kolecik 25.02.2008 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 Z czego macie/robicie hydraulikę (CO, CWU)?Czy PCV czy miedź? Jakie są za i przeciw?Ja się zastanawiam i podpytałem się paru osób. Z reguły starsze osoby polecają miedź a młodsze PCV. Nie wiem czy jest to wynikiem doświadczenia czy może braku zaufania do nowych technologii.Jakie są wasze doświadczenia w tym zakresie?Z góry serdecznie dziękuję za pomoc.Pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 25.02.2008 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 miedź to starsza technologia??? może stal ??? a najstarsze osoby to chyba powinny polecać ołowiane rury albo drewniane... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Duży Boban 25.02.2008 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 Z PCV nigdy w życiu.Z innych tworzyw jak najbardziej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario1976 25.02.2008 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 Ja mam wszystko robione w Kisanie (rurki PEX/AL/PE80). Czemu tak ? Zasadniczo to nie wiem To jakieś własne preferencje (tak samo jak z wyborem materiału na ścianę), cena po jakiej załatwisz materiał, rozmowa z hydraulikami....średnia z tego . Przekonuje mnie mniejsza ilość łączeń. W tej technologi mam wodę, a będę mieć kaloryfery i podłogówkę. Myślę, że każda technologia (plastik, miedź, AluPexy) i tak przeżyje mnie i moje dzieci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Habier 25.02.2008 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 Z czego hydraulika? z dyńki najlepiej ..... oczywiście jak coś spieprzy przepraszam wszystkich, których uraziłem ale nie mogłem się powstrzymać Jesli chodzi o materiał, to ze względów kosztowych mam CWU w plastiku CO mam ALU/PEX Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 25.02.2008 14:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 mam wszystko w plastikach .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Muszi 25.02.2008 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 Ja wode mam zrobioną w PVC a Co I Cwu w miedzi. Od dawna jestem użytkownikiem centralnego (dotychczasowy dom , ok 20 lat) i wiem, że zagotowanie wody w centralnym to żaden problem, w zwiazku z tym plastik w tym zakresie mi nie odpowiadał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yarsoon 25.02.2008 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 A u mnie wszystko w miedzi. podobno plastik też wytrzymały ale jakoś przekonanie...pozostałem przy miedzi. Drożej to fakt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts