mario1976 06.03.2008 14:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 Ja buduję w miejscowości oddalonej 44 km od Warszawy i uwierz mi że ceny są absolutnie warszawskie. No ale 44 od Wawy to już prawie Warszawa, a za 10 lat to bedą dalekie przedmiescia. Mówiąc o tańszym budowaniu w małych miejscowościach oddalonych od Wawy miałbym namyśli np Podkarpacie, Suwałki itp. Tam na pewno można zbudować taniej (koszty robocizny). U nas nawet jak ekipa jest z Podkarpacia to ceny i tak mają już warszawskie. A co do odbierania nadziei bo ktoś wspominał. No jak tak sobie życzycie to spokojnie budujcie za 220-250. Bez problemu dacie radę. Ale chyba nie o to chodzi na tym forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 06.03.2008 14:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 Kosztorys nie uwzględnia elektryki, hydrauliki (c.w.u i c.o.). Kiedy przymierzałam się do kredytu ceny za poszczególne etapy brałam jako kwoty minimum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monbach 06.03.2008 17:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 właśnie w moim domku skończono tynki wewnętrzne - całość do tego etapu( bez działki) 156000 zl dziekuje za wsparcie brakuje tylko glazury paneli i chyba wsio wprowadzic się planuje na wakacje hurra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts