pakodegites 25.02.2008 14:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2008 Witam,mam nadzieję, że to odpowiedni dział na moje pytanie. Otóż zamierzam sprzedać działkę położoną w dość ciekawej okolicy. chcę to zrobić jak najszybciej i oczywiście jak najkorzystniej. wymiary działki to 30mx400m. ze względu na takie wymiary oczywiście chodzi mi po głowie jej podział. myślę że możliwe jest też dogadanie się z właścicielem sąsiedniej działki węższej o ok 5m, podział ich i sprzedaż. jedynym rozwiązaniem umożliwiającym dostęp do wszystkich powstałych działek jest poprowadzenie drogi wzdłuż pierwotnej działki. oczywiście oba warianty są możliwe. zastanawiam się jedynie czy współdziałanie z sąsiadem jest "warte zachodu" i czy rzeczywiście przyspieszy proces sprzedaży działki na odpowiadających mi warunkach. z góry dziękuję za odpowiedź i ewentualne uwagi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katalina 26.02.2008 11:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 podbijam podbijam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pakodegites 26.02.2008 13:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 proszę nie kasztanić tematu tylko ciekawe, kto zapłaci jak ty podbijasz mundralo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania klepka 19.04.2008 21:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2008 już dawno mówiły jaskółki że niedobre spółki.Działka nie jest zła 30x400 łatwo można podzielić, 5 metrów wytyczyć na drogę i zostaje szerokość 25 metrów, tj. idealna szerokość , i mozna podzielić na 10 działek 25x40.Cała papierologia z łączeniem się z sąsiadem przedłuży tylko czas nawet o pół roku.PozdrawiamAnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 20.04.2008 09:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2008 już dawno mówiły jaskółki że niedobre spółki. Działka nie jest zła 30x400 łatwo można podzielić, 5 metrów wytyczyć na drogę i zostaje szerokość 25 metrów, tj. idealna szerokość , i mozna podzielić na 10 działek 25x40. Cała papierologia z łączeniem się z sąsiadem przedłuży tylko czas nawet o pół roku. Pozdrawiam Ania To jest chyba jedno z lepszych rozwiązań. Dodatkowo możesz ewentualnie pomajstrować tym drugim wymiarem działki mając ich albo więcej albo mniej do sprzedania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arktyk 21.04.2008 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2008 Zapłacić klika tysięcy za podział geodecie. potem zostawić sobie jedną z działek, a pozostałe sprzedać. Cóż sytuacja jest bardzo dobra, chciałbym mieć taką. Naturalnie nie warto dogadywać się z sąsiadem - nie ma takiej potrzeby. Pozdr, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts