ged 27.02.2008 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 ... Durnodworek jest starym określeniem używanym przez architektów, ale celnie obrazuje chore ambicje niektórych inwestorów i szalone pomysły nawiedzonych projektantów ... Dobre zdanie ... tylko dlaczego pojawia się najczęściej równolegle z pytaniem: "kto to będzie sprzątał?", albo: "tyle okien?, kto to będzie mył?", albo: "po co zdobywać dobra - abym potem musiał ich pilnować?". Tak mówią najczęściej ludzie których największą ambicją jest zostać ... fryzjerem - mawia moja żona. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pepeg z Gumy 27.02.2008 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 ... Durnodworek jest starym określeniem używanym przez architektów, ale celnie obrazuje chore ambicje niektórych inwestorów i szalone pomysły nawiedzonych projektantów ... Dobre zdanie ... tylko dlaczego pojawia się najczęściej równolegle z pytaniem: "kto to będzie sprzątał?", albo: "tyle okien?, kto to będzie mył?", albo: "po co zdobywać dobra - abym potem musiał ich pilnować?". Tak mówią najczęściej ludzie których największą ambicją jest zostać ... fryzjerem - mawia moja żona. Czyżbym jaką strunę czułą dworkowca, opacznie potrącił ? Ja przecież nic o sprzątaniu i pilnowaniu dóbr nie mówiłem - sprzątaniu którego znacznie więcej w loftach i na minimalistycznych, szklanych fasadach. Durnodworek określa właśnie taką jakość architektury, która najbliższa jest sercu i estetyce ambitnego fryzjera. Kolega ged z góry uprzedza zarzuty, ma jakieś obawy co do swej decyzji i nie daj Bóg coś Pepegowi imputuje ? Straśnie drażliwe jest dworkowe towarzystwo, szczególnie, że gumowiec nawet słowa złego jeszcze nie powiedział. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jankama 27.02.2008 20:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 No właśnie OK to są wnętrza bardziej dworkowe niż pałacowe. Belki na ścianach, a nie rzeźbione wymuskane drewniane panele. Tak sobie wyobrażam dworki. Tak naprawdę moja znajomość stylu dworkowego lub pałacowego jest bardziej intuicyjna niż fachowa. Właściwie to lubię wnętrza siermiężne, karczemne. Ciężkie, wielki stoły, krzesła i kredensy, a na podłodze stare dechy dębowe i to mi bardziej pasuje do dworków tzn. domów o kształtach domu Ged'a. Zgadzam się w 100%.Na podłodze chcę mieć dębowe dechy sprawiające wrażenie surowych,stoły "zżarte przez korniki",fruwające firanki w przeciągach,kominek z otwartym ogniem i biegające dzieciaki razem z psami.Te stylowe wnętrza ,które pokazujecie są piękne,ale nie wyobrażam sobie tak mieszkać.Mam wrażenie,że musiałabym być ubrana w wieczorową kreację koniecznie z kieliszkiem w ręku. Pewnie mi się dostanie ale klimacik tych fotek mi odpowiada.Czy nie pasują do dworku o wsiowym wystroju? http://images23.fotosik.pl/166/3f723d442b8aeb20.jpg http://images23.fotosik.pl/166/ab48d81edf6de7d3.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
giness 27.02.2008 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 Na podłodze chcę mieć dębowe dechy sprawiające wrażenie surowych,stoły "zżarte przez korniki",fruwające firanki w przeciągach,kominek z otwartym ogniem i biegające dzieciaki razem z psami. ja też, ja też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 27.02.2008 21:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 Jankama, myślę, że Ci się nie dostanie Wnętrza bardzo ładne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 27.02.2008 21:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 ... Durnodworek jest starym określeniem używanym przez architektów, ale celnie obrazuje chore ambicje niektórych inwestorów i szalone pomysły nawiedzonych projektantów ... Dobre zdanie ... tylko dlaczego pojawia się najczęściej równolegle z pytaniem: "kto to będzie sprzątał?", albo: "tyle okien?, kto to będzie mył?", albo: "po co zdobywać dobra - abym potem musiał ich pilnować?". Tak mówią najczęściej ludzie których największą ambicją jest zostać ... fryzjerem - mawia moja żona. Czyżbym jaką strunę czułą dworkowca, opacznie potrącił ? Ja przecież nic o sprzątaniu i pilnowaniu dóbr nie mówiłem - sprzątaniu którego znacznie więcej w loftach i na minimalistycznych, szklanych fasadach. Durnodworek określa właśnie taką jakość architektury, która najbliższa jest sercu i estetyce ambitnego fryzjera. Kolega ged z góry uprzedza zarzuty, ma jakieś obawy co do swej decyzji i nie daj Bóg coś Pepegowi imputuje ? Straśnie drażliwe jest dworkowe towarzystwo, szczególnie, że gumowiec nawet słowa złego jeszcze nie powiedział. Może i nie powiedziałeś, ale ogólnie, to dozarty jakiś jesteś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
giness 27.02.2008 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 Ja chcę taki stół http://img239.imageshack.us/img239/4764/961u1266fc6.jpg Cudo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
giness 27.02.2008 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 Trochę nic nie widać, ale nie umiem zrobić dużego zdjątka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 27.02.2008 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 Ja chcę taki stół http://img239.imageshack.us/img239/4764/961u1266fc6.jpg Cudo Nie za mały? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
giness 27.02.2008 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 Już się poprawiam http://img262.imageshack.us/img262/8649/961u1266ox9.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 27.02.2008 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 Stół fajny, ale to już na pewno nie dworek Prędzej jakieś średniowieczne zamczysko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
giness 27.02.2008 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 Ja wiem, ale strasznie mi się podoba i chciałam Wam pokazać -stół rzecz jasna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 27.02.2008 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 Takie stare zamczysko też fajna rzecz Z kominkiem takim, że wejść do niego można (nie pamiętam jak toto się nazywa ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jankama 27.02.2008 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 Ja chcę taki stół http://img239.imageshack.us/img239/4764/961u1266fc6.jpg Cudo Bardzo podchodzi (stół) pod meble firmy LUDWIK STYL, przymierzam się do nich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anoleiz 27.02.2008 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 a tam dworek, pałac zamczysko czy wiejska chata, klimaty swojskie i wszystko zostaje w rodzinie )) zawszeć coś w oko wpadnie, jakieś rozwiązanie się uchwyci... czegoś nowego człowiek się nauczy... np. żeby burakiem nie być i trumiennych portretów w pałacu nie wieszać... generalnie wielki pożytek z tego jest i basta znaczy z wklejania ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 27.02.2008 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 a tam dworek, pałac zamczysko czy wiejska chata, klimaty swojskie i wszystko zostaje w rodzinie )) zawszeć coś w oko wpadnie, jakieś rozwiązanie się uchwyci... czegoś nowego człowiek się nauczy... np. żeby burakiem nie być i trumiennych portretów w pałacu nie wieszać... generalnie wielki pożytek z tego jest i basta znaczy z wklejania ) Howgh! A nawet jak powiesi te trumienne, to przynajmniej świadomie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ged 27.02.2008 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 No to wklejamy dalej Ja mam u siebie taki stary kredens i stół - jak skończę mój dworek, to będą stały w jadalni: http://img443.imageshack.us/img443/6969/kredensad3.jpg Czy ten obraz po lewej to Twoje dzieło? Kliknij kilka fotek swoich prac - zapewne będą dobrą inspiracją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monia i marek 27.02.2008 22:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Pepeg z Gumy 27.02.2008 23:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 OK, wklejam, ale nie wiem, czy się nie narażę krytyce . Do mnie pijesz Madamme? Dożarty jestem, fakt i jako malarz pokojowy podstawy pewne, mam, ale spokojnie, czasem nawet getelmen ze mnie wychodzi. PS Czapka z głowy przed jankama. Wreszcie piękny dworek i w avatarku i na zdjęciach. Dwór to przecież wiejska posiadłość a nie pałac za miastem czy... muzeum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jankama 28.02.2008 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2008 PS Czapka z głowy przed jankama. Wreszcie piękny dworek i w avatarku i na zdjęciach. Dwór to przecież wiejska posiadłość a nie pałac za miastem czy... muzeum. Dzięki za poparcie.Dworek w avatarku to cel do którego dążymy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts