Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Które Okna PCV: Oknoplast z Krakowa czy M & S?

Recommended Posts

Damro, albo sobie jaja robisz albo nie masz pojęcia o oknach. Jeżeli to pierwsze to po raz kolejny gratuluje poczucia humoru, myślałeś żeby kabareciarzem zostać i np. dostać się do sejmu :). Mówię to w kontekście Twojej wypowiedzi co do profili Rehau. Otóz nie są to okucia, jest to system profili z których robi się okna. Nie można Rehau porównywać z MS bo ten drugi to producent ewentualnie można porównać któregoś z producentów robiących na profilach Rehau np. Peteckiego

A co do tematu wątku. ja osobiście polecam Oknoplast

Profil Orion i Platinum to m.in. dwa profile Veka różniące się miedzy sobą m.in. kształtem, wyglądem

Pozdrawiam

Damro, albo sobie jaja robisz albo nie masz pojęcia o oknach. Jeżeli to pierwsze to po raz kolejny gratuluje poczucia humoru, myślałeś żeby kabareciarzem zostać i np. dostać się do sejmu :). Mówię to w kontekście Twojej wypowiedzi co do profili Rehau. Otóz nie są to okucia, jest to system profili z których robi się okna. Nie można Rehau porównywać z MS bo ten drugi to producent ewentualnie można porównać któregoś z producentów robiących na profilach Rehau np. Peteckiego

A co do tematu wątku. ja osobiście polecam Oknoplast

Profil Orion i Platinum to m.in. dwa profile Veka różniące się miedzy sobą m.in. kształtem, wyglądem

Pozdrawiam

:lol: :lol: :lol:

Witam,

Poszukuję jakiejkolwiek informacji na temat obu producentów okiem PCV. Który jest lepszy i jaka to "półka". Wiem, że oknoplast jest znacznie tańszy od M & S. Ale czy ta różnica (znaczna) w cenie ma przełożenie na jakość czy markę?

Jakiekolwiek info na ten temat będą dokładnie przeczytane.

Pozdrawiam

Mamy Oknoplast w wersji Orion 2x złoty dab, taki nieco zaokrąglony profil. Platinium jest bardziej "okrągło-obły". Wykonanie ok, montaż też ok. Mam wersję Ultra Protect Plus = okucia wk2 + szyba p2. Złoty dąb ładny, nie za jasny, stonowowany. Klamki Huppe złotawe z kluczykiem.

Wybierając przebierałem w ofertach, przekonała mnie jesienna promocja na okna wk_, właśnie te "protect coś tam". Miałem wziąść Dako (mam takie w mieszkaniu i jestem zadowolony), ale ta promocja obniżyła cenę w Oknoplaście poniżej ceny Dako.