tokarool 26.02.2008 14:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 urodziłem sie i wychowałem w krotoszynie (woj wielkopolskie)- 30ooo mieszkanców, obecnie jestem na emigracji i zamierzam wrócić do kraju za jakieś 3lata z dziweczyna która tu poznałem ona jest z dębicy (woj podkarpackie) myslimy na kupinie dziłki za wczsu ponieważ ceny cały czas do góry:/ I tak się zastanawiamy gdzie? Jakieś miasto z przyszłością obecne ceny np krakowa wrocławia ceny dołują:/ wmiare przyzwoite ceny rzeszowa, kalisza, łodzi lecz to sa moje wyszkukane mista. Jakie wy okolice miasta byście polecili zeby się osiedlić na resztę życia i mieć wmiare pod ręką prace, kino, teatr, szkoły do dzieci i całą reszte? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 26.02.2008 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 Nie piszesz jaką pracę w jakiej branży i za ileKino to mniejszy problem aniżeli teatr - kino się znajdzie w mniejszych miastach.Z samą szkołą, to żaden problem, bo każda większa wioska i miasteczko mają jakąś szkołę. No chyba że chcesz jakąś renomowaną.I co to znaczy "pod ręką"? 10 20 30 50 km? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mirek_Lewandowski 26.02.2008 16:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 Tokarool, nie żebym chciał się czepiać, ale popraw ten zakądek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magi 26.02.2008 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 Kościelna Wieś koło Kalisza Normalne ceny to były jeszcze 1,5 roku temu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 26.02.2008 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 najlepiej wybierz stolicę .... gdyby jakas kariera w polityce, to lokal juz na miejscu masz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
windows 27.02.2008 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 Dla mnie Bieszczady proszę raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yatza 27.02.2008 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 Okolice Bielska-Białej lub samo miasto. Ceny jeszcze są do przyjęcia , a przede wszystkim są zróżnicowane w zależności od dzielnicy itp. Coś można znaleźć... jeszcze... Góry blisko, praca na Śląsku lub w B-B w zasięgu jazdy autem. Ekspresowa droga do Cieszyna, dwupasmówka do Katowic. Miasto ładne, infrastruktura ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pado 27.02.2008 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 Każde miejsce jest dobre pod warunkiem ,że będzie sie wam podobało .Widok z okien , dobra komunikacja , infrastruktura lub spokój na odludziu , życzliwi ludzie , dostęp do miejsca pracy - do wyboru i koloru - w zalezności jakie kryteria są najważniejsze zdnajdziesz swoje miejsce w kazdym zakatku kraju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yaneq 01.03.2008 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2008 urodziłem sie i wychowałem w krotoszynie (woj wielkopolskie)- 30ooo mieszkanców, obecnie jestem na emigracji i zamierzam wrócić do kraju za jakieś 3lata z dziweczyna która tu poznałem ona jest z dębicy (woj podkarpackie) myslimy na kupinie dziłki za wczsu ponieważ ceny cały czas do góry:/ I tak się zastanawiamy gdzie? Jakieś miasto z przyszłością obecne ceny np krakowa wrocławia ceny dołują:/ wmiare przyzwoite ceny rzeszowa, kalisza, łodzi lecz to sa moje wyszkukane mista. Jakie wy okolice miasta byście polecili zeby się osiedlić na resztę życia i mieć wmiare pod ręką prace, kino, teatr, szkoły do dzieci i całą reszte? Witam , bylem w bardzo podobnej do Twojej sytuacji. Najwazniejsze w tym wszystkim jest postawienie sobie odpowiedzi na pytanie co bym chcial miec dokladnie. Potem nastepuje wybor okolicy a nastepnie inwestycja. Ja zalozylem sobie , ze chce inwestowac w okolicy gdzie inni ludzie spedzaja urlop a wiec morze lub gory. Wynikalo to z checi dobrego polozenia dzialki w sensie atrakcji turystycznych i calej infrastruktury. Oczywiscie nastepnym pytaniem bylo : jak dlugo trwa sezon ? : 2-4 miesiace czy jeszcze dluzej. Po odpowiedzi na to pytanie zamierzalem tez na poczatku kupic dzialke i potem jakos sie budowac . Na szczescie w pore z tego pomyslu zrezygnowalem. Budowanie na odleglosc nie ma w polskich warunkach zadnego uzasadnienia : kosztuje 2-3 razy drozej niz gdybys dopilnowal na miejscu i jakosc jest 2-3 razy nizsza. Tak wiec radze Tobie inwestowac tylko w gotowe lub prawie wykonczone obiekty. Wiesz co kupujesz i to jest najwazniejsze. Pamietaj ze ceny dzialek i materialow budowlanych nigdy nie cofna sie do tylu . Tak wiec kupujac teraz tylko dzialke zyskujesz niewiele a ryzykujesz duzo. Moim zdaniem optymalne polozenie to wies pod miastem : po pierwsze spokoj a po drugie wygoda. Mieszkalem wiele lat w miejscowosciach o wiele wiekszych od Warszawy i mam juz dosyc wielkomiejskiego charakteru. Od czasu do czasu owszem warto zajrzec ale nie wiecej. Pamietaj , ze zawsze najwazniejsze jest polozenie a dopiero potem reszta. Polozenie przesadza o wartosci inwestycji. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldibmw 03.03.2008 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 HISZPANIA!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RAIDER12 03.03.2008 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 Hiszpania? zgodzę sie bo to moja druga ojczyzna i mieszka tam moja córa ale w Polsce to przedewszystkim Kraków,moze jestem nieskromny ale tam sie urodzilem i wychowalem i nie zamienilbym go na żadne miejsce w Polsce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yamnik 03.03.2008 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2008 Hiszpania? zgodzę sie bo to moja druga ojczyzna i mieszka tam moja córa ale w Polsce to przedewszystkim Kraków,moze jestem nieskromny ale tam sie urodzilem i wychowalem i nie zamienilbym go na żadne miejsce w Polsce. Popieram 4 jamniczymi kończynami!!! Cracowek rulezzzzz!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzymi 06.07.2008 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2008 Yaneg zawarl wszystko w swoim poscie .Szkoda ze nie przeczytalem go 2 latawczesniej. Krzymi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gwiazdeczka66 14.07.2008 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2008 będę budować dom na wsi, bardzo blisko Polanicy Zdroju, klimat uzdrowiskowy, woda mineralna i dziewicze tereny natury, córka na studia jeździ do Wrocławia, syn jeszcze się decyduje, dużo znajomych jeździ do pracy w Czechach, ale najważniejsze jest żebyś znalazł to co pokochasz, nieważne w jakim zakątku, tu są działki do kupienia, mój ukochany mężuś też urodził się w twoich stronach, niedaleko Tarnobrzegu, ja z Zielonogórskiego, a tu jest moja Ziemia Obiecana ZNAJDŹ TO, CZEGO SZUKASZ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ersste 28.09.2008 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2008 wiekszosc budujacych załuje ze nie buduja przy granicy niemieckiej worek cementu 2 euro a nie 12,5 zł (ten sam producent)drewno ,wyroby z betonu w smiesznie niskiej cenie.niczym dojdziesz do dachu to zaoszczedzisz na dachówke ceramiczna obowiazkowo takze w niemczech,kostka brukowa betonowa cały tir 500 euro,duży gazon w polsce w promocji 20 zł a w niemczech 0,6 euro.ale to my mamy bum budowlany jak by tak zamknac granice to worek cementy mugłby kosztowac 20 zł może wtedy powstała by pierwsza polska cementownia , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts