kolina 25.02.2008 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 Zwracam sie do Was z prośbą: potrzebuję opinii, a do tego jeszcze zdięć(..) , dotyczących zamontowania w dużej, rodzinnej łaziece dwóch umywalek. 1. czy to rozwiązanie jest praktyczne? 2.czy lepiej sprawdzaja sie umywalki wiszące, czy stojace na szafce/blacie. Mam sporą łazienke(14m2), czteroosobową rodzine(2+2maluchy) i bardzo zalezy mi na dwóch umywalkach umieszczonych na szafce. Ilośc uzadaniam liczebnością rodziny(jak cztery osoby maja wyjśc o 7.30 rano z domu udając się do pracy/szkoły korzystając z jednej umywalki???). Szafke uzadaniam praktycznościa(wszystko SCHOWANE). Małzonek niestety mnoży mi wizje pękającego stropu(dodatkowe obciązenie szfaką np. wymurowaną z bloczków, czy blatem kamiennym) i wizje notorycznie brudnego, zalanego i zachlapanego blatu, pod którym znajduje się szafka , do której nie chce mu się sięgać( w mojej koncepcji szafka ma wysuwane szuflady na dwóch wysokosciach) itp. Błagam o pomoc w doborze argumentów.. A jeśli macie zdięcia to też poprosze.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nitubaga 25.02.2008 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 witam dwie umywalki to naprawdę rozsądny pomysł, ......mąż doceni, gdy rano będzie się spieszył, a tu dzieci myją DOKŁADNIE ząbki, a tu jeszcze golenie przed nim też mam dwójke dzieci i też mam w planach dwie umywalki. To czy umywalki wiszące czy na szafkę..... to jest kwestia preferencji dotyczących wyglądu łazienki i tego co ma być w tej szafce chowane. Jeśli zależy ci na wiszących, a szafka ma pomieścić ogólnie rzecz ujmując środki czystości -- można poszukać innego schowka na te wszystkie butelki i pudełka. U mnie jest sprytny schowek pod wanną. Mam otwierane drzwiczki, które jednak są w taki sposób zrobione, że dziecku jest trudno samemu je otworzyć. Pod wanną - oczywiście przy założeniu że jest to wanna bez bajerów w stylu bąbelki - jest wbrew pozorom naprawdę sporo miejsca. Zatem wszystkie płyny do okien, wc, umywalek, parkietów ............. trzymam właśnie tam. Są to zazwyczaj wysokie smukłe butelki, więc nie ma z tym problemu oczywiście sprawa się komplikuje, gdy masz wannę z bajerami - bajerów zazdroszczę ale ze schowka nici Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INWESTORKA71 25.02.2008 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 Też mam miejsce na dwie umywalki ,ale zastanawiam czy to ma sens(w moim przypadku) Mam dwie dorastające córki które absolutnie nikogo nie wpuszczą do łazienki więc wspólne mycie zębów odpada Rano mąż pierwszy wchodzi do łazienki(ja parzę kawę) wiec tu też konfliktu nie ma no i w razie potrzeby jest druga łazienka .Dlatego coraz częściej myślę,że to tylko następny sprzęt do mycia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 25.02.2008 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 mamy dwie umywalki i to byl dobry pomysl do lazienki wchodze wiedzac, ze mam gdzie sie umyc nie ma pospiechu, bo wiem ze nikt nie czeka az skoncze swoje a poglady o walących się sufitach .... o mój Boże ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
liwia 25.02.2008 21:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 Witam, mam dwie umywalki na murku obłżonym płytkami i jest super strop się trzyma. Do tej pory mam jednę w starym domu i przepychamy się koło niej kto pierwszy wypluje pianę z pasty do zębów, a teraz będzie luzik. Mycie dodatkowej umywalki to 3 minuty przecież to nie basen. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmena 28.02.2008 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2008 Sama musisz zdecydowac czy to rozwiazanie jest praktyczne w twoim przypadku. U mnie by sie nie sprawdzilo. Mamy 2 lazienki i kazde z nas wstaje o roznej porze. Nie wchodzimy sobie w umywalkowa droge. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryba7070 28.02.2008 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2008 Ja też będę miała 2 umywalki ( rodzinka 2 + 2 ), marzą mi się okrągłe nablatowe umywalki, pod nimi drewniana szafka z szufladami ale to wszystko na razie mam w głowie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
askaaa 28.02.2008 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2008 ja tam nie potrafię korzystać z łazienki w jednym czasie z kimś...np myć razem zęby. Oj nieee . W projekcie miałam dwie umywalki. Robię jedną. Ale takich ja chyba baaardzo mało W razie wielkiej potrzeby korzystania z lazienki jednocześnie zostaje jeszcze dolna na razie 2+1(bardzo małe) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 29.02.2008 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2008 Od trzech tygodni użytkuję dwie umywalki na blacie wykonanym z kafelek. Dla mnie - bomba !!! Po latach przepychania się przy jednej - teraz to luksus. Często jest tak, że ja stoję przed jedną robiąc makijaż a mąż przy drugiej się goli. Do tego dzieciaki (2 przedszkolaki) po przebudzeniu to mycie ząbków, rączek - nareszie jest gdzie. Kąpiemy się najczęściej w dolnej łazience, bo tam jest murowany prysznic bez brodzika i szyb ale na resztę oblucji spotykamy się w górnej . Wiem, że są tacy co muszą w samotności, ale u mnie sprawdziło się w 100%. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolina 29.02.2008 13:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2008 Dziękuję za wasze odpowiedzi:-) Używamy łazienki bardzo często o jednej porze. Co prawda jest jeszcze dolna łazienka z umywalka i prysznicem, ale uważam, że będzie słuzyć nam w ciągu dnia i w sytuacjach awaryjnych( np.goscie).Nie chce , żeby stały tam szczoteczki,golarki,suszarki,słoje,tubki,buteleczki... Od tego właśnie jest góra i łazienka w strefie sypialnianej "marzą mi się okrągłe nablatowe umywalki, pod nimi drewniana szafka z szufladami ale to wszystko na razie mam w głowie..." I MI SIĘ MARZY TO SAMO! Fajnie byłoby zobaczyć wasze szafki-te murowane i te drewniane, na których umywalki są postawione. Bo cały czas główkuję jak zaprojektowac taką szafke. I na jakiej wysokości powinna sie kończyć, jeśli mają na niej stac jeszcze umywalki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dabell 29.02.2008 13:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2008 Kolina - zerknij do mojego dziennika - tam jest pokazana górna łazienka i blat z umywalkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolina 29.02.2008 13:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2008 DABELL: dziekuję !Czy pod umywalkami masz /będziesz mieć szafkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaszczurka 02.03.2008 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2008 ja mam dwie umywalki, na razie dzieciaki korzystaja z lewej moze dlatego ze jest tam lusterko hehe a nad druga nie... ale myslie ze skoro lazienka jest duza pozwala na to , to robićNa pewno sie przyda, zwłaszcza rano przed szkoła wtedy nie ma czasu na to by czekac az jeden skonczy zeby zaczac mogl drugi...to mojahttp://images30.fotosik.pl/160/523327bab4b4af4f.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolina 03.03.2008 10:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 [to mojahttp://images30.fotosik.pl/160/523327bab4b4af4f.jpg SWIETNA! Z czego zrobiona jest ta szafka jaszczurko?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ocia79 03.03.2008 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 http://images30.fotosik.pl/160/523327bab4b4af4f.jpg Jaszczurko jakiej firmy sa te umywalki i jaki maja wymiar? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaszczurka 03.03.2008 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 umywalki to roca chyba fontana, dama senso? niepamietam... ok 60cm a blat to płyta meblowa oklejona fornirem z drzewa różanego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szczepek 05.03.2008 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2008 jeszcze nie skończone - ale już są i nie wyobrażam sobie ze mogłaby być jedna http://www.evisa.pl/prywatne/obrazki/lazienka_g_1.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts