Marita 24.02.2008 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2008 Komentarze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jola_krzysiek 13.03.2008 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2008 No i pokazały się zdjęcia, witajcie. Ładna, równa działeczka. Ogrom pracy przed Wami! Zyczę powodzenia i oczekuję na relację z każdego etapu budowy. Napiszcie coś o Waszej rodzinie, dla kogo ten domek rośnie? K. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marita 13.03.2008 12:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2008 Witam i serdeczne dzięki. Pomysł na kuno działki podsunęła mi siostra z mężem. To właśnie oni będą moimi sąsiadami. to oni jako pierwsi kupili działkę a ta obok jeszcze nie miała właściciela. I szczerze mówiąc za te 12 arów zapłaciliśmy 11 tys. myślę że to niewiele. A wracając do naszego domu-budujemy go dla nasi 2-ki dzieci (chłopiec i dziewczynka). Na początku nie myśleliśmy o budowaniu domu, ponieważ my mieszkamy u mamy, gdzie jest spory dom a moje dwie siostry mieszkają oddzielnie. Uzgodniliśmy że najpierw podciągniemy prąd do działki a potem się zastanowimy co dalej. W trakcie oczekiwania na prąd doszliśmy do wniosku ze jednak postawimy dom. A okazało się że na prąd czekaliśmy prawie 2 lata od momentu wpłaty za światło i dopiero teraz doszło do realizacji ze strony energetyki. Było dużo poprawek, wiele aneksów, a to że nie można zasilić działki bo tam skąd można to było zrobić to osoby prywatne nie wyrażały zgody aby na ich własnościach stawiać słupy.Przeżyliśmy koszmary z tym prądem ale już mamy to za sobą. Szafka stoi jak widać na działce a teraz trzeba załatwić elektryka, który by ten prąd tam umieścił. Później wkleję zdjęcie jak usypaliśmy drogę do naszej działki. Na razie tyle i pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marita 14.04.2008 11:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 Ja tez Witam w gronie "Budowniczych" Tak wnioskuje, ze budujecie CODZIENNEGO?? Bo w sumie to nigdzie ani slowka na temat projektu albo ja nie doczytalam Tak czy inaczej POWODZENIA i trzymamy za Was kciuki Pozdrowienia, Marta Tak, tak nasz dom to też codzienny. W sobotę mamy spotkanie z ekipą i mam nadzieję , iż powiedzą, że już zaczynają. Ale się cieszę, a z drugiej strony boję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jackpal 18.05.2008 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2008 Gratulujemy zalanych ław my również zalaliśmy ławy odbyło się to w sobotę życzę powodzenia w dalszych etapach pozdrawiam Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marita 19.05.2008 07:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2008 My też wam gratulujemy i życzymy powodzenia w dalszych etapach budowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 29.05.2008 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2008 witaj marito zapisuje sie do odwiedzajacych-czytajacych gratuluje pierwszych postepow i trzymam kciuki za reszte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 10.06.2008 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2008 no no noale się mury pną do góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti,kris,mimi 12.06.2008 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2008 witam mam na imię Beata i także zapisuję się do klubu czytających-odwiedzających-póki co, bo też chcemy z mężem budowac codziennego, a narazie jesteśmy na etapie papierologi-i efektów nie widać, tylko w portfel coraz cieńszy gratuluję wam -pierwszy etap macie już za sobą, będę do Was zaglądała, a ta "pomocniczka" urocza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Roksanka 12.06.2008 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2008 Witam.Również zapisuję się do klubu czytających-odwiedzających Szybko rośnie ten domek.Zyczę powodzenia i wytrwałości Pozdrawiam Roksana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marita 12.06.2008 10:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2008 Witam wszystkich mnie odwiedzających i bardzo serdecznie dziękuję za miłe słowa.Niebawem będzie już strop. A pod koniec wakacji dom w stanie surowym zadzaszonym będzie już gotowy. Wam życzę równie szybkich postępów w budowaniu. I już nie długo następne fotki wkleję.Pozdrawiam MARITA! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti,kris,mimi 03.07.2008 17:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2008 witam, co tu tak cicho?, nikt się nie odzywa, kochani odezwijcie się ,napiszcie jak idzie robota ,mile widziane zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 04.07.2008 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2008 no właśnie już prawie trzy tygodnie a tu cisza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marita 06.07.2008 13:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2008 No witam!Jeśli chodzi o stan budowy to już piszę co się do dzisiaj wydarzyło. Mianowicie teraz mamy lekki postój. Niebawem wkleję zdjęcie a teraz w skrócie opiszę co się stało. Kominy zostały wymurowane, został ułożony strop teriva i podparty stemplami, schody mamy lane, zmieniliśmy wejście do komórki-nie ma drzwi bezpośrednio z kuchni tylko z korytarza, zastanawiamy się nad przeniesieniem górnej łazienki nad kotłownię no i najważniejsze strop już został wylany. I jeszcze jedna zmiana - nie mamy komina wentylacyjnego w kuchni. No i postój przez 3 tygodnie. Drzewo mamy zamówione na pierwszą sobotę sierpnia.Na razie tyle jak sobie coś przypomnę to napiszę.POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jackpal 07.07.2008 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2008 Wygląda wszystko bardzo efektownie gratululemy postępów.U nas dzisiaj jest zalewany strop też wrzucę fotki pozdrowienia Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
didaii 08.07.2008 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2008 Zdjęcia super - fajnie widać już postępy A nad tym przeniesieniem drzwi do spiżarki też się zastanawiamy. Dzięki temu więcej miejsca w kuchni będzie. No nic, na razie podglądamy, może niedługo nasz dom też będzie na takim etapie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beti,kris,mimi 08.07.2008 16:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2008 WITAM pozwolę się wtrącić -jeżeli chodzi o przeniesienie tych drzwi od komórki pod schody, to słyszałam opinie że od strony salonu nie wyglądają one zbyt efektownie, zresztą w którymś dzienniku naszych codzienniaków jest taka zmiana- a tak poza tym to jest sprawa indywidualna każdego, my w każdym razie zrobimy drzwi tak jak w projekcie-jeżeli ruszymy a jeżeli chodzi o przeniesienie łazienki to tez o tym mysleliśmy i napewno to zrobimy-będzie taniej i bez kombinacji. Gratuluję postępów w budowie pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 09.07.2008 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 No no no ale postępy! Super zdjątka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marita 12.07.2008 21:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2008 Nie mogę się doczekać kiedy będzie koniec.Ale wyobraźcie sobie-zajeżdżamy dzisiaj na działkę i oczom nie wierzymy. Ktoś zrobił nam prezent i przywiózł nam paletę cegieł kominowych. Szkoda ale się nie przydadzą bo mamy już gotowe kominy. Ale znajdzie się niebawem właściciel tych cegieł, tak myślę. I zastanawiamy się któż to mógł być. Wyobrażam sobie minę osoby, która owe cegły zamówiła( a kto wie czy nie zapłaciła za nie ) a ich w ogóle nie otrzymała. Ja to bym ze złości kipiała. Ale poczekamy może się znajdzie właściciel.Pozdrawiam na razie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 13.07.2008 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2008 No nieźle... a ja myślałam że Mikołaj to w grudniu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts