RoleX 24.02.2008 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2008 No właśnie tak przejrzałem umowę w której to podpisałem że zapoznałem się z pełną dokumentacją techniczną i nie dawno w moje ręce wpadła ta dokumentacyj (projekt). I co ciekawe widniej w niej jak byk że dach powinien zostać pokryty dachówka a nie gontem !I teraz pojawia się moje pytanie: czy my lokatorzy tego budynku możemy soc z tym fantem zrobić? nie wiem np. odzyskać cześć kasy, zmusić developera do zmiany poszycia dachu..? w umowie nie ma słowa o tym czym będzie kryty dach ...możemy coś zawalczyć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 24.02.2008 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2008 A jak dokładnie pisze w tej umowie odnośnie dokumentacji technicznej? Tylko to, że ją przeczytałeś. Czy może że ją znasz i potwierdzasz, że budynek został wybudowany zgnodnie z nią? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RoleX 24.02.2008 21:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2008 A jak dokładnie pisze w tej umowie odnośnie dokumentacji technicznej? Tylko to, że ją przeczytałeś. Czy może że ją znasz i potwierdzasz, że budynek został wybudowany zgnodnie z nią? tylko że się z nią zapoznałem ...nie ma mowy o tym że potwierdzam jak budynek został zbudowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 26.02.2008 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 To myślę, że masz pełne prawo żądać poprawy lub rekompensaty. Wybudował niezgodnie z załącznikiem, z którym się zapoznałeś. Teraz sprawdziłeś jak budował i Ci się nie zgadza. Więc do developera moim zdaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RoleX 26.02.2008 14:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 To myślę, że masz pełne prawo żądać poprawy lub rekompensaty. Wybudował niezgodnie z załącznikiem, z którym się zapoznałeś. Teraz sprawdziłeś jak budował i Ci się nie zgadza. Więc do developera moim zdaniem. no właśnie tylko jak go ugryźć...mądrze i skutecznie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts