dobrzykowice 29.08.2003 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2003 od początku mojego pobytu na forum w wątkach w mniej lub bardziej zawoalowny sposób przewijają się producenci i wykonawcy. Ich wypowiedzi są bardzo często tendencyjne i nachalne ale czasami zdarza sie też że przedstawiciel niekoniecznie chce wcisnąc swój produkt i tanio zareklamować sie na forum a jedynie podzielić sie wiedzą i doświadczeniem. Moim zdaniem nie powinniśmy tego żródla informacji odrzucac, bo może ono w bardzo wielu przapadkach nam pomóc i ustrzec od bledów. Dobrym pomyslem jest stworzenie osobnego katalogu w którym na z góry określonych przez redakcję zasadach mogliby tacy przedstawiciele udzielać fachowych porad. Wedlug mnie tacy przedstawiciele powinni zostać anonimowi i miec nicki typu Pompa Ciepla albo Okna PCV i dopiero na wyrazne życzenie danej osoby juz poza forum podac dokladniejsz dane na swój temat. Duzo tutaj zależy od samego Muratora, który poza samą okceptacją i ustaleniem regul powinien o takiej mozliwości kontaktu z potencjalnymi klientami poinformować producentów. proszę o uwagi na temat mojego pomyslu (najlepiej krytyczne ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mbz 29.08.2003 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2003 Przychylam sie do twojego pomyslu. Internet, a w szczegolnosci forum dyskusyjne pozwala w szybki sposob dotrzec do wielu wiadomosci. Nie wszystkie firmy niestety maja strony internetowe i nie moga udzielac porad, itp. Na pewno taka anonimowa mozliwosc bylaby z korzyscia i dla tych specjalistow, bo mieliby lepszy kontakt z klientem i jego problemami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tgb 29.08.2003 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2003 Może to nie jest zły pomysł - , ale czy to nie jest nadmierne mnożenie bytów? Tak naprawdę, to producenci/wykonawcy, którzy chcą się swoją wiedzą podzielić mogą to robić w Wymianie doświadczeń - oczywiście "z otwartą przyłbicą" (kiedyś pojawili się na Forum ludzie z Aereco). Sprawy bardziej "handlowe" można publikować w Ogłoszeniach drobnych. Z drugiej strony jak ktoś chce ukryć kim naprawdę jest to i tak będzie to mógł zrobić... W sumie chyba nie jest to potrzebne (moim zdaniem rzecz jasna ) Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobrzykowice 29.08.2003 11:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2003 Może to nie jest zły pomysł - , ale czy to nie jest nadmierne mnożenie bytów? Tak naprawdę, to producenci/wykonawcy, którzy chcą się swoją wiedzą podzielić mogą to robić w Wymianie doświadczeń - oczywiście "z otwartą przyłbicą" (kiedyś pojawili się na Forum ludzie z Aereco). Sprawy bardziej "handlowe" można publikować w Ogłoszeniach drobnych. Z drugiej strony jak ktoś chce ukryć kim naprawdę jest to i tak będzie to mógł zrobić... W sumie chyba nie jest to potrzebne (moim zdaniem rzecz jasna ) Tomek obecnie jest to robione trochę po partyzancku i najczęsciej forumowicze bardzo podejrzliwie odnoszą się do takich wypowiedzi. Poza tym teraz masz znikoma szansę na uzyskanie odpowiedzi od producenta. Oni muszą się dowiedzieć że tak szansa jest/bedzie i tutaj oczekiwalbym pomocy Muratora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tgb 29.08.2003 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2003 dobrzykowice, masz rację. Jako miejsce usystematyzowanych wymiany informacji pomiędzy producentami a inwestorami to może mieć sens. Na pewno ułatwia znalezienie postów związanych z konkretnym producentem. Boję się tylko "uhandlowienia" forum ... Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobrzykowice 29.08.2003 12:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2003 istnieje takie niebezpieczeństwo dlatego tak ważne jest ustalenie jasnych regul i zasad wypowiedzi. Poza tym Murator móglby wybrać paru moderatorów do kontrolowanie tego i innych wątków. te osoby w razie jakby co moglyby natychmiast interweniować. Czasami mam wrażenie że to forum zostalo trochę puszczone samopas.....albo Murator jest tak dyskretny że go nie widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trol 07.09.2003 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Września 2003 Popieram pomysł stworzenia oddzielnego miejsca na polecane adresy, kontakty. Sam dostałem rozsądny kontakt na ekipę , która sprawdziła się na mojej budowie. Kiedyś na Forum założyłem wątek kontaktów w mazowieckim, ale jakoś samoistnie upadł. Może przy pomocy redakcji będzie lepiej i trwalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobrzykowice 11.09.2003 11:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2003 stuk, stuk, halo jest tam kto ? Dajcie chociaż odpowiedź typu tak albo nie .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts