Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Czy istnieją podróby markowych baterii ?

SAGEM

Recommended Posts

Jako że jest to mój pierwszy post na tym forum chciałbym wszystkich serdecznie powitać.

Chcę kupić baterię prysznicową z termostatem jakiejś dobrej firmy zdecydowałem się na firmę Grohe model Grohtherm 1000 i pojawił się problem

ponieważ w sklepach internetowych najtańsza kosztuje 599 zł natomiast na allegro znalazłem taką baterię za 449zł

ihttp://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=312550062

nie mam pojęcia skąd taka różnica w cenie stąd moje pytanie.

Z góry dziękuje za pomoc.

Widzę że odnośnik do strony na allegro nie działa może przy okazji ktoś mi podpowie jak to zrobić tak na przyszłość :)

nie odpowiem ci czy to na allegro to podroba czy nie - bo po prostu nie wiem i nie sadze zeby ktos wydal taki wyrok na podstawie fotki

mysle jednak ze roznica w cenie nie jest ogromna (150 zł) zeby od razu twierdzic ze jest to fałszywy Groche

(jak juz to predzej kradzione ;))

podam na przykladzie ciut mi blizszym :)- kupuje tusz do rzes YSL w necie za 99 zł (gdzy orginał w sklepie kosztuje ok 200-230 zł

sprawdzone (łacznie z nr serii) - 100% oryginał (jedyne co mam watpliwosci czy czasem nie jest wlasnie z przemytu :))

150 zł to nie jest jakaś kolosalna różnica. Jak najbardziej może to byc oryginał.

Ja również poslużę się wlasnym przykłądem. Kupiłam baterię przez Allegro 300 zł tańszą niż w sklepie firmowym. Inna sprawa, ze ją reklamowalismy, bo miała rysy. Ale na 100 proc. okazała sie oryginałem, tylko nam przesłali baterię z ekspozycji (chyba dlatego żebym nie pruła się o termin, bo zastrzegalam przed licytacją, że zalezy mi na czasie).

Sprzedawca załatwił reklamację na tyle fajnie, że chociaż sklep, w którym kupiliśmy baterię jest w Katowicach, moglismy ją wymienić bezpośrednio u producenta w fabryce w Zgierzu. Po to, zeby wszystko trwało krócej i nie wysyłać kurierem 10 razy i czekać na przysłanie nowej..

Gdyby była podróbą nikt by nam jej nie wymienił.

A różnica w cenie może wynikać chociażby z kosztów utrzymania prawdziwego sklepu i sklepu wirtualnego.

różnica w cenie może wynikać chociażby z kosztów utrzymania prawdziwego sklepu i sklepu wirtualnego.

dokładnie. jesli cena nie jest porażająco niska, powiedzmy połowę to chyba raczej o to sie rozchodzi.

Ja zestaw kosztujacy w TTW Opex 1114 zł, znalazłam w sklepie internetowym za jakieś 750.

Za lokal w TTW Opex płaci się zdecydowanie więcej niz za jakis magazyn w Czarnej D... i sądś tą kaskę trzeba brać. ;o)

Sklepy internetowe można traktować jako baaaardzo orientacyjne pomoce w szacowaniu cen. Często sprzedawcy z allegro wystwiają inną cenę a inną mają w swoim sklepie, różnie to z nimi bywa.

Ale tak jak ktoś wyżej wspomniał koszt wynajmu magazynu w jakiejś wsi jest dużo niższy od magazynu w dużym mieście, poza tym często sprzedawca z Allegro jest hurtownią i nie zamawia od innej hurtowni sprzętu, tylko bezpośrednio od producenta cały kontener z chin czy tira gdzieś z europy. Warto kupić bo można oszczędzić trochę grosza, ale czasami coś co na zdjęciu jest fajne, w realu okazuje się badziewiem.

Sprawdzona metoda::D przegląd hipermarketów, spisanie cen i parametrów sprzętu a poźniej poszukiwanie tego samego na allegro :)

Dzieki serdeczne za wszystkie odpowiedzi zdecydowałem się zamówić towar na allegro

alez prosze

ps. odnosnik nie jest aktywny bo:

- raz ze nie potrzebnie chyba dales polecenie (czy jak to sie fachowo mowi) [ url] - a jesli juz dales to nalezalo go zamknac poleceniem [/url] po linku a nie po linku i jeszcze swoim tekscie ze z gory dziekujesz etc. :wink:

dwa -

przed http ja wyraznie widze literke "i"

:wink:

w listopadzie kupiłem taką baterię na allegro za 300 zł u sprzedawcy, który wcześniej nic nie sprzedał - trochę ryzykowałem ale się udało

miał 5 sztuk, ktoś inny kupił 4 pozostałe i na drugi dzień sprzedawał je po 449 zł - wszystkie poszły w ciągu 2 dni

czasami trzeba zaryzykować

Jako że jest to mój pierwszy post na tym forum chciałbym wszystkich serdecznie powitać.

Chcę kupić baterię prysznicową z termostatem jakiejś dobrej firmy zdecydowałem się na firmę Grohe model Grohtherm 1000 i pojawił się problem

ponieważ w sklepach internetowych najtańsza kosztuje 599 zł natomiast na allegro znalazłem taką baterię za 449zł

ihttp://aukcjewp.wp.pl/show_item.php?item=312550062

nie mam pojęcia skąd taka różnica w cenie stąd moje pytanie.

Z góry dziękuje za pomoc.

Widzę że odnośnik do strony na allegro nie działa może przy okazji ktoś mi podpowie jak to zrobić tak na przyszłość :)

Z tego co widze po innych przedmiotach sprzedającego - wątpię żeby to były podróbki.