Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam,

mam nadzieję, że to odpowiedni dział na moje pytanie. Otóż zamierzam sprzedać działkę położoną w dość ciekawej okolicy. chcę to zrobić jak najszybciej i oczywiście jak najkorzystniej. wymiary działki to 30mx400m. ze względu na takie wymiary oczywiście chodzi mi po głowie jej podział. myślę że możliwe jest też dogadanie się z właścicielem sąsiedniej działki węższej o ok 5m, podział ich i sprzedaż. jedynym rozwiązaniem umożliwiającym dostęp do wszystkich powstałych działek jest poprowadzenie drogi wzdłuż pierwotnej działki.

oczywiście oba warianty są możliwe. zastanawiam się jedynie czy współdziałanie z sąsiadem jest "warte zachodu" i czy rzeczywiście przyspieszy proces sprzedaży działki na odpowiadających mi warunkach.

z góry dziękuję za odpowiedź i ewentualne uwagi.

• 1 month później...

już dawno mówiły jaskółki że niedobre spółki.

Działka nie jest zła 30x400 łatwo można podzielić, 5 metrów wytyczyć na drogę i zostaje szerokość 25 metrów, tj. idealna szerokość , i mozna podzielić na 10 działek 25x40.

Cała papierologia z łączeniem się z sąsiadem przedłuży tylko czas nawet o pół roku.

Pozdrawiam

Ania

już dawno mówiły jaskółki że niedobre spółki.

Działka nie jest zła 30x400 łatwo można podzielić, 5 metrów wytyczyć na drogę i zostaje szerokość 25 metrów, tj. idealna szerokość , i mozna podzielić na 10 działek 25x40.

Cała papierologia z łączeniem się z sąsiadem przedłuży tylko czas nawet o pół roku.

Pozdrawiam

Ania

To jest chyba jedno z lepszych rozwiązań. Dodatkowo możesz ewentualnie pomajstrować tym drugim wymiarem działki mając ich albo więcej albo mniej do sprzedania.