bisia 24.02.2008 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2008 Przymierzamy się do tynkowania, w związku z czym mam klika pytan:1. Czy tynk strukturalny kładzie się zamiast tynku cem-wap, czy najpierw zwykły, a na to strukturalny?2. Czy tynkuje się sufit, na którym ma być potem sufit podwieszany z płyt k-g?Czy może wystarczy tylko obrzutka?3. Ponoć pod kafelki nie robi się tynku, tylko obrzutkę. Jeśli chcę mieć w łazience część ścian w kafelkach a część pomalowaną (z tynkiem), to najpierw kafelki, a potem na resztę ścian tynki czy na odwrót?4. Czy jeśli chcę mieć na całej ścianie szafę czy regał z ksiązkami, to czy tę ścianę opłaca się tynkować? pozdr.B. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/96932-kilka-pyta%C5%84-przed-tynkowaniem/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pismag 24.02.2008 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2008 1. Czy tynk strukturalny kładzie się zamiast tynku cem-wap, czy najpierw zwykły, a na to strukturalny? Najpierw cem-wap, którym się wyrównuje nierówności ścian a potem strukturalny, którym się kładzie zwykle cienką warstwę. Czy tynkuje się sufit, na którym ma być potem sufit podwieszany z płyt k-g?Czy może wystarczy tylko obrzutka? Na sufit wystarczy obrzutka a nawet bez. Ponoć pod kafelki nie robi się tynku, tylko obrzutkę. Jeśli chcę mieć w łazience część ścian w kafelkach a część pomalowaną (z tynkiem), to najpierw kafelki, a potem na resztę ścian tynki czy na odwrót? Najlepiej zrobić całą łazienkę w tynku cem-wap. ,, na ostro" a potem płytki i na pozostała część gładź . Czy jeśli chcę mieć na całej ścianie szafę czy regał z ksiązkami, to czy tę ścianę opłaca się tynkować? Opłaca się, bo być może w przyszłości przyjdzie komuś pomysł na przemeblowanie. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/96932-kilka-pyta%C5%84-przed-tynkowaniem/#findComment-2313022 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts