Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

DWORKI - wnętrza - inspiracje

monia i marek

Recommended Posts

...

Durnodworek jest starym określeniem używanym przez architektów, ale celnie obrazuje chore ambicje niektórych inwestorów i szalone pomysły nawiedzonych projektantów :D

...

Dobre zdanie ... tylko dlaczego pojawia się najczęściej równolegle z pytaniem: "kto to będzie sprzątał?", albo: "tyle okien?, kto to będzie mył?", albo: "po co zdobywać dobra - abym potem musiał ich pilnować?". Tak mówią najczęściej ludzie których największą ambicją jest zostać ... fryzjerem - mawia moja żona. :D

• Odpowiedzi 143
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Gość Pepeg z Gumy
...

Durnodworek jest starym określeniem używanym przez architektów, ale celnie obrazuje chore ambicje niektórych inwestorów i szalone pomysły nawiedzonych projektantów :D

...

Dobre zdanie ... tylko dlaczego pojawia się najczęściej równolegle z pytaniem: "kto to będzie sprzątał?", albo: "tyle okien?, kto to będzie mył?", albo: "po co zdobywać dobra - abym potem musiał ich pilnować?". Tak mówią najczęściej ludzie których największą ambicją jest zostać ... fryzjerem - mawia moja żona. :D

:D :D

Czyżbym jaką strunę czułą dworkowca, opacznie potrącił ?

Ja przecież nic o sprzątaniu i pilnowaniu dóbr nie mówiłem - sprzątaniu którego znacznie więcej w loftach i na minimalistycznych, szklanych fasadach. :p

Durnodworek określa właśnie taką jakość architektury, która najbliższa jest sercu i estetyce ambitnego fryzjera.

Kolega ged z góry uprzedza zarzuty, ma jakieś obawy co do swej decyzji i nie daj Bóg coś Pepegowi imputuje ? :)

Straśnie drażliwe jest dworkowe towarzystwo, szczególnie, że gumowiec nawet słowa złego jeszcze nie powiedział.

No właśnie OK to są wnętrza bardziej dworkowe niż pałacowe. Belki na ścianach, a nie rzeźbione wymuskane drewniane panele. Tak sobie wyobrażam dworki. Tak naprawdę moja znajomość stylu dworkowego lub pałacowego jest bardziej intuicyjna niż fachowa. Właściwie to lubię wnętrza siermiężne, karczemne. Ciężkie, wielki stoły, krzesła i kredensy, a na podłodze stare dechy dębowe i to mi bardziej pasuje do dworków tzn. domów o kształtach domu Ged'a.

Zgadzam się w 100%.Na podłodze chcę mieć dębowe dechy sprawiające wrażenie surowych,stoły "zżarte przez korniki",fruwające firanki w przeciągach,kominek z otwartym ogniem i biegające dzieciaki razem z psami.Te stylowe wnętrza ,które pokazujecie są piękne,ale nie wyobrażam sobie tak mieszkać.Mam wrażenie,że musiałabym być ubrana w wieczorową kreację koniecznie z kieliszkiem w ręku.

Pewnie mi się dostanie :lol: :lol: :lol: ale klimacik tych fotek mi odpowiada.Czy nie pasują do dworku o wsiowym wystroju?

http://images23.fotosik.pl/166/3f723d442b8aeb20.jpg

http://images23.fotosik.pl/166/ab48d81edf6de7d3.jpg

...

...

:D :D

Czyżbym jaką strunę czułą dworkowca, opacznie potrącił ?

Ja przecież nic o sprzątaniu i pilnowaniu dóbr nie mówiłem - sprzątaniu którego znacznie więcej w loftach i na minimalistycznych, szklanych fasadach. :p

Durnodworek określa właśnie taką jakość architektury, która najbliższa jest sercu i estetyce ambitnego fryzjera.

Kolega ged z góry uprzedza zarzuty, ma jakieś obawy co do swej decyzji i nie daj Bóg coś Pepegowi imputuje ? :)

Straśnie drażliwe jest dworkowe towarzystwo, szczególnie, że gumowiec nawet słowa złego jeszcze nie powiedział.

:lol: :lol: Może i nie powiedziałeś, ale ogólnie, to dozarty jakiś jesteś :lol:

a tam dworek, pałac zamczysko czy wiejska chata,

klimaty swojskie i wszystko zostaje w rodzinie ;)))

zawszeć coś w oko wpadnie, jakieś rozwiązanie się uchwyci...

czegoś nowego człowiek się nauczy...

np. żeby burakiem nie być i trumiennych portretów w pałacu nie wieszać...

generalnie wielki pożytek z tego jest i basta

znaczy z wklejania :))

a tam dworek, pałac zamczysko czy wiejska chata,

klimaty swojskie i wszystko zostaje w rodzinie ;)))

zawszeć coś w oko wpadnie, jakieś rozwiązanie się uchwyci...

czegoś nowego człowiek się nauczy...

np. żeby burakiem nie być i trumiennych portretów w pałacu nie wieszać...

generalnie wielki pożytek z tego jest i basta

znaczy z wklejania :))

Howgh! :lol:

A nawet jak powiesi te trumienne, to przynajmniej świadomie :wink:

No to wklejamy dalej :lol: Ja mam u siebie taki stary kredens i stół - jak skończę mój dworek, to będą stały w jadalni:

http://img443.imageshack.us/img443/6969/kredensad3.jpg

Czy ten obraz po lewej to Twoje dzieło? Kliknij kilka fotek swoich prac - zapewne będą dobrą inspiracją.

Gość Pepeg z Gumy
OK, wklejam, ale nie wiem, czy się nie narażę krytyce :lol:

.

Do mnie pijesz Madamme? :D

Dożarty jestem, fakt i jako malarz pokojowy podstawy pewne, mam, ale spokojnie, czasem nawet getelmen ze mnie wychodzi. :p

PS Czapka z głowy przed jankama.

Wreszcie piękny dworek i w avatarku i na zdjęciach.

Dwór to przecież wiejska posiadłość a nie pałac za miastem czy... muzeum. :)