magangs 24.02.2008 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2008 Koniec lutego, pogoda robi się już wiosenna, czy to optymalny moment, żeby zacząć sadzić drzewka owocowe czy może jeszcze trochę poczekać? Mam na myśli jakieś jabłonki, orzech włoski, wiśnie itp? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanka55 24.02.2008 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2008 A kto znas może zgadnąć, jaka będzie dalsza część zimy? W końcu jeszcze miesiąc do wiosny Można spróbować sadzic, ale warto mieć też przygotowane osłony, w razie nawrotu mrozów . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominikams 24.02.2008 15:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2008 Sklepy ogrodnicze dopiero od marca ruszają (tak mi sie wydaje), i ja bym się pokusiła o wysadzenie drzew do gruntu, jeśli pogoda będzie taka jak do tej pory. Oglądałam swoje drzewka owocowe, i pąki sa już bardzo nabrzmiałe, trzeba uważać, żeby w tym roku się nie spóźnić z sadzeniem. Nawet w przypadku lekkich mrozów, drzewa sobie powinny poradzić, ewentualnie można czymś podsypać dookoła korzeni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pati25 25.02.2008 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 Uwaga wraca zima ..i tenperatura -6 stopni .Warto poczekac myśle jeszcze z 2 tygodnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glilka 25.02.2008 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 a iglaki plozace mozna juz sadzic? mam sporo pustych miejsc wygryzionych przez grasujace rude zima http://images23.fotosik.pl/164/015b8ddf87625bbamed.jpg chcialabym na swieta miec juz ladnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hanka55 25.02.2008 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 Przepiękne masz dzieciątka ! I gratulacje dla fotografa, za niezwykłe ujęcie! Można sadzić, podlać i okryć jak wrócą mrozy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glilka 25.02.2008 15:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 tfu tfu nie wroca Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pinus 25.02.2008 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 Pośpiech nie jest wskazany, bo co dobrego uzyskamy sadząc teraz a nie np. w połowie marca ? . Jeżeli ktoś musi, gdyż kupił (okazyjnie ) sadzonki i się z nimi utyka po piwnicach i garażach itp. to oczywiscie lepiej już teraz je posadzić. .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts