bm_mi 06.04.2008 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2008 a za ile udało Ci się kupić pustaki stropowe Leiera? Jaki mniej więcej procent obniżki dostaliście? pozdrawiam Za pustaki stropowe daliśmy 4.20zł za sztukę. Jaki rabat ciężko powiedzieć. mi najtaniej udało się kupić za 4.6zł/sztuka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nazgi 06.04.2008 16:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2008 mi najtaniej udało się kupić za 4.6zł/sztuka. a kiedy kupowaliście? Bo my w grudniu 2007. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bm_mi 06.04.2008 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2008 my tydzień temu:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nazgi 06.04.2008 19:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2008 my tydzień temu:) No i wiadomo skąd ta różnica Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Vickey 08.04.2008 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2008 A budujemy w Budziwoju... główną drogą od Rzeszowa, zaraz za stacją benzynową w prawo... ale jak coś daj znać na prywatną wiadomość to podam ci GG albo telefon to pogadamy. W takim razie witam sąsiada my też planujemy zacząc w tym roku budowę a działkę mamy na końcu Słowiczej po lewej stronie więc pewnie gdzieś w okolicy również Twoja budowa, pozdrawiam i będe obserwował postępy w budowie, jak narazie idzie bardzo sprawnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mysweetbabys 13.04.2008 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2008 fajnie ze juz zaczeliscie,zazdorscimy wam bedziemy przypatrywac sie jak wam idzie budowa;)a porjekcik fajny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WiHuRa 05.06.2008 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 No proszę, ładnie ładnie w końcu zaczałeś walke z budowlańcami a nie z urzędnikami Domek ładny, życze dużo wytrwałości, będzie potrzebna. Pozdrowienia jeszcze z Niepodległosci ... niedługo już Krasne Wojciech Sz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtek l 05.06.2008 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 Postępy na budowie straszne .Chyba nie mieliście jak dotąd większych problemów.Byle tak dalej,zamierzam sie przejechać po okolicy i wypatrzeć Wasz dom . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nazgi 05.06.2008 19:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 No proszę, ładnie ładnie w końcu zaczałeś walke z budowlańcami a nie z urzędnikami Domek ładny, życze dużo wytrwałości, będzie potrzebna. Pozdrowienia jeszcze z Niepodległosci ... niedługo już Krasne Wojciech Sz. a kogo my tu mamy ) tobie to dobrze... my pewnie wprowadzimy sie dopiero pod koniec 2009... ale nie spieszy nam sie kiedy mozemy wpasc ogladnac nowy domek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nazgi 05.06.2008 19:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2008 Postępy na budowie straszne .Chyba nie mieliście jak dotąd większych problemów .Byle tak dalej,zamierzam sie przejechać po okolicy i wypatrzeć Wasz dom . Fakt, problemow nie bylo. Pogoda w zasadzie cały czas dopisuje wiec grube sprawy idą szybko. Wykonawca też solidny więc wszystko fajnie i szybko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
WiHuRa 06.06.2008 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2008 a kogo my tu mamy ) tobie to dobrze... my pewnie wprowadzimy sie dopiero pod koniec 2009... ale nie spieszy nam sie kiedy mozemy wpasc ogladnac nowy domek? e tam dobrze - stan surowy to dopiero początek zabawy, tak naprawdę, pozniej wykańcza wykończeniówka którą pewnie zaczniemy dopiero na jesien lub wiosne ale czy kasy wystarczy to nie wiadomo, jak sie wprowadzimy pod koniec 2009 to ... bedzie cud Może nawet wprowadzicie sie szybciej widząc tempo pracy u Was Do nas wpaść można codziennie Zapraszamy. Naraazie bedziemy mieszkać u Teścia w Krasnem, niedaleko budowy wiec podobnie jak Wy - bezpośredni nadzór na budową jest. Tak z cieakowsci - skad i za ile brałeś ziemie do zasypu fundamentów ? bo w sumie bede sporo kubików potrzebowal do niwelacji terenu i szukam ziemi z transportem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lesheck 24.06.2008 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2008 Właśnie przeczytałem sobie dziennik:) Fajny projekt. Muszę przyznać, że wylaliście niesamowitą ilość betonu na strop teraz widzę, że przy takich rozmiarach parteru wydatek na strop może być znaczny:( a z drugiej strony super cena za więźbę! ja szukałem i dostałem najtaniej 950brutto w naszych okolicach. Pozdrawiam i życzę postępów na budowie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nazgi 25.06.2008 21:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2008 Właśnie przeczytałem sobie dziennik:) Fajny projekt. Muszę przyznać, że wylaliście niesamowitą ilość betonu na strop teraz widzę, że przy takich rozmiarach parteru wydatek na strop może być znaczny:( a z drugiej strony super cena za więźbę! ja szukałem i dostałem najtaniej 950brutto w naszych okolicach. Pozdrawiam i życzę postępów na budowie! Co do więźby to mieliśmy zamówioną na początku stycznia. Jak teraz ceny się kształtują nie mam pojęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_2 18.07.2008 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lipca 2008 WitamMam pytanie dotyczące okien. Czy okna w twoim domu będą takie jak w projekcie, czy może mają inne wymiary? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MonikaGrześ 07.08.2008 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2008 Witam!My też budujemy Miłą chwilę. Na razie wstawiliśmy okna i myslimy nad dalszymi etapami. Będę podglądać co się u Was dzieje. Może uda mi się też założyć dziennik.Na razie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 02.09.2008 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2008 Gratuluje pieknych okien!! Fajnie, ze zdecydowales sie na prawdziwe okna wykuszowe, a nie tylko na ich namiastke (tzn. wymurowane "slupki" w rogach i z trzech stron wstawione zwykle okna) Pochwal sie prosze jakie to okna i ile Cie kosztowaly ? Szczegolnie wlasnie te wykuszowe!! Gdzie je kupowales i czy nie bylo problemu z wymiarem ? Wlasnie zaczynam murowanie parteru i bede musial zostawic juz odpowiednie otwory - czy nie bylo np. jakichs typowych wymiarow ktore byly tansze, czy wszystko na wymiar i platne za m2 ? Dzieki z gory i czekam na odpowiedz! pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nazgi 02.09.2008 18:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2008 Gratuluje pieknych okien!! Fajnie, ze zdecydowales sie na prawdziwe okna wykuszowe, a nie tylko na ich namiastke (tzn. wymurowane "slupki" w rogach i z trzech stron wstawione zwykle okna) Pochwal sie prosze jakie to okna i ile Cie kosztowaly ? Szczegolnie wlasnie te wykuszowe!! Gdzie je kupowales i czy nie bylo problemu z wymiarem ? Wlasnie zaczynam murowanie parteru i bede musial zostawic juz odpowiednie otwory - czy nie bylo np. jakichs typowych wymiarow ktore byly tansze, czy wszystko na wymiar i platne za m2 ? Dzieki z gory i czekam na odpowiedz! pozdr. Witam Dokładnej kwoty co do grosza za okna nie podam bo kupowaliśmy je z brama garażową. Ale z tego co pamiętam to 15tyś za okna i 3.6zł za bramę... bo razem było 18.6tyś. Okna są firmy Oknoplast z Krakowa. A kupowaliśmy je w firmie Mariot z Rzeszowa. Co do wymiaru to problemu żadnego nie było. Oczywiście wykusz od frontu domu jest podniesiony o jedną cegłę bo kaloryfer by się nie zmieścił. Tak więc wszystkie 3 wykusze i okna w nich są identyczne. Typowych wymiarów nie było, wszystko wedle potrzeb. Co prawda chcieli nas skroić za boczne okienka w wykuszach bo podobno minimalne okno bez dopłaty to 56cm a to mialo 46cm... ale udało się wytargować i dzięki temu na małych okienkach wykuszowych zaoszczędziliśmy 1000zł. Jedyny ból który pojawił się po zamontowaniu okien w wykuszach to to że okna otwierają się powiedzmy o 70 stopni bo zawadza murek od wykusza który i tak został skuty więcej niż potrzeba. No i widać murki od wykusz jak się patrzy od zewnątrz. Na początku było źle ale teraz już do tego się przyzwyczailiśmy. Parę groszy dopłaca się na łączniki na wykuszach, jest ich 6 sztuk i kosztują chyba z 800zł... ale niestety innej opcji montażu dużych okien z małymi nie ma. Jeśli będziesz mieć jakieś pytania wal śmiało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nazgi 02.09.2008 18:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2008 Gratuluje pieknych okien!! Fajnie, ze zdecydowales sie na prawdziwe okna wykuszowe, a nie tylko na ich namiastke (tzn. wymurowane "slupki" w rogach i z trzech stron wstawione zwykle okna) Pochwal sie prosze jakie to okna i ile Cie kosztowaly ? Szczegolnie wlasnie te wykuszowe!! Gdzie je kupowales i czy nie bylo problemu z wymiarem ? Wlasnie zaczynam murowanie parteru i bede musial zostawic juz odpowiednie otwory - czy nie bylo np. jakichs typowych wymiarow ktore byly tansze, czy wszystko na wymiar i platne za m2 ? Dzieki z gory i czekam na odpowiedz! pozdr. Zapomniałem jeszcze dodać że wykusze prezentują się zdecydowanie lepiej z zewnątrz niż z wewnątrz. Patrząc wewnątrz na wprost po prostu nie widać tych małych szybek. No ale cóż. Z zewnątrz domek jest piękny a od środka będzie piękny parapet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 02.09.2008 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Września 2008 Zapomniałem jeszcze dodać że wykusze prezentują się zdecydowanie lepiej z zewnątrz niż z wewnątrz. Patrząc wewnątrz na wprost po prostu nie widać tych małych szybek. No ale cóż. Z zewnątrz domek jest piękny a od środka będzie piękny parapet Moze okiem tego nie widac ale bedzie na pewno zdecydowanie jasniej w pokojach! Ja robie wszedzie ogrzewanie podlogowe wiec nie musze myslec o miejscu na kaloryfer. A nie wiesz, czy gdybys tego pustaka nie podniosl - wymiary okien nie bylyby np. zbyt duze lub bylyby jakies extra doplaty ? Okno w koncu byloby sporo ciezsze wiec moze okucia mocniejsze czy cos hm... A czy rozpracowywales temat rolet zewnetrznych w tych wykuszach? Planujesz wogole rolety? Jedyna opcja to chyba zamontowanie skrzynek na zewnatrz lub ukrycie w nadprozach tylko albo bocznych albo frontowej pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DagaAdam 03.09.2008 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2008 Jedyny ból który pojawił się po zamontowaniu okien w wykuszach to to że okna otwierają się powiedzmy o 70 stopni bo zawadza murek od wykusza który i tak został skuty więcej niż potrzeba. No i widać murki od wykusz jak się patrzy od zewnątrz. Na początku było źle ale teraz już do tego się przyzwyczailiśmy. No wlasnie - a czemu te mniejsze okienka nie dochodza do samego muru?? We wczesniejszych etapach widzialem, ze miales tam murek, potem to skules i wstawiles styropian ? Jak te okna wogole sa zamocowane - kotwami tylko na gorze i na dole, czy boki tez jakos ? Jeśli będziesz mieć jakieś pytania wal śmiało. Oj mam wiele pytan ;D Przede wszystkim - czy mozesz mi podac "oryginalne" (z projektu) wymiary okien z Milej Chwili ? Chodzi o dwa wykusze (frontowy i od strony ogrodowej) oraz normalne okna od strony frontu ? Bede bardzo wdzieczny pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts