Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do AKA-JONEK

Recommended Posts

Witam i gratuluję ślicznego domku. Jest on podobny do naszego i w związku z tym chcialm spytać o wymiary i kąt dachu. Właśnie jesteśmy na etape adaptacji i chcemy zmienić całkowicie poddasze . Państwo mają zdjęcia poddasza , które daje nam obraz wyglądu pokoi . Pozdrawiamy i życzymy gładkich postępów budowlanych. :D

• Odpowiedzi 505
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam aka-jonek.

Jak Ja Wam pozazdroszczę tego etapu robót.

Instalacja sanitarna praktycznie ukończona, wylewki w domu są, piec w kotłowni stoi. A my przed tym wszystkim. Instalacje dopiero zaczynam a do wybrania pieca daleko. A na dodatek z kanalizacją jesteście blisko końca. Za to ja ugrzązłem z tym tematem na dobre. Mamy bowiem dwie mozliwości ale trzeba jedna z nich uzgodnic z gmina i burmistrzem, może uda nam sie połączyc ze znajomumi i dodstac dofinansowanie. Ale to może potrwać i tego sie boję, że domek będzie do zamieszkania a wychodek na dworze. Teściu mówi mi że wychodek na wsi do żadna ujma.

A więc na zakończenie GRATULACJE a ja będę spoglądał na Wasze postępy. I mam nadzieje, że skorzystam z nich przy budowie swojeko domku.

pozdrawiam

Oj tak - po kanalizacji odetchnęliśmy z ulgą, kosztowało nas to sporo nerwów i niestety (straconego) czasu, ale wszystko zakończyło się jak w bajce... Dzisiaj byli panowie z UM i mamy wszystkie papiery gotowe :D i oczywiście kanalixzację.

A jeśli chodzi o płytki to mam jeszcze trochę czasu do podjęcia decyzji, bo narazie mamy finansową zapaść i inne priorytety (drzwi i wełna do poddasza).

aka

Aka właście wróciłem z budowy po spotkaniu z poleconym przez Was człowiekiem od schodów. Zrobim nam nasze upatrzone i piękne schody za 7,8 tyś. (zdjęcia umieszczę na swoim dzienniku), u innych fachowców ceny w okolicach 14-16 tak więc raz jeszcze stokrotne dzięki!! :roll: . Super że macie już kanalizacje. Jeśli chodzi o płytki warto poppytać kiedy w marketach mają wyczyszczania magazynów można wtedy kupić za 1/5 ceny a jak Wam się nie śpieszy to tym bardziej.

Pozdrowionka

Łukasz

...... czekamy na oferty bramy garażowej, drzwi wejściowych, wełny na poddasze i pana od schodów. Ile to będzie kosztowało powinniśmy wiedzieć w najbliższym tydodniu :roll: .

aka

Nie wiem ile będą kosztowały Twoje drzwi, wełna, brama itd.

Ale za to, że zazwyczaj jako pierwsza reagujesz postami na moje wypociny w "Półdzienniku Gwoździka" to ....

nie będziesz musiała płacić za "kapelę Gwoździkową" na swoich rodzinnych uroczystościach. :D

PS. Ostrzegam, że ja to i czaczę na perkusji zagram ale mój syn to już raczej metalowy chłopak :D

Nie wiem ile będą kosztowały Twoje drzwi, wełna, brama itd.

Ale za to, że zazwyczaj jako pierwsza reagujesz postami na moje wypociny w "Półdzienniku Gwoździka" to ....

nie będziesz musiała płacić za "kapelę Gwoździkową" na swoich rodzinnych uroczystościach. :D

PS. Ostrzegam, że ja to i czaczę na perkusji zagram ale mój syn to już raczej metalowy chłopak :D

:D :lol: :D :lol: :D :lol: :D :lol: :D :lol: :D :lol: :D :lol: :D :lol:

WIELKIE DZIĘKI !!! TEGO SIĘ NIE SPODZIEWAŁAM !!! Czuję się wyróżniona ( :oops: ) i oczywiście zaproszę w stosownym momencie :D

Apropos TWÓJ DZIENNIK JEST PO PROSTU SUPER - PSYCHOTERAPIA PO WŁASNYCH STRESACH NIE TYLKO BUDOWLANYCH.

Pozdrawiam

aka