MST 24.02.2008 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2008 Czy ktoś z Szanownego Grona może udzielić mi informacji, na jakim etapie mogę przyłączyć "ostateczny" prąd? Chodzi mi o stan budynku. Będę budował z agregatu, więc im wcześniej tym lepiej. Pytanie co musi być: stan surowy otwarty, zamknięty, ogrodzenie, instalacja wewnętrzna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 24.02.2008 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2008 proponuje zapytać w swoim zakałdzie energetycznym, co kraj to obyczaj, jeden robi byle było gdzie postawić skrzynkę (ogrodzenie, stan surowy) inny wymaga przed podłaczniem gotowej instalacji odbiorczejpoza tym oczywiście istotne jest czy przyłącze ziemne czy napowietrzne, jaki masz projekt przyłacza, warunki, i to jakie terminy przyłączy ma twój rejon energetycznynic tylko zorientować się konkretnie w swoim z.e. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew74 24.02.2008 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2008 A co to jest "ostateczny" prąd? Ja zaczynam budowę w lato a przyłącze będę miał za jakiś miesiąc na pustą działkę. Podpisałem umowe na dostawy na plac budowy potem umowę papierkowo zmienia się na zasilanie budynku i koniec. Tą ostateczną umowę podpisuje się chyba w momencie zrobienia instlalacji elektrycznej w budynku i oddaniu jej. Tego w sumie nie jestem pewien. Sprawdzę w poniedziałek w Enionie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablitoo 24.02.2008 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2008 Jak ja zaczynałem budowę to od razu podpisałem z ZE umowę na czas nieokreślony - takoż od samego początku miałem prąd na budowie i to w normalnej taryfie . Po zakończeniu budowy domu i po odbiorze budynku w PINB musiałem tylko przepisać umowę z ZE ponieważ zmienił się mój adres zamieszkania i zameldowania ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts