rafciu 26.02.2008 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 Witam! Prosze o poradę. Wstawilem w łazience drzwi porta z regulowaną futryną po osadzeniu ich zauwazyłem że listwa maskująca z jednej strony futryny nie dolega we wszystkich miejscach do ściany. Są brzydkie szczeliny. Listwa maskująca jest fabrycznie z jednej strony futryny wklejona na stałe. Czy są dostępne na rynku jakieś opaski niwelujące nierówność ściany ktore mógłbym przykleić i miał bym problem z głowy, czy konieczne bedzie równanie ściany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 26.02.2008 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 Witam! Prosze o poradę. Wstawilem w łazience drzwi porta z regulowaną futryną po osadzeniu ich zauwazyłem że listwa maskująca z jednej strony futryny nie dolega we wszystkich miejscach do ściany. Są brzydkie szczeliny. Listwa maskująca jest fabrycznie z jednej strony futryny wklejona na stałe. Czy są dostępne na rynku jakieś opaski niwelujące nierówność ściany ktore mógłbym przykleić i miał bym problem z głowy, czy konieczne bedzie równanie ściany? A czy futryna dolega do innych części futryny? jeśli tak to użyj gładzi szpachlowej do wyrównania szczelin i zapomnij o problemie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafciu 26.02.2008 08:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 tak furtyna dolega do ściany w innych miejscach tylko z jednej strony tak felernie wygląda. Myślałem o gładzi tylko jakim kolorem wykończyć zaszpachlowane szczeliny żeby jak najmniej nierównośc było widać -kolorem ściany czy dobrać kolor jaki ma futryna?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ghost34 26.02.2008 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 kolorem ściany i najlepiej nie rób tego gipsem w żadnym razie lecz akrylem z tuby akryl jest elastyczny i nie będzie później pękał od rezonansu jeśli ktoś np. trzaśnie drzwiami .Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts