aka-jonek 16.07.2008 14:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2008 Kotecek - najgorsze jest to, że na sąsiedztwo w tej chwili (czyli po zakupie działki) nie mamy wpływu. U nas uliczka gęsto zabudowana, a dzieciarnia urzęduje, aż miło i tylko jedna sąsiadka nam mówi, że wchodzą (ogrodzone) i nie słuchają uwag . Cóż chyba wraca wspólna własność, bo prywatnej nie tolerują... aka To będzie to - 400 post . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
luczak84 16.07.2008 17:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2008 Nam został praktycznie już sam dach. Wydaliśmy do tej pory ok 110 tyś. Na dach planujemy ok 40 tyś. Zwrot z kopalni liczymy na ok 15 tyś. Odliczenie od podatku ok 6 tys. Tak więc stan surowy ok 130tyś. W tym robocizna 45tyś. Policzyłeś otwarty czy zamknięty? Są w tej kwocie okna? A jeśli chodzi o zwrot z kopalni, to kiedy można zacząć się starać (tzn na jakim etapie budowy)? aka Licze stan surowy otwarty (z oknami dachowymi szt.4), Jeśli chodzi o zwrot z kopalni, to możesz się już starać, musisz ustalić jaka kopalnia jest pod Wami (pewnie halemba) i na kopalniach są działy zajmujące się odszkodowaniem za dodatkowe koszty. Ceny materiałów przeliczają na podstawie średnich cen materiałów (chyba kwartalnie ukazuje się takie zestawienie) a jeśli chodzi o robocizne najlepiej mieć faktury, za dostosowanie projektu też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 16.07.2008 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2008 w sprawie kosztów się nie wypowiem, bo kupuję gotowca, więc to chyba nie miarodajne....ale przyszłam się przywitać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka-jonek 16.07.2008 20:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2008 Witaj Nitubaga!Z tym gotowcem poza Śląskiem masz jeszcze jeden plus - nie masz szkód górniczych, na które my musimy się przygotować, zainwestować w dozbrojenie fundamentów, a potem jak pisze Luczak84 starać się o częściowy zwrot z kopalni, która pod nami wydobywa.aka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 17.07.2008 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2008 no fakt, u nas takich kłopotów nie ma.... ale dobrze, że chociaż kopalnie zwracają koszty dodatkowego zbrojenia....choć pewnie to nie jest tak chop-siup, co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka-jonek 17.07.2008 14:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2008 no fakt, u nas takich kłopotów nie ma.... ale dobrze, że chociaż kopalnie zwracają koszty dodatkowego zbrojenia....choć pewnie to nie jest tak chop-siup, co? Tu jeszcze brak mi doświadczenia, ale napewno nie jest to proste. aka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TomKa 19.07.2008 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2008 Aka, najpierw mnie zmotywowałaś z tym podliczeniem kosztów, potem załamałaś, jak już wiedziałam ile wydałam. ... A dzisiaj buzia mi się uśmiechnęła od ucha do ucha A z tymi kluczykami przy oknach, zabezpieczeniami różnie bywa ... jak masz czego się bać rób! Czasami takie zabezpieczenia po prostu prowokują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka-jonek 20.07.2008 12:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2008 A z tymi kluczykami przy oknach, zabezpieczeniami różnie bywa ... jak masz czego się bać rób! Czasami takie zabezpieczenia po prostu prowokują Po pierwsze tych zabezpieczeń nie widać z zewnątz, a po drugie kosztowniejsza jest zmiana klamek na te z kluczykiem w oknach już użytkowanych.Kosztowności chyba niestety nie mam , al ci złodzieje to raczej drobni rabusie - wiercą otwór pod klamką i wchodzą i niestety niszczą. Zobacz choćby jak powszechny stał się monitoring; u nas robią instalacje w nowych domach, ale też i w już zamieszkałych przez wiele lat. Niestety włamania się zdarzają coraz częściej... aka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kotecek 23.07.2008 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2008 Aka, wez mi napisz please, czy czytaliscie moze instrukcje z folii kubelkowej? Generalnie chodzi mi o to, ktora strona uklada sie ja DO sciany? Ja wiem, jak wszyscy robia, ale czy Ty widzialas taka instrukcje? Na wlasne oczy? I co tam bylo napisane? Moze macie jeszcze kawalek takiej foli na budowie i moglabys sprawdzic? buzki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka-jonek 23.07.2008 21:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2008 Kotecek, ja osobiście nie widziałam i nie czytałam instrukcji z takiej folii, ale u nas też leży kubełkami do ściany i podobno tak jest prawidłowo. Między murem a labiryntem z kubełków (dzyndzli ) powinno krążyć powietrze. Pozdrawiam aka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Karpatka 23.07.2008 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2008 U nas też kubełkami do ściany. Wierzę Harnasiom na słowo, bo też do instrukcji nie zajrzałam. To już dwa głosy za! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 24.07.2008 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2008 Aka! Piękny domek. Pytanko mam takie do Ciebie: O jaką Porębę chodzi w związku z tymi drzwiami zewnętrznymi. Pytam, bo też mieszkam blisko Poręby i może chodzi o tą samą. No a gdyby się tak okazało, to prosiłabym Cię o namiaryna stolarza. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka-jonek 24.07.2008 14:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2008 Aka! Piękny domek. Pytanko mam takie do Ciebie: O jaką Porębę chodzi w związku z tymi drzwiami zewnętrznymi. Pytam, bo też mieszkam blisko Poręby i może chodzi o tą samą. No a gdyby się tak okazało, to prosiłabym Cię o namiaryna stolarza. Pozdrawiam. Dzięki Nelli Sza za odwiedziny. Mowa o Porębie, koło Zawiercia (śląskie). Gdybyś potrzebowała namiary do firmy to daj znać. Pozdrawiam aka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budziki 24.07.2008 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2008 hej aka poczytałam znowu trochę ,idziecie cały czas do przodu, drzwi orzech bardzo nam sie podobają może będziemy mieli podobne,a tak na serio to fajnie ,że tak szybko to wszystko realizujecie powodzenia w dalszym etapie. my za bardzo się nie wypowiadamy bo nie jesteśmy w temacie ale cały czas śledzimy. a ha miałam zapytać czy możemy was kiedys odwiedzić na budowie w końcu to rzut beretem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka-jonek 24.07.2008 19:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2008 Witam Budziki !!! Zapraszamy . Napiszcie tylko kiedy chcielibyście się wybrać, my jesteśmy teraz praktycznie codziennie na budowie, oczywiście po pracy. aka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kotecek 26.07.2008 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2008 Hej Aka! Gratuluje okien! Piekne! Ale szybko Wam idzie!!! Co do tych ulew - o matko, to w Irlandii o wiele lepiej, przez ostatbnie dni byla piekna pogoda, tymczasem w Polsce ulewy, paktycznie rzecz biorac od czasu kiedy wyjechalismy z Polski to w Polsce pada Zle i niedobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka-jonek 26.07.2008 13:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lipca 2008 Dzięki Kotecek !Okna naprawdę się nam podobają i wreszcie jestem zadowolona z wyboru . A co do pogody to faktycznie tutaj już chyba trzeci tydzień pada, czasem wręcz leje... Pozdrawiam aka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 27.07.2008 12:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2008 to zapraszam wszystkich do Stoliy - tu świeci pikne słoneczko.... dzień dobry.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka-jonek 27.07.2008 19:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2008 A teraz już dobry wieczór ! Na szczęście tu też pogoda się poprawiła i dzisiaj mieliśmy piękny, letni dzień....Pozdrawiamaka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jamaju 27.07.2008 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2008 Fajne okna My będziemy mieć podobny kolor, bo to chyba orzech? Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts