Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

DWORKI - wnętrza - inspiracje

monia i marek

Recommended Posts

• Odpowiedzi 143
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A to wnetrze miłośnika nekropolii czy złodzieja kościołów?

Fatalny gust.

Mógłbyś rozwinąć, bo nie kumam o co Ci chodzi

Pytanie, jak sądzę, retoryczne, ale odpowiem: to akurat wnętrze muzealne 8)

O gustach dyskutujemy w innym wątku :wink:

Gość Pepeg z Gumy
Przytaczaj na zdrowie.

Jednak muzeum czy krypta, to wątpliwa inspiracja ( patrz tytuł wewątka)

i nie ma nic wspólneg z dworkiem.

Znajdź lepsze :lol:

Inteligentny i mocny argument, chociaż nie na temat.

W muzeum taki zabieg dopuszczalny, w domu delikatnie mówiąc, bezmyślna śmieszność - taka inspiracja.

inspiracja dobra jak każda inna

kolorystyka, meble, podłogi...

a na ścianie może równie dobrze wisieć kiczowaty pejzarzyk...

każdy wyciąga dla siebie to co go interesuje,

nie ma co się pienić o 'fatalnym guście' w kwestii portretów trumiennych...

która to wypowiedź za to bardzo dużo wniosła w zainspirowanie nas stylem dworkowym

;)

Tak się składa, że meble są zadbane (jedynie aparat mógł zepsuć ich urok) i z Gdańskiem nie mają nic wspólnego, ale taka widać Twoja wiedza, Drogi kolego :lol: . Proponuję, abyś może wniósł do wątku coś bardziej twórczego i np. pokazał co Ciebie inspiruje?

Gość Pepeg z Gumy

No cóż wiedza uboga, ale aparat zepsuł ich urok, jak powiadasz, i obrusik zasłania. :D :D

Mnie inspiruje wszystko co piękne, nawet modernizm i manieryzm :p

Niestety politurka woskami odnawiana "Drogi kolego" (a raczej) drogi Kolego :) , bo w oryginale czeczotki robione były na "glanz".

Pozdrawiam a mebelki naprawdę urocze.

Przytaczaj na zdrowie.

Jednak muzeum czy krypta, to wątpliwa inspiracja ( patrz tytuł wewątka)

i nie ma nic wspólneg z dworkiem.

Znajdź lepsze :lol:

Inteligentny i mocny argument, chociaż nie na temat.

W muzeum taki zabieg dopuszczalny, w domu delikatnie mówiąc, bezmyślna śmieszność - taka inspiracja.

Drogi Pepegu z Gumy, Znawco Sztuki i Esteto :D

Żeby nie ranić Twoich delikatnych odczuć estetycznych, tudzież nie wprowadzać w błąd bezmyślnymi inspiracjami niedouczonych uczestników forum, pozwalam sobie wkleić poniżej inne ujęcie dyskusyjnego wnętrza :lol: :

http://images33.fotosik.pl/156/ebb285f055d44177med.jpg

To pierwsze zostanie usunięte w stosownym czasie :lol:

Niniejszym przyznaję się do błędu - całkiem nie zwróciłam uwagi na wiszące na ścianach portrety trumienne :oops: Aczkolwiek widywałam dziwniejsze wystroje ścian :roll: :lol: :lol: :lol:

Ponadto, jeśli dysponujesz fotografiami bezbłędnie urządzonych wnętrz dworkowych, będziemy wszyscy wdzięczni, gdy raczysz je tu zamieścić :D

Gość Pepeg z Gumy

OK! OK

Celnie trafiłaś i połechtałaś moją bezmierną próżność.

Jako malarz pokojowy zwracam baczną uwagę na to co wisi na ścianie a częste przestawianie starych mebli przed szpachlowaniem wyczuliło moją i tak już wrazliwą duszę.

Mój przyrodni szwagier jest scenografem w teatrze gminnym i czasem sobie u niego dorabiam.

Najbardziej lubię kiedy budujemy dekoracje do "Zemsty" albo innego "Strasznego Dworu".

Często robimy sobie nawet jaja i wstawiamy tam secesyjne albo inne art deco "klamoty".

Pan rezyser oraz widzowie i tak nie kumają czaczy więc wszyscy są strasznie zadowoleni. :wink:

Mnie tam rybka co kto sobie powiesi na ścianie, ale mój majster strasznie nerwowy jest i mawia mi:

"Pepeg, gumowcu jeden, to , że masz fakultet z fizyki kwantowej nie oznacza, że masz pojęcie o estetyce. Nie bądź burak i nie rób siary, tu zamiast emocjonalnego odpustu, czasem potrzeba zwyczajnej logiki".

Pozdrawiam

PS Bardzo lubię się z Toba drażnić a teraz już lecę ,bo mi szelak w kokilce stężeje :p