Zaki 25.02.2008 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 Poszukuję zdjęć drewnianych filarów przy wejściu do domu, ewentualnie na tarasie. Wprawdzie w projekcie mamy betonowe, ale drewniane bardziej mi się podobają i chętnie zamienię Jesli ktos ma takie filary, to bardzo prosze o zdjęcie i cenę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
igaaaa 26.02.2008 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 podłączam się pod prośbę.może jakieś adresy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zaki 27.02.2008 14:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 Ha, ha, a już myślałam, ze to jakieś zdjątko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SamuelMysia 06.03.2008 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 Coś takiego? http://samishaku.republika.pl/domek/wasco31_.jpg To zdjęcie jest z maja 2007. Teraz filary są już pomalowane na ciemny brąz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zaki 07.03.2008 13:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2008 Sper, dzieki. Zastanawiamy się też nad okrągłymi, ale sporo z tym kłopotu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 07.03.2008 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2008 http://elnetplus.waw.pl/~d.sitarski/inne/dzialka/_IGP7748_edited.jpg przekrój słupów 14 cm x 14 cm. Na siłę nie ma co zamieniać - jeśli słupy mają być masywne - drewniane kloce będą wyglądały nienaturalnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ms. 07.03.2008 14:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2008 Drewniane i okrągłe - tu już trzeba iść w regularną kolumnę (baza, kapitel itp.) i nie do wszystkiego pasuje.Jak pisałam poprzednio - ostrożnie z zamianami bo można sobie strzelić w stopę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
el-ka 07.03.2008 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2008 Albo okrągłe takie surowe - jak pnie, ale to znów zobowiązuje do rustykalnej stylistyki.Trudno utrafić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CoolaTT 10.03.2008 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2008 Każdy tartak zrobi coś takiego. Okągłe też, polecam wizyt w takowym tartaku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HIM 18.03.2008 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 drewniane filarki pieknie wygladaja przy domkach z bala koło mnie dwa takie powstały sliczne natomiast ja do tradycyjnego domku raczej na filarki bym wybrał wylewane betonowe teraz to drewno to chyba juz nie to co kiedyś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emi601 18.03.2008 22:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2008 ja takie planuję ! będzie ładnie! ale jeszcze nie wiem co i jak i skąd, wiem tylko że będą cienobrązowe, podobnie jak podbitka dachu i wiem, że musza łączyć się z podłożem na takiej matalowej stopie, nie mozna ich po prostu zalać betonem. I zmówimy razem z więźba pewnie. takie cóś będzie pasowało do każdego domu w stylu "wiejskim" , u nas bedą podpierać daszek nad wejściem , taki mały ganek powstanie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Malyrs 19.03.2008 10:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 jak decydujesz sie na drewnine to proponuje wykonać je z drzewa klejonego troche droższe ale przynajmniej nie popęka:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emi601 19.03.2008 23:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2008 no właśnie , bo planujemy też zrobić "belki" na suficie w salonie, i czytałam tez o tym pękaniu, że drewno klejone się dobrze nadaje do takich zabiegów bo nie pęka i zawsze ładnie i równo wygląda. Z drugiej strony tak sobie myślę że może cały urok tego naszego ( ogólnoforumowego mam na myśłi) stosowania drewna tu i ówdzie właśnie w tym tkwi że ono ma to do siebie że pęka, że za czas jakis wygląda "staro" . Może mi pękać jak sobie chce byle się nie zawaliło stare domy stoja i jest ok, tylko może technologia tego "starego" drewna onna była i dlatego jeszcze stoi? kto to wie? hmm ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts