Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

właśnie o zmianę planu zagospodarownia terenu chodzi....

taak ale to nie powinno byc grzebanie w dokumentach urzedowch - tylko niejako nowe opracowanie (Projekt budowlany zamienny - oczywiscie na podbudowuie tego co jest) - na nowo złożone z całą procedura administracyjna, czesto z dziennikiem budowy do wgladu etc :p

nie wiem co ma byc dokładnie zmienione i w jaki sposób. Wiem, że na PZT ma być wrysowany wjazd, osobno zrobione opracowanie projektu zjazdu (tu nie będzie potrzebna mapka) no i nie wiem co dalej. Jak już załatwię to dam znać jak to wszystko wyglądało (dla potomności :D )
znalazłam inny sposób. Mam znajoma w pozwoleniach na budowę. W oryginał projektu budynku, dokładnie w mapkę z planem zagospodarowania projektant wrysuje mi wjazd, a koleżanka wystawi mi aneks do pozwolenia na budowę.

Twoja znajoma prawdopodobnie "wypozyczy" /wykradnie/ na jakiś czas dokumentacje z urzedu po to aby projektantowi umozliwić "poprawki"

dla normalnego obywatela jest to raczej niemozliwe ...

ale po znajomosci ... i jak dobra kolezanka ...

to jest była sąsiadka i nie ma wykradać dokumentów. Nikt nie będzie ryzykował pracy dla byłej sąsiadki. Projektant potwierdził mi, że można to zrobić, a jest bardzo znany z tego, że przestrzega wszystkich przepisów. Dziś po południu będę wiedzieć coś więcej i wtedy napiszę.
Jjużak wszędzie-punkt widzenia zależy od punktu siedzenia,poinformował mnie geodeta powiatowy [Legionowo-mazowieckie], że terminu ważności mapy do celów projektowych nie regulują żadne przepisy.Mam mapę z marca ubiegłego roku, będę robić projekt instalacji gazowej ita mapa jest ważna.Dane na niej naniesione są sprawdzane przez pracownikow wydziału geodezji każdorazowo po złożeniu wniosku.Nie płaćmy dwa razy za to samo!pozdrawiam