Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mam problem - budować czy nie?

EdytB

Recommended Posts

Mam nadzieję, że ktoś mi doradzi, ponieważ ja powoli tracę ochotę i chęć na budowanie własnego domu. Mamy z mężem działkę, dokumentację, kredyt i ekipę umówioną od marca ale .... kupując działkę pytaliśmy o podłączenie mediów - wszędzie powiedziano nam nie ma problemu. Nagle okazało się że nas budujących jest więcej a rurociąg stary i spadnie ciśnienie, zabraknie u kogoś wody. Działka leży przy prywatnej drodze wydzielonej z pasu działek i każdy właściciel ma w niej udział. Okazało się, że to nasza prywatna inwestycja i musimy wyłożyć kasę. Wiadomo jak w dzisiejszych czasach jest ze spółkami ....

Poza tym oboje z mężem pochodzimy z bloków. Dla nas dom to zupełnie coś nowego. Tak zastanawiam się - te problemy z wodą (która ma być tak obiecuje urząd gminy) i to że jesteśmy przyzwyczajeni do bloków - czy sobie dać spokój czy jednak podjąć to wyzwanie......

radzę przeczytać dokładnie dwa watki z Psychologa pt. "Wypruwanie sobie żył " i Brak kasy........." , świeżutkie niedawno założone........dają wiele do myślenia a i trochę mądrości życiowej również , nie ma to jak uczyć się na cudzych błędach....

Cokolwiek zrobisz i tak i tak będziesz żałować .
Dokładnie.

Proponuję rzut monetą :)

A serio - jeśli dom nie jest Twoją wewnętrzną potrzebą. Jeśli możesz bez nigo żyć. Jeśli nie wkurza Cię sąsiad pierdzący w wannie - to nie buduj. Nie masz na co wydawać kasy ?

Jeśli jeszcze nie zaczęłaś, a juz Ci się nie chce, daj sobie spokój. Może za rok czy dwa bedziesz tak bardzo chciała, że będziesz widziała rozwiązania, anie problemy :wink:

Pozdrawiam.

Tez tak myslę!!!!!!

zostaw budowę tym, którzy będą tym żyć.

Tobie się nie uda.