Iktorn 28.08.2003 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2003 Witam, Mam pytanie bo jakos trudno mi samemu na nie znalezc odpowiedz... Co to jest ostateczna decyzja o pozwoleniu na budowe ? Wtedy moge rozpoczac budowe ale troche nie lapie ile czasu to zajmuje. Doczytalem ze nowe prawo budowlane nie wymaga powiadamiania sasiadow a moi sasiedzi dostali pismo z dzielnicy ze bede sie budowal i maja 14 dni jak te 14 dni minie to znaczy ze decyzja bedzie ostateczna ? Czy jeszcze cos Naczelny Architekt Warszawy musi sprawdzac ? Bo to nielogiczne aby cos kazali mi poprawic jak juz wyslali info do sasiadow ? Poza tym OK co dalej bo jakos urzednicy sa tak zajeci ze nie moga mi jasno odpowidziec... Jak sasiedzi nie zloza protestu, bo i po co i dlaczego to jak jak szybko moge zaczac ... na 7 dni przed rozpoczeciem mam powiadomic Architekta Miasta i co i juz ? Pozdrawiam Iktorn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 30.08.2003 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2003 14 dni na uprawomocnienie, je Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 30.08.2003 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Sierpnia 2003 jeszcze raz, 14 dni na uprawomocnienie decyzji, je Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nnatasza 31.08.2003 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2003 Mnie kobitka w Urzędzie powiedziała, że decyzja się uprawomacnia 14 dni od odebrania przez sąsiadów listów poleconych z decyzją o naszym pozwoleniu (Jeżeli sąsiedzi nie odbiorą wtedy mogą zacząć się kłopoty). I tak długo musiałam czekać z pismem zawiadamiającym o rozpoczęciu budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magero 01.09.2003 07:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2003 Dokładnie, jak dostaniesz pozwolenie na budowe, musi minąć 14 dni (urząd dostanie zwrotki od sąsiadów i poczeka swoje). Wtedy jak pójdziesz do urzędu - wbiją ci pieczątkę na tym samym pozwoleniu (weź ze sobą) potwierdzającą, że decyzja jest prawomocna. Potem składasz chyba w wydz.architektutry pismo zawiadomienie, że rozpoczynasz budowę (musisz już mieć kierownika budowy). Po 7 dniach możesz się budować. m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Docent - Gdańsk 01.09.2003 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2003 mam pytanko - ajak przejadę się ze swoim pozwoleniem do sąsiadów i podpiszą mi, że nie wnoszą żadnych uwag i zawiozę to do UG to czy także wbija mi od razu pieczątkę, która stwierdzi, że pozwolenie jest prawomocne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts