Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Komentarze do AKA-JONEK

Recommended Posts

• Odpowiedzi 505
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Przyjrzałem sie temu oknu na poddaszu i na początku też wydało mi się zrobione za wysoko. Ale już na kolejnym zdjęciu, tym od środka - wygląda normalnie. Powiem więcej, gdyby było niżej osadzone mogłoby być niebezpieczne dla dzieci. Wydaje mi się aka-jonek, że jak wykończysz z zewnątrz dom to efekt "wysokiego okna" zniknie.

A jak nie zniknie to się przyzwyczaisz :D :D :D

Mój dziadek ś.p. jak coś niedokładnie zrobił to mówił: "E tam, głupi nie zauważy a mądry uda, że nie widzi"

Gdybyś nie napisała to bym nawet nie zauważył. :D :D :D

Witam serdecznie... natrafiłam przez dziennik kotecka do Was. I poczytałam sobie troszeczkę!!

Ale u Was praca na budowie na całego!! gratulujemy!!!!

My jeszcze do tego etapu mamy dość stosunkowo daleko!! :(:( ale może kiedyś i ja się tak będę cieszyć!

Powodzenia na dalszym etapie budowy!

Witam u siebie nowych Gości - Strumyczek !

Swego czasu bardzo podobał się nam projekt domku Tymek i widzę, że to właśnie Wasz faworyt. Nas niestety mocno ograniczała działka (kształt i wymiary), ale także zależało nam na zadaszonym tarasie. W sumie okazało się, że projekt "indywidualny" (nie do końca) uzyskaliśmy w cenie projektu gotowego + adaptacje, które trzeba zrobić (u nas zwłaszcza z tytułu terenów górniczych).

Życzę powodzenia w działaniach !!!

aka

No nie przesadzaj z tym "stryszkiem" - tak można mówić o górnych częściach budowli tworzących np. byłą fabrykę gwoździ .

U Ciebie to nie stryszek, tylko poddasze pełną gębą.

PS. Nie gadaj z góralami o wysoko osadzonym oknie. Nic to nie zmieni :

1. Górole nie zburzą tego co zbudowali, więc po co gadać o nierealnym.

2. Jeśli "górole" budowali wg projektu to nie oni winni.

3. A jeżeli sami spieprzyli sprawę to patrz pkt 1.

Zapytaj Głównego Janosika, "jak widzi te okno" i ... poczekaj na odpowiedź.

Potem zacytuj na forum i się pomyśli :D :D :D

Dzięki kotecek - z góralmi sobie poradzimy, oni są bardzo pracowici, robią szybko, ale też chyba próbują jednocześnie w dwóch (kilku ?) miejscach. A ja niecierpliwa jestem ogromnie :oops:

Jednak najbardziej cieszę, że już wróciłaś na Forum i zaraz sprawdzę, gdzie jeszcze się odezwałaś... Trochę Cię tu brakowało...

Pozdrawiam

aka

witam aka-jonek. Niezły postęp na budowie. My niestety jesteśmy troszkę do tyłu a to z winy mojej ekipy. Zakleszczyli się na kilku budowach i tak z doskoku budują to tu to tam.

A co do naszego mieszkanka to opóścimy je ok 20 sierpnia i zgodnie z wcześniejszymi ustaleniami przenosimy się do rodziców mojej żonki. I tam będziemy mieszkać do czasu skończenia. Oby nie za długo.

Rozwiązanie to o tyle jest dobre, że będzie kto miał zaopiekować się dziećmi (teściowa) podczas gdy my tzn teściu, ja i żonka będziemy wykonywać prace wykończeniowe.

pozdro

U nas też jak widać prace idą zrywami. Na szczęscie dzisiaj przyjechali, ale za to pada deszcz... A z mieszkaniem to super sprawa jeśli można sprzedać i gdzieś jeszcze na czas budowy zamieszkać np. u teściów. My niestety nie mamy takich ułatwień i do końca musimy mieszkać, a wprowadzać będziemy się prawdopodobnie do dość surowego domu. Wszystko się okaże... :D

Pozdrawiam

aka

Właśnie zaproponowałam Ci Luczak naszą ekipę do dachu w "Grupach budujących" :lol: U nas wszystko robią górale, do samej robocizny narazie nie mamy zastrzeżeń. MY niestety zrezygnowaliśmy z dachówki ceramicznej (kasa :-? ) i kładziemy cementową brassa. Narazie jest jeden rząd, więc trudno coś powiedzieć. Ale oczywiście zapraszamy do siebie.

A jeśli chodzi o instalacje to elektryka prawie mamy, czekamy na kalkulacje i co-wod-kan też właśnie wybieramy. Gdybyś miał jednak namiary na kogoś kto nie zdziera skóry z człowieka i dobrze robi któreś z powyższych to chętnie skorzystamy...

Dzięki wszystkim za odwiedziny

aka

Aka, pięknie się ten dach zapowiada! Potencjalną krzywizną się nie przejmuj - ostatnio przy każdym zdjęciu mam wrażenie, że coś mi ucieka. Też zakładam, że to aparat, w przeciwnym razie będziemy mieli osobisty krzywy dom w... Mikołowie. Monciak się chowa! :wink:

A Młodemu życzę jak najszybszego powrotu do zdrowia. Starsza Nieletnia z pewną nieśmiałością po dwóch tygodniach powędrowała dziś do szkoły (jeszcze w cętki, ale już praktycznie bez strupków) - teoretycznie po świadectwo, praktycznie - by pożegnać się z klasą....

Dzięki Karpatko, ja mam duży problem "w oczach", bo gdzie nie spojrzę to coś wypatrzę. Ostatnio była akcja pomiaru otworów okiennych; niektóre wydawały mi się krzywe, więc jonek z poziomicą mi udawadniał, że wszystko jest ok. Aż się boję patrzeć z bliska na te kominy...

A z młodym ciężka sprawa, on bardzo wysoko gorączkuje podczas angin (niestety miewa od czasu do czasu :-? ), więc ostatnią noc mieliśmy gorącą i bezsenną - 40 stopni. Teraz jakby trochę lepiej.

A u Was ospy się kończą z końcem roku szkolnego ?

Życzę Młodym i oczywiście Rodzicom udanych wakacji :D

Pozdrawiam

aka