Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Firma DomBud-3

agapb

Recommended Posts

Zastanawiałem się nad Dombudem. Słyszałem wiele dobrego o firmie . Dostałem nawet szybko wycenę budynku na 3 wybrane technologie. Ceny porównywalne z rynkowymi. Firma żyje z rabatów od producentów.

Prowadzą bardzo mili bracia - pokazują budynki obecnie stawiane - poproś o rozmowę z jakimś inwestorem który u nich buduje.

Ja zrezygnowałem - bo nowe technologie mi odbiły.

Moje wrażenia bardzo dobre - z etapu przygotowywania oferty i wyzytacji budowy.

Jedyna wada to ze chca wszystko albo nic czyli rowniez zaopatrzenie materialowe co oznacza ze tutaj nic juz sam nie zaoszczedzisz. Ale jesli chcesz budowac z firma kompleksowo od A-Z to moze warto ja zrezygnowalem kupuje sam i jestem znacznie do przodu a sama robocizna tez jest na srednim poziomie - mozna taniej ale mozna sie tez naciac.

Pzdr

Fugas

Miałam (nie)przyjemność budowania z tą firmą.

Zaczęło się bardzo fajnie od spotkania z milszym z braci,który pokazywał katalogi ze zdjęciami i stworzył ofertę oczywiście z materiałami Dombudu3.Później odbyło się podpisanie umowy. Byli tańsi od innych o około 15%. Dlatego też ich wybrałam.

Idylla skończyła się już na etapie fundamentów, bo okazało się ,że materiały w rozumieniu firmy Dombud 3 to nie koniecznie nawet średnia rynkowa.Byłam trochę bezradna,zależało mi bardzo na czasie więc to jakoś zniosłam.Najbardziej bałam się później o dach(jestem technologiem drewna). Przyjechało na budowę drewno ,które miało około 30% wilgotności. Wtedy też doszło do spotkania z drugim z braci,którego nie wspominam mile(jego zachowanie miało się nijak do pierwszego z nich-pewnie też dlatego w takich rolach występują tj pierwszy słodki czarodziej ,drugi-stary cfaniak budowlaniec.Kazali mi dopłacić twierdząc ,że takie drewno jest OK,że oni wszędzie takie dają. Nie doprosiłam się też o atesty betonu.

Dzisiaj wiem jedno,że drugi raz z nimi nie budowałabym na pewno.

Katarzyna

• 3 years później...
  • 7 months później...
A ja jestem zadowolony, drewno ktore na dach położyli niewiem ile miało wilgotnośi bo technologiem drewna nie jestem ale dach sie trzyma nic nie peka i wsdzystko jest ok! Widac ze im ktoś jest mądrzejszy tym większe problemy ma. Moj dom stoi i pieknie sie prezentuje a Pani technolog też pewnie stoi i nic nie peka ale technolog to technolog i wymądzrać sie musi

Idylla skończyła się już na etapie fundamentów, bo okazało się ,że materiały w rozumieniu firmy Dombud 3 to nie koniecznie nawet średnia rynkowa.

Przyjechało na budowę drewno ,które miało około 30% wilgotności.

Katarzyna

I jedyny problem był z tym drewnem ? A nie "zgubiła" Cię dociekliwość zawodowa? Ja nie jestem technologiem drewna i drewno na więźbę zamówiłem w składzie. Do głowy mi nie przyszło aby badać wilgotnośc :o .

Przy boomie budowlanym pewnie większośc drewna w składach ma ten sam problem (tydzień temu siedziały na nich dzięcioły), ale 99,99% inwestorów nie mierzy wilgotności.

A jak wygląda kiepsk materiał na stan zero? Złe bloczki, czy kiepska stal, niedobry piasek?

Nie bronie tej firmy (sam buduje systemem gospodarczym) ale tyle się naczytałem na forum o partaczach developerach, że te zarzuty są jakies takieś lekkiej rangi.

Osobiście nic do nich nie mam, ale skoro ich niezadowolony kient pokusił się o zrobienie strony www pt. Dlaczego NIE Dombud-3, to chyba warto się zastanowić, a przynajmniej poczytać i obejrzeć materiał zdjęciowy...

http://www.dombud-3.info/

Ludzie, jeśli problemy z ekipa były tylko takie jak na stronie http://www.dombud-3.info to tą ekipę można brać z zamkniętymi oczami , to jest klasa wyższa :-). Nie żartuję .A inwestor jest chyba trochę przewrażliwiony. Te drobne problemy to nic w przypadku działań innych firm budowlanych.