SAGEM 26.02.2008 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 Jako że jest to mój pierwszy post na tym forum chciałbym wszystkich serdecznie powitać. Chcę kupić baterię prysznicową z termostatem jakiejś dobrej firmy zdecydowałem się na firmę Grohe model Grohtherm 1000 i pojawił się problem ponieważ w sklepach internetowych najtańsza kosztuje 599 zł natomiast na allegro znalazłem taką baterię za 449zł ihttp://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=312550062 nie mam pojęcia skąd taka różnica w cenie stąd moje pytanie. Z góry dziękuje za pomoc. Widzę że odnośnik do strony na allegro nie działa może przy okazji ktoś mi podpowie jak to zrobić tak na przyszłość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 26.02.2008 21:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 nie odpowiem ci czy to na allegro to podroba czy nie - bo po prostu nie wiem i nie sadze zeby ktos wydal taki wyrok na podstawie fotki mysle jednak ze roznica w cenie nie jest ogromna (150 zł) zeby od razu twierdzic ze jest to fałszywy Groche (jak juz to predzej kradzione ) podam na przykladzie ciut mi blizszym - kupuje tusz do rzes YSL w necie za 99 zł (gdzy orginał w sklepie kosztuje ok 200-230 zł sprawdzone (łacznie z nr serii) - 100% oryginał (jedyne co mam watpliwosci czy czasem nie jest wlasnie z przemytu ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 26.02.2008 21:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Lutego 2008 150 zł to nie jest jakaś kolosalna różnica. Jak najbardziej może to byc oryginał. Ja również poslużę się wlasnym przykłądem. Kupiłam baterię przez Allegro 300 zł tańszą niż w sklepie firmowym. Inna sprawa, ze ją reklamowalismy, bo miała rysy. Ale na 100 proc. okazała sie oryginałem, tylko nam przesłali baterię z ekspozycji (chyba dlatego żebym nie pruła się o termin, bo zastrzegalam przed licytacją, że zalezy mi na czasie). Sprzedawca załatwił reklamację na tyle fajnie, że chociaż sklep, w którym kupiliśmy baterię jest w Katowicach, moglismy ją wymienić bezpośrednio u producenta w fabryce w Zgierzu. Po to, zeby wszystko trwało krócej i nie wysyłać kurierem 10 razy i czekać na przysłanie nowej..Gdyby była podróbą nikt by nam jej nie wymienił. A różnica w cenie może wynikać chociażby z kosztów utrzymania prawdziwego sklepu i sklepu wirtualnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markdottir 27.02.2008 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 różnica w cenie może wynikać chociażby z kosztów utrzymania prawdziwego sklepu i sklepu wirtualnego. dokładnie. jesli cena nie jest porażająco niska, powiedzmy połowę to chyba raczej o to sie rozchodzi. Ja zestaw kosztujacy w TTW Opex 1114 zł, znalazłam w sklepie internetowym za jakieś 750. Za lokal w TTW Opex płaci się zdecydowanie więcej niz za jakis magazyn w Czarnej D... i sądś tą kaskę trzeba brać. ;o) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cadoo 27.02.2008 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 Sklepy internetowe można traktować jako baaaardzo orientacyjne pomoce w szacowaniu cen. Często sprzedawcy z allegro wystwiają inną cenę a inną mają w swoim sklepie, różnie to z nimi bywa. Ale tak jak ktoś wyżej wspomniał koszt wynajmu magazynu w jakiejś wsi jest dużo niższy od magazynu w dużym mieście, poza tym często sprzedawca z Allegro jest hurtownią i nie zamawia od innej hurtowni sprzętu, tylko bezpośrednio od producenta cały kontener z chin czy tira gdzieś z europy. Warto kupić bo można oszczędzić trochę grosza, ale czasami coś co na zdjęciu jest fajne, w realu okazuje się badziewiem. Sprawdzona metoda: przegląd hipermarketów, spisanie cen i parametrów sprzętu a poźniej poszukiwanie tego samego na allegro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SAGEM 27.02.2008 22:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 Dzieki serdeczne za wszystkie odpowiedzi zdecydowałem się zamówić towar na allegro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola_K 27.02.2008 22:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 ja tez zdecydowalam sie na zakup baterii przez internetbylo taniej o 40% niz w "normalnym" sklepie a ze zakup byl do wszystkich lazieniek, byla to naprawde duuuza oszczednosc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zielonooka 27.02.2008 23:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 Dzieki serdeczne za wszystkie odpowiedzi zdecydowałem się zamówić towar na allegro alez prosze ps. odnosnik nie jest aktywny bo: ihttp://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=312550062 nie mam pojęcia skąd taka różnica w cenie stąd moje pytanie. Z góry dziękuje za pomoc. - raz ze nie potrzebnie chyba dales polecenie (czy jak to sie fachowo mowi) [ url] - a jesli juz dales to nalezalo go zamknac poleceniem [/url] po linku a nie po linku i jeszcze swoim tekscie ze z gory dziekujesz etc. dwa - ihttp:// aukcje przed http ja wyraznie widze literke "i" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hlasco 28.02.2008 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2008 w listopadzie kupiłem taką baterię na allegro za 300 zł u sprzedawcy, który wcześniej nic nie sprzedał - trochę ryzykowałem ale się udało miał 5 sztuk, ktoś inny kupił 4 pozostałe i na drugi dzień sprzedawał je po 449 zł - wszystkie poszły w ciągu 2 dni czasami trzeba zaryzykować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hlasco 28.02.2008 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2008 na allegro możesz znaleźć grohtherm 100 po 400 zł...wannowa po 300 zł... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
carringtontomas 28.02.2008 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2008 Jako że jest to mój pierwszy post na tym forum chciałbym wszystkich serdecznie powitać. Chcę kupić baterię prysznicową z termostatem jakiejś dobrej firmy zdecydowałem się na firmę Grohe model Grohtherm 1000 i pojawił się problem ponieważ w sklepach internetowych najtańsza kosztuje 599 zł natomiast na allegro znalazłem taką baterię za 449zł ihttp://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=312550062 nie mam pojęcia skąd taka różnica w cenie stąd moje pytanie. Z góry dziękuje za pomoc. Widzę że odnośnik do strony na allegro nie działa może przy okazji ktoś mi podpowie jak to zrobić tak na przyszłość Z tego co widze po innych przedmiotach sprzedającego - wątpię żeby to były podróbki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts