na wiszące na ścianach portrety trumienne Aczkolwiek widywałam dziwniejsze wystroje ścian Ponadto, jeśli dysponujesz fotografiami bezbłędnie urządzonych wnętrz dworkowych, będziemy wszyscy wdzięczni, gdy raczysz je tu zamieścić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pepeg z Gumy 25.02.2008 22:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 OK! OK Celnie trafiłaś i połechtałaś moją bezmierną próżność. Jako malarz pokojowy zwracam baczną uwagę na to co wisi na ścianie a częste przestawianie starych mebli przed szpachlowaniem wyczuliło moją i tak już wrazliwą duszę. Mój przyrodni szwagier jest scenografem w teatrze gminnym i czasem sobie u niego dorabiam. Najbardziej lubię kiedy budujemy dekoracje do "Zemsty" albo innego "Strasznego Dworu". Często robimy sobie nawet jaja i wstawiamy tam secesyjne albo inne art deco "klamoty". Pan rezyser oraz widzowie i tak nie kumają czaczy więc wszyscy są strasznie zadowoleni. Mnie tam rybka co kto sobie powiesi na ścianie, ale mój majster strasznie nerwowy jest i mawia mi: "Pepeg, gumowcu jeden, to , że masz fakultet z fizyki kwantowej nie oznacza, że masz pojęcie o estetyce. Nie bądź burak i nie rób siary, tu zamiast emocjonalnego odpustu, czasem potrzeba zwyczajnej logiki". Pozdrawiam PS Bardzo lubię się z Toba drażnić a teraz już lecę ,bo mi szelak w kokilce stężeje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts