Stanlay 19.04.2006 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2006 Czy ktos zna może adres szkółki krzewów i drzewek w okolicach W-wy ( na wschód od miasta ) , planuje wiekszy zakup , może bedzie taniej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofh 19.04.2006 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2006 Ja znam. Ale to zależy jak daleko od miasta.Po drodze do Mińska Mazowieckiego jest kilka szkólek.Jedna szczególnie pamiętam, bo robiłem tam zakupy (sosny czarne, świerki, cisy, thuje, jałowce). Nazywa się Iglak i jest to ok 8km od Dębe Wielkie po prawej stronie jadąc do Mińska.Ceny OKTuż przed Choszczówką Stojecką jest duży sklep Dom i ogród, ale ceny już wyższe.Jeżeli chcesz na prwdę kupić dużo roślin, szczególnie jałowce, thuje, magnolie, cyprysiki polecam wybrać się nieco dalej (okolice Białej Podlaskiej) znam dwie szkółki. Cenowo na pewno się opłaci pojechać i kupić. Przy zakupie za ok 1000zł doliczając koszty bezyny i tak będziesz do przodu kila setek, a towar świeży bo wykopują z ziemi to co pokażesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanka55 19.04.2006 11:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2006 WARSZAWA OGRÓD BOTANICZNY - POWSINtel. (022) 754 14 06http://www.kulas.pl/informacja.php?sekcja=punkty_sprzedazy&id=2003-04-19_16:00 Kupowałam u nich prawie cały materiał do ogrodu. We Wrocławiu ściśle wpółpracują także z Ogrodem Botanicznym. Ładne, duże rośliny w umiarkowanej cenie i ogromnie kompetenta obsługa. P.S. I jeszcze coś...Za umiarkowaną cenę ( ok. 40 zł w zalezności od gatunku) można kupić balotowane lub doniczkowane drzewa i krzewy o wysokości ponad 2 m.Na życzenie , we Wrocławiu także transport, ogrodnik i siła fachowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irek_s 21.04.2006 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2006 tuje swierki i inne na ogrodzenie gdzie najlepiej (NAJKORZYSTNIEJ - CENA/JAKOSC) kupic Warszawa lub okolice JAKIE SA CENY NA TUJE? DZIEKIIREK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofh 21.04.2006 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2006 http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=69179 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aśka1719499870 08.06.2006 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2006 moze ktos wie, może ktoś widział taki sklep ogrodniczy??? potzrebuje drzewo 4,5-5 wysokości, muszę posadzić je pomiędzy daszkami, i chcę żeby wystawało troche powyżej, by łapało już światło... zdecydowałam się na jakiś ładny klon, albo akacjowe coś.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofh 08.06.2006 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2006 Firma nazywa się Zielone Studio i mieści się na Wale Miedzeszyńskim.Trzeba jechać wałem w kierunku Józefowa, minąć rondo które łączy Trakt Lubelski i Wał i jeszcze ok 1km. Maja duże rośliny, gdyż sami zajmują się projektowaniem i wykonawstwem ogrodów.Stronę www mają chwilowo nieczynną z niewidomych mi powodów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
milimetr198 08.06.2006 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2006 Na ul. Płochocimskiej w Centrum Hortorus http://www.hortorus.com.pl/ widziałem kilka sporych drzew, ale nie wiem czy to były klony lub akacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jatoja 08.06.2006 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2006 MPRO UmiastówBronisze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MAREK S 09.06.2006 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2006 Witam, polecam te firme czasem im wozimy drzewa z Holandii http://www.drewsmol.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Master Of Art 09.06.2006 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2006 w załuskach jak sie jedzie krajową siódemką w stronę Gdańska po prawej stronie jest duża szkółka, drzewa z gruntu, 0,50zł za cm wysokości, koleś ma naprawdę duże drzewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanka55 22.08.2007 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 Może ktos jeszcze doda jakieś lokalizacje dla pawlaczynski ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NERJA 24.02.2008 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2008 proszę o adresy sprawdzonych szkółek w okolicy (tzn. do150-200km) Warszawy. ja w ubiegłym roku sprawdziłam w majdanie ok.wołomin szkółkę, głównie iglaki. nie polecam. fatalna obsługa, materiał w różnej jakości, właściwie nie ma iglaków dorosłych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 24.02.2008 08:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2008 Nie wiem, czy chodzi ci o szkółkę, gdzie produkują materiał (i sprzedaz jest przede wszystkim hurtowa) - takich nie znam, niestety. Natomiast dobrzy sklep ogrodniczny jest przy ul. Płochocińskiej http://www.hortorus.plDuży wybór, drzewa też mają. W zeszłym roku jesienią kupiłam tam kilkanaście tuji szmaragdów, wys. ponad 40 cm, może 50, nie pamiętam juz dokładnie. Płaciłam 6,20 za szt. Były w pojemnikach, ale chyba przesadzane, chociaż głowy nie dam. W każdym razie wszystkie przeżyły. I ja - ze względu na obsługę, i wybór lubię sklep przy Carrefourze na Głębockiej. Jeszcze tak mi przyszło do głowy - zadzwoń może do Instytutu Sadownictwa w Skierniewicach, zapytaj o szkółki w ich okolicy. Ja kiedyś rozmawiałam ze szkółkarzem produkującym stare odmiany drzew owocowych (chyba pracuje właśnie w tym instytucie), i mówił, że zna szkółkę w ich okolicy z dużym wyborem iglaków. Podam ci nr tel. do tego pana - może ci coś podpowie - p. Zbigniew Jaroń 046 832 31 41 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 24.02.2008 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2008 http://www.zszp.pl/index.php?sub=mapa&dnr=4¶m=all Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NERJA 25.02.2008 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 Mirek - dziękuję. za drzewa do altany również. to wyczerpuje moje poszukiwania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 22.05.2008 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2008 może macie namiary na jakąś dobrą szkółkę drzew w okolicach Wawy?interesują mnie różne drzewa - Jarząb, Brzoza, Kasztan....będę wdzięczny za wszelkie podpowiedzi.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 22.05.2008 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2008 Kasztanowiec.. Takie rzeczy to jesienią lub wiosną na szkólkach leśnych z gołym korzeniem za groszę. Wejdź na stronę LP i poszukaj najbliżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasiorek 13.08.2008 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2008 Myślę ,że przyda się taki wątek. Sama odwiedziłam już kilka i mam problem gdzie robić zakupy. Chciałabym uniknąć miejsc gdzie sprzedają piękne ,sprowadzane ale sztucznie pędzone roślinki, które padną natychmiast po posadzeniu. Wpisujcie proszę swoje sprawdzone i godne polecenia miejsca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mlk 13.08.2008 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2008 Ogród i Dom w Choszczówce Stojeckiej (przed Mińskiem jadąc z W-wy) - http://www.oid.pl znajomi polecali mi takze Żabieniec za Piasecznem, ale jeszcze tam nie bylem - http://www.krzewyozdobne.pl/nowa/p/main.php Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts