Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dziennik budowy Ania i Emil

Recommended Posts

Witam wszystkich.

Nasz domek, który ma powstać to Chaber 2. Jest to nie duży domek czyli dla nas w sam raz.

Aktualnie jesteśmy na etapie załatwiania różnych spraw papierkowych :). Czekam już 4 miesiąc na decyzje o warunkach zabudowy i nic :) no ale wiem, że będzie można się tam budować, to chociaż to plus :).

Mamy już kupiony projekt i pustaki, jeszcze tylko bloczki betonowe i stal.

Teraz staram się załatwić przyłącze do kanalizacji jak najmniejszym kosztem. W każdym bądź razie po nie zbyt miłych sytuacjach z sąsiadem, od którego mamy zamiar ciągną kanalizę doszliśmy do porozumienia. Jeszcze tylko zostaje problem dogadania sie z sąsiadem M. który będzie się budował równocześnie z nami, ponieważ położymy kanalizę na spółkę. Tylko co, kiedy i za ile????

Ogólnie jestem bardzo szczęśliwa że mogę zacząć sie budować ale czasami mnie to przeraża.

Pozdrawiam Ania

Dziś dzwoniłam do sąsiada M. ( z którym będziemy kładli kanalizację na spółę) i będziemy to chyba robić dopiero jak zacznie się budowa, trochę mi się to nie podoba, bo jak byłoby to już położone to droga by się utwardzała. A tak później będzie trzeba ją rozkopać, aaaa trudno najwyżej będzie trzeba jakoś sobie radzić.

Teraz i tak musimy trochę drogę zrobić, bo nie mamy wjazdu na dziłkę. Tylko tak, szczrze nie wiem od czego się zabrać.

Pozostaje jeszcze sprawa zmian w projekcie muszę, mieć je że tak powiem wymyslone na za 2 tygodnie :(:(:(:(:(

witam po weekendzie :).

A więc czekam na bloczki i stal :) no i oczywiście na decyzję o warunkach zabudowy... i tu pocieszenie ponieważ z tego co wiem to ma być już nie długo :) cieszy mnie to bo już wszystko u mnie podumiera ten zapał który towarzyszył mi na początku :( grrrr niech się już coś zacznie dziać...

A więc mam na działce 1400 bloczków :) ale się cieszę :) ale super :)

Tata właśnie dzwonił i powiedział, że bloczki są już na dziłece:).

A więc mamy:

projekt - 1.600

mapki - 40

mapa (geodeta) - 100

wniosek do gminy - 110

pustaki 1500szt. - 15.000

bloczki 1200 szt. - 4.700

bloczki 240 szt. - 1.000

stal 2t. - 4.300

razem: 26.850

http://download.klimacik.pl/e-gify.com/24.gif

• 2 weeks później...
  • 3 weeks później...
  • 2 weeks później...
  • 1 month później...

A więc dziś jest 28 maj a ja oczywiście nie złożyłam jeszcze papierów do Starostwa :((( bo oczywiście były błędy na mapie :((( i takie tam :((( powiem wam że początek mojej budowy jest straszny i trwa od 26 października 2007r. czyli 7 miesięcy :(( nie wiem czy ktoś widział jeszcze taki cyrk!!

Ja poprostu nie wiem juz co robić, na nic nie mam wpływu :(( no bo przecież jak ale mam ju ż dośc tego czekania. A po za tym majster umówiony :((((

• 1 month później...
  • 8 months później...