agapb 28.08.2003 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2003 Czy ktoś zlecał budowę firmie DomBud-3? Jeżeli tak, to jestem ciekawa opinii. Dziękuję za każdą odpowiedź. Agnieszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
automik 28.08.2003 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2003 Zastanawiałem się nad Dombudem. Słyszałem wiele dobrego o firmie . Dostałem nawet szybko wycenę budynku na 3 wybrane technologie. Ceny porównywalne z rynkowymi. Firma żyje z rabatów od producentów. Prowadzą bardzo mili bracia - pokazują budynki obecnie stawiane - poproś o rozmowę z jakimś inwestorem który u nich buduje.Ja zrezygnowałem - bo nowe technologie mi odbiły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vacus 29.08.2003 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2003 W przypadku Dombudu z Katowic - przed nawiązaniem współpracy sprawdzcie ich. Mieli trochę wpadek mimo to uchodzą za niezłą firmę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fugas 30.08.2003 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2003 Moje wrażenia bardzo dobre - z etapu przygotowywania oferty i wyzytacji budowy.Jedyna wada to ze chca wszystko albo nic czyli rowniez zaopatrzenie materialowe co oznacza ze tutaj nic juz sam nie zaoszczedzisz. Ale jesli chcesz budowac z firma kompleksowo od A-Z to moze warto ja zrezygnowalem kupuje sam i jestem znacznie do przodu a sama robocizna tez jest na srednim poziomie - mozna taniej ale mozna sie tez naciac.PzdrFugas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jprzedworski 30.08.2003 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2003 W przypadku Dombudu z Katowic - przed nawiązaniem współpracy sprawdzcie ich. Mieli trochę wpadek mimo to uchodzą za niezłą firmę. To nie o tę firmę chodzi. Dombud-3 jest z Warszawy, z Katowicami raczej nic wspólnego nie mają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 05.09.2003 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2003 Miałam (nie)przyjemność budowania z tą firmą.Zaczęło się bardzo fajnie od spotkania z milszym z braci,który pokazywał katalogi ze zdjęciami i stworzył ofertę oczywiście z materiałami Dombudu3.Później odbyło się podpisanie umowy. Byli tańsi od innych o około 15%. Dlatego też ich wybrałam.Idylla skończyła się już na etapie fundamentów, bo okazało się ,że materiały w rozumieniu firmy Dombud 3 to nie koniecznie nawet średnia rynkowa.Byłam trochę bezradna,zależało mi bardzo na czasie więc to jakoś zniosłam.Najbardziej bałam się później o dach(jestem technologiem drewna). Przyjechało na budowę drewno ,które miało około 30% wilgotności. Wtedy też doszło do spotkania z drugim z braci,którego nie wspominam mile(jego zachowanie miało się nijak do pierwszego z nich-pewnie też dlatego w takich rolach występują tj pierwszy słodki czarodziej ,drugi-stary cfaniak budowlaniec.Kazali mi dopłacić twierdząc ,że takie drewno jest OK,że oni wszędzie takie dają. Nie doprosiłam się też o atesty betonu.Dzisiaj wiem jedno,że drugi raz z nimi nie budowałabym na pewno. Katarzyna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 08.09.2003 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2003 podobne zdanie słyszałem o tej firmie od mojego wujka ,który inspektorował ich jedną budowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
scooby 10.04.2007 21:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2007 to dombud 3 odpada:p jak dla mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Albert1960 16.11.2007 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2007 A ja jestem zadowolony, drewno ktore na dach położyli niewiem ile miało wilgotnośi bo technologiem drewna nie jestem ale dach sie trzyma nic nie peka i wsdzystko jest ok! Widac ze im ktoś jest mądrzejszy tym większe problemy ma. Moj dom stoi i pieknie sie prezentuje a Pani technolog też pewnie stoi i nic nie peka ale technolog to technolog i wymądzrać sie musi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario1976 16.11.2007 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2007 Idylla skończyła się już na etapie fundamentów, bo okazało się ,że materiały w rozumieniu firmy Dombud 3 to nie koniecznie nawet średnia rynkowa. Przyjechało na budowę drewno ,które miało około 30% wilgotności. Katarzyna I jedyny problem był z tym drewnem ? A nie "zgubiła" Cię dociekliwość zawodowa? Ja nie jestem technologiem drewna i drewno na więźbę zamówiłem w składzie. Do głowy mi nie przyszło aby badać wilgotnośc . Przy boomie budowlanym pewnie większośc drewna w składach ma ten sam problem (tydzień temu siedziały na nich dzięcioły), ale 99,99% inwestorów nie mierzy wilgotności. A jak wygląda kiepsk materiał na stan zero? Złe bloczki, czy kiepska stal, niedobry piasek? Nie bronie tej firmy (sam buduje systemem gospodarczym) ale tyle się naczytałem na forum o partaczach developerach, że te zarzuty są jakies takieś lekkiej rangi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sharoon 18.11.2007 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2007 Osobiście nic do nich nie mam, ale skoro ich niezadowolony kient pokusił się o zrobienie strony www pt. Dlaczego NIE Dombud-3, to chyba warto się zastanowić, a przynajmniej poczytać i obejrzeć materiał zdjęciowy... http://www.dombud-3.info/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emen 19.11.2007 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2007 Witam, Strona znika 25 listopada. Przyczyna podana we wstępie. Zapewne reaktywuje się pod mniej kontrowersyjnym adresem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wierzba75 19.11.2007 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2007 Osobiście nic do nich nie mam, ale skoro ich niezadowolony kient pokusił się o zrobienie strony www pt. Dlaczego NIE Dombud-3, to chyba warto się zastanowić, a przynajmniej poczytać i obejrzeć materiał zdjęciowy... http://www.dombud-3.info/ Ludzie, jeśli problemy z ekipa były tylko takie jak na stronie http://www.dombud-3.info to tą ekipę można brać z zamkniętymi oczami , to jest klasa wyższa . Nie żartuję .A inwestor jest chyba trochę przewrażliwiony. Te drobne problemy to nic w przypadku działań innych firm budowlanych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts