zdzich 24.02.2008 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2008 no właśnie jak montować oświetlenie w płytach kartonowo gipsowych na parterze mam beton to wiem jak ale teraz kolej na górę wszystkie montowane będą w płycie macie jakieś doświadczenie co się sprawdza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek_P 24.02.2008 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2008 Jedyny problem, to paroizolacja. Nie wytrzymuje wysokiej temperatury, którą produkują halogeny. Rozwiązaniem są specjalne puszki, które robi firma Paulmann (http://www.paulmann.pl). W katalogu jest rysunek montażowy. U mnie halogeny nad schodami będą zamontowane w dodatkowym ruszcie opuszczonym poniżej płyt. Taki dodatkowy suficik ze 40 cm szeroki. W pokojach planujemy system prętowy (lampki mocowane na szynie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 24.02.2008 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2008 Rozwiązaniem są specjalne puszki... Ktoś gdzieś zapodał dobry pomysł z małymi doniczkami ceramicznymi - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vadiol 24.02.2008 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2008 W GK mozna zamontowac kazdy rodzaj oswietlenia . Izolacje zalatwia welna mineralna . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 25.02.2008 00:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 a musza byc wpuszczane w sufit ??ja montowalem zewnetrzne reflektorki halogenowe, daja sie swobodnie regulowac i oswietlac wybrane miejsce, no i nie ma problemu z grzaniem.ceny od 20zl w gore. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Snowdwarf 25.02.2008 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 W GK mozna zamontowac kazdy rodzaj oswietlenia . Izolacje zalatwia welna mineralna . --- jeśli pod GK jest paroizolacja, nie można montować w takich GK halogenów... zresztą na większości halogenach w instrukcji montażu jest podana minimalna odległość lampy od przeszkody... z reguły to chyba 250mm. --- montaż halogenów w izolacji cieplnej chyba jest niedopuszczalny/jeśli jest parolizolacja to raczej na pewno/, no chyba że np. LED. słyszałem też o stosowaniu doniczek nad halogenami /wspomniane już wyżej... --- pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakaowy 25.02.2008 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 Dlaczego jest niedopuszczalny? Poza oczywistym - ze wysoka temperatura może stopić folię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTiiii 29.02.2008 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2008 Doniczki zalatawiaja sprawe. Trzeba oddzielic halogen od welny i folii... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yarsoon 29.02.2008 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2008 Pytanie jest o oświetlenie nie koniecznie halogeny bo to nie jest powiedziane. Do montażu żyrandoli są kotwy specjalne. Ja jestem wykonawcą i u siebie ja w miejscach montażu żyrandoli przy montażu płyt przykręciłem w celu wzmocnienia płyty zaimpregnowaną deskę. Gdy będzie większy żyrandol wtedy jest pewniej. Mały utrzyma się na pewno na samych kotwach lub "parasolkach" metalowych. A halogeny? Puszki halogenowe najlepsze rozwiązanie - pewne i sprawdzone. Polecam takie rozwiązania! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sailor_ro 29.12.2008 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Grudnia 2008 To ja coby nie zaczynać nowego wątku takie pytanie dorzucę,w ktorym momencie wykonuje otwory pod halogeny i osadzam te puszki wzglednie doniczki??No bo jak rozumiem,doniczka musi byc wieksza od otworu montazowego na halogen,tym samym jaka jest kolejnosc.Druga sprawa to folia paro,jak rozumiem jesli zastosuje paten z doniczka/puszka to folii naokoło nic sie nie stanie? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts