theodolit 25.02.2008 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 No to teraz czuje sie nie trendy - nie mam w zbrojeniu nawet jednego preta ze słupa - przepraszam zatem za moje wczesniejsze wypowiedzi. Ide szukac słupów moze choiciaz na podmurówke pod ogrodzenie bedzie. Kurcze ale w okolicy tylko takie stalowe sredniego napiecia stoja pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alski 26.02.2008 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 Całą stal na budowę w zeszłym roku miałem ze słupów- ławy , stropy , posadzka - wsio. Miałem chyba ze 20 słupów. Tak samo budował mój kolega. Za rozbianie słupów zapłaciłem chłopakom zajmującym sie "pakowaniem" , poćwiczyli trochę . Stal bardzo dobra , prosta. Dodam pracjuję w energetyce ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pierwek 26.02.2008 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 no właśnie - to się tak łatwo mówi - "bez sensu", lepiej kup, to "tylko" 1000zł ale na budowie jest tak, że tu jest 1000 tam jest "tylko" 2000 różnicy a kaska leci....jak ktoś ma czas i taki materiał za darmo to warto sprawę przemyśleć. Natomiast uwaga o atestach jest jak najbardziej na miejscu. Nie myślałem, że nadzór może czegoś takiego chcieć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e_tomi 26.02.2008 09:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 Całą stal na budowę w zeszłym roku miałem ze słupów- ławy , stropy , posadzka - wsio. Miałem chyba ze 20 słupów. Tak samo budował mój kolega. Za rozbianie słupów zapłaciłem chłopakom zajmującym sie "pakowaniem" , poćwiczyli trochę . Stal bardzo dobra , prosta. Dodam pracjuję w energetyce ) Jakie dokładnie są tam pręty i ile jest ich w jednym słupie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mako5 26.02.2008 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 Natomiast uwaga o atestach jest jak najbardziej na miejscu. Nie myślałem, że nadzór może czegoś takiego chcieć... Nadzór czepia się najdziwniejszych rzeczy. Mimo że wezwanie dotyczyło m.in. rzekomo budowania zbyt blisko granicy to przyszli, popatrzyli i powiedzieli coś w stylu "Eeee, chyba nie jest za blisko" . Nawet nie mierzyli. Ale deklaracje zgodności obowiązkowo. Na pustaki deklaracje są nadrukowane na odwrocie kartki z nazwą pustaków która przy pakowaniu jest wkładana między folię a pustaki. Moi budowlańcy oczywiście rozpakowując palety i rozrywając folię nie zwracali na to uwagi i kartki w dowolne miejsca budowy wypadały. Potem, po wizycie nadzoru, biegałem po budowie i je zbierałem . Były w baaardzo różnym stanie ale jakoś je w nadzorze przyjęli przyjęli . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomasz_all 04.09.2013 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2013 Pracuje w energetyce, załatwiłem koledze słupy, wykorzystał do stropu, zapłacił 2 flaszki + 500zł za rozbijanie. Z jego wyliczeń zaoszczędził 6tyś zł gdyby kupił stal w hurtowni więc myśle że biznes opłacalny sam tak planuje zrobic ;] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubaar 05.09.2013 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2013 temat zamkniety 5 lat temu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts