KaxxL 23.02.2008 23:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2008 Witam Mam wode przylaczona w taki sposob ze: z jednej nitki korzystaja 3 osoby [sasiad ma wode od sasiada] i dowiedzialem sie ze bedzie w tym roku remont ulicy wiec napisalem podanie do wodociagow o wykonanie nowego przylacza, bo po co maja niszczyc nowa nawierzchnie w przypadku awarii skoro mozna to zrobic teraz Dostalem odpowiedz oczywiscie odmowna mowiaca ze przylacze jest moje. Ale jak moje ? Skoro mam licznik po to ze wszystko co jest przed nim nie jest moja wlasnoscia i nie moge w tym manipulowac. Gdyby bylo moje to nie wystarczyl by licznik w zakladzie wodociagowym!? Po co mi w taki razie na domu jak to jest niby MOJE!. Aha i jak zakladali wode w latach 70 to nie pozwalali sie do tej rury podlaczac bo to "matka na miasto", a jeszcze nie dawno sasiad ktory ma taka sama sytulacje jak ja mial awarie i mu to zrobili za darmo. Czyli osoba ktora mieszka 3 domy dalej i ma w ten sam sposob wode w domu nie jest wlascicielem przylacza a ja juz jestem? Wiec jak to jest? Moze znacie jakies ustawy etc zeby w ladny i rzeczowy sposob odpisac na ta odmowna decyzje. Bo dla mnie to jest chore zeby potem niszczyc droge bo teraz zaklad nie bedzie wydawal kasy! A napewno chodzi o to ze jak zrobia mi to innym tez powinni. I powinni to zrobic wszystkim korzystajac z okazji! Szczegolnie prosze o jakies podwaliny prawne zeby wszystko bylo ladnie poparte prawem bo odpowiedz jaka dostalem byla zalosna 3 zdania ze to moje [chociaz nie jest] i tyle. Pozdro PS: To odpowiedz jaka dostalem "W odpowiedz na Pana pismo z dnia 21.01.2008 w sprawie wykonania nowego przylacza wodociagowego informujemy, ze istniejace przylacze jest Pana wlasnoscia. W zwiazku z tym wymiane przylacza moze Pan wykonac we wlasnym zakresie i na wlasny koszt Zaklad Wodociagow i Kanalizacji moze umozliwic dostep do sieci poprzez zamontowanie na wlasny koszt zasuwy przylaczeniowej" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts