Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Po kiego ......nam ta tarcza ?

selimm

Recommended Posts

• Odpowiedzi 70
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

A tymczasem PiS ma już tylko 18% poparcia. Czyżby zbliżała się jednocyfrówka?

oooo, mtomuś, TY naprawdę żyjesz sondażami:):):), bo jak dla mnie Platforma może mieć i trzycyfrowy wynik....

przecież ogłoszą sukces tarczy, wyślą wojakow nawet do Czadu, USA zezłomuje w Polsce tony nazywanego przez Platformę uzbrojeniem, przecież widać że CIEMNY LUD TO KUPI, a że PO Platfusom każdy kit można wcisnąć pokazuje jak MTOM i PO traktują poważnie sondaże :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Wierzysz w internetowe sondaże? Po "cudach" na portalu Platformy Obywatelskiej można taką wiarę stracić. PO zapytała, czy traktat lizboński należy ratyfikować. I ku zaskoczeniu Platformy większość internautów odpowiedziała "nie". Nagle wyniki zamieniły się miejscami. I większość mówiła już "tak". PO tłumaczy: To techniczna niespodzianka. Internauci grzmią: To oszustwo!

http://www.dziennik.pl:80/polityka/article142107/PO_cudownie_zmienila_wyniki_sondazu.html

ale przecież to mostrzowie manipulacji, a zawsze można powtarzać wkoło wszystkiemu winne PIS

Bez pol litra tego nie rozbieriosz. Tych sondazy. Wytlumaczeniem jest to, ze sporo ludzi w Polsce nie chce byc narazonym na wyzwiska i osmieszanie. To sie nazywa w Polsce "merytoryczna dyskusja".

I nawet w noge Amerykanie przywalili Polakom trzy do jaja ! Moze lepiej dac se siana i w ogloe nie wypuszczac polskiej druzyny na boisko a Tuska za Ocean.

Zielone badyle ? Odchudzasz sie ? To nie ten watek. Tu sie pisze o tarczy o ktorej wiadomo od pol roku, ze jej nie bedzie.

Tarcze mozna postawic przed bramka pewnej druzyny pilki noznej z Europy Wschodniej. Ok, niech bedzie Srodkowej co mi tam.

.....tak moga tylko pisac (i tu uzyje cytatu ) : "....... homoseksualiści, ekshibicjoniści i psychopaci, degeneraci, narkomani, ludzie chronicznie chorzy na żołądek, mieszkający na stałe w szpitalach, nie odróżniający jawy od snu, hipochondrycy, neurastenicy, mizantropi.....Tak! ". Normalny czlowiek dopusza kazda mozliwosc. 8)

• 4 months później...

No i ???? Dziś usłyszałam, że 45% Polaków jest na tak, a 55% na nie (w jakimś radyjku). Mnie nikt się nie pytał. Polska największy przyjaciel USA. Ha, a to dobre. Mam wrażenie, że jesteśmy jak wazelina (bez urazy)

Pytanie czy te 45% zgodziłoby się mieć bazę za płotem?

Jak myślicie…

No bo ja, co tu dużo gderać mam pełno w portkach…. :-?

Będzie???

Gratulacje dla Donalda Tuska i Sikorskiego!!!

- Zamiast instalacji, która chronić miała kraje trzecie, kraje NATO przed atakiem ze strony państw, gdzie jest zagrożenie terrorystyczne, wynegocjowaliśmy porozumienie, którego istotnym elementem jest decyzja o tym, że polskie terytorium będzie bronione - podkreślił Tusk na wtorkowej konferencji prasowej. Zaznaczył, że pierwszy raz w historii niepodległej Polski po roku 1989 uzyskaliśmy "praktyczny wymiar naszego postulatu, naszego ogólnonarodowego marzenia, aby uczestniczyć w potężnym systemie obronnym, którego celem jest także obrona polskiego terytorium, na wypadek zagrożenia ze strony państwa trzeciego".

Dobre porozumienie dla obu stron

Premier zapewniał, że polsko-amerykańska umowa w sprawie tarczy, to "dobre porozumienie dla polskiego bezpieczeństwa". Jak dodał, "warto za to zapłacić pewną cenę". Zdaniem szefa rządu, porozumienie w sprawie tarczy jest sukcesem Polski. Ale - jak dodał - i Amerykanie "mają powody do zadowolenia".

http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,5606261,Tusk_o_tarczy__To_dobre_porozumienie_i_warto_zaplacic.html