Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do AKA-JONEK

Recommended Posts

• Odpowiedzi 505
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

aka-jonek dziekuje za wpis na swoim nowopowstalym dzienniku. Jak prawie tu wszycy się wypowiadający - czekam ( na pozwolenie). Działka baardzo ciekawa :) , pewnie będzie nie lada wyzwaniem jej zagospodarowanie, ale jak już se z tym poradzicie - efekt bezcenny :) , projekt jak najbardziej w moim guście. A jak wszystkim wiadomo sąsiedzi wspierać się powinni tak wiec pozdrawiam wszystkich zawieszonych w próżni i cierpliwości, cierpliwośći i raz jeszcze cierpliwości :) . My z razji ogromnego zapalu urzędników (dzwonilem po miesiącu od oddania projektu do starostwa - jeszcze nie zdążyli przeglądnąć) rozpoczniemy prace nad swoim cudem dopiero w maju.

Pozdrawiam wszystkich tu zgromadzonych... :)

O zdjęcia się oczywiście postaram, wprawdzie sama prawdopodobnie nie będę tego widziała (praca :-? ), ale mąż czyli jonek będzie na miejscu. Ze względu na kiepską pogodę i przesunięty termin rozpoczęcia budowy (ok.10.04) wytyczać będziemy w następnym tygodniu. A koszty hmm... ok. 700 zł.

Pozdrawiam

aka

Witam serdecznie i gratuluje decyzji budowy własnego domu.

Mam nadzieje,że te trudne początki waszego budowania (związane z wszelkimi uzgodnieniami i nierozpieszczającą pogodą) niedługo poskutkują postawieniem fundamentów. Bo wtedy widać pierwszy zarys domu, który sobie wymarzyliście. Ja tak ja wy zakupiłem już większość podatawowego materiału do budowy domu, lecz nie wszystki jeszcze zjechał na budowę.

pozdro od wisni

witamy :D no to nareszcie cos sie dzieje ,od czegos trzeba zacząć tablica informacyjna wazna rzecz :D ,a unas narazie nic poza mętlikiem w głowie :(

odwiedzilismy nordee w gliwicach,facet od kredytów był po urlopie i mielismy wrazenie jakby nie zabardzo był zorientowany na odpowiedzi co do wszystkich pytan-mamy w zwiazku z tym pytanie do was ,jezeli mieliscie juz wypłacona jakas transze,w jakiej wysokosci złotowej lub procentowej jest wypłacana pierwsza transza i od czego zalezy, nam powiedział ze jest to 50% od wkładu własnego ,w naszym przypadku dostalibysmy bardzo smieszna sume :cry:

i czy po uruchomieniu kredytu od razu spłacacie całą rate z odsetkami, czy tylko kwote od pobranych transz.dziekujemy i wpadniemy do was później :o