avzi 29.08.2003 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2003 W dwóch pokojach na poddaszu będę mieć łukowe drzwi balkonowe i żadnych okien obok. Zastanawiam się czy są producenci, którzy oferują takie drzwi z możliwością ich uchylania od góry. Czy muszę się pogodzić z tym, że drzwi takie otwierają sie tylko w poziomie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plonskij 29.08.2003 09:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2003 Chyba w okuciach ROTO jest możliwość uchylania okna, drzwi łukowych - jest to do zrobienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
avzi 29.08.2003 09:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2003 Dzięki za szybką odpowiedź, pchelek! Czy fakt, że chodzi o drzwi dwuskrzydłowe nie komplikuje sprawy? Może ktoś jeszcze coś wie na ten temat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiek 29.08.2003 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2003 Wydaje mi się, że żeby okno dwuskrzydłowe było uchylane, to musi być ze słupkiem stałym. My mamy typowe okna balkonowe (nie łukowe), również dwuskrzydłowe i są uchylane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dobrzykowice 29.08.2003 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2003 Chyba w okuciach ROTO jest możliwość uchylania okna, drzwi łukowych - jest to do zrobienia. Ja mam takie okucia ale drzwi balkonowi mi się nie uchylają Wiem jednak na pewno że takie okucia są bo sąsiad moze swoje drzwi balkonowe uchylać i nie jest do tego potrzebny srodkowy slupek. Drzwi sa proste bez luków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
avzi 29.08.2003 11:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2003 No, dzięki Wam coraz więcej wiem o tych drzwiach Czy mozecie mi jeszcze bez tortur zdradzić jakie systemy oprócz ROTO oferują takie cacko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tgb 29.08.2003 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2003 Okucia Siegenia też umożliwiają uchylanie okna balkonowego, ale prostokątnego. Nie mam pojęcia jak to jest z łukami . Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 29.08.2003 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2003 Mam okucia Mayer - i też mogę uchylać okno balkonowe - bez słupka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiek 29.08.2003 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2003 Dowiedziałam się, że jak jedno jest uchylne, to może być bez słupka. Dopiero jak się chce mieć obydwa, to słupek jest potrzebny. No ale to pewnie wie każdy sprzedawca okien... Chociaż myśmy chcieli mieć drzwi balkonowe otwierane na zewnątrz i nie wszyscy sprzedawcy wiedzieli, czy to możliwe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YEYO 29.08.2003 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2003 Mam MS-y (tzw tytanowe) bez słupka i są uchylne więc jak widzisz w wielu przypadkach to nie problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew Rudnicki 29.08.2003 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2003 Mam balkonowe dwuskrzydłowe, z których jedno skrzydlo (to z klamką), zarówno się otwiera jak i uchyla ( a także rozszczelnia), w zależności od położenia klamki. Produkcji CDM Majewski - ostatnio krytykowane.Ale zauważyłem taką prawidłowosć :Jęśli starannie wyselekcjonuję produkt pod względem ceny i jakości, to wkrótce potem, na Forum, okazuje się, że kupiłem kompletnego bubla.Tak było z Porothermem i inymi firmami.W zasadzie to połowa mojego domu to buble.Przyjrzałem się kto pierwszy zgłasza na forum krytyczne uwagi.Zwykle ktoś nowy (nawet bywa , że jest to jego pierwszy post), kto potem po wygaśnięciu dyskusji nie pojawia sie na Forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marina123 29.08.2003 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2003 Nie martw sie Sama mysl o budowie domu zdaje mi sie bublem. Ostatnio polecilam bratu Legalett i co BUBEL Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
YEYO 29.08.2003 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2003 I co na to leszek BUBEL Bubel na Prezydenta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marina123 29.08.2003 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2003 Wydaje mi sie ze Zbigniew przy tylu bublach zalegajacych jego dom juz daaaawno powinien trafic do wariatkowa, a on jeszcze sie udziela na forum Zbyszek jak tam porotherm sie czuje juz zbierasz po katach resztki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zbigniew Rudnicki 29.08.2003 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2003 Jesli idzie o Porotherm 44, to w ubiegłym roku pozostawiłem pod gołym niebem, na ziemi, kilkanaście sztuk obtłuczonych pustaków, ale także trochę cegieł pełnych (i to tych o podwyższonej wytrzymałości), innej cegielni.Które popękały do wiosny ? Nie Porotherm, ale te pełne.Jeśli jakiś produkt zaczyna skutecznie wypierać inne produkty z rynku, to konkurencja, nie chcąc obniżać ceny, opluwa go anonimowo na Forum, bo to wychodzi dużo taniej niż pozytywna reklama swoich wyrobów w mediach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marina123 29.08.2003 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2003 Jak ci sie mieszka w porothermie? Nie ukrywam ze ta technologia to dla mnie egzotyka. Jak i cala budowlanka zreszta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts