bronco74 28.04.2012 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2012 Hey widze ze rezygnujecie z okna wyjsciowego z sypialni na taras. My tez.Jaki rozmiar ma okna tarasowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gumis194 30.04.2012 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2012 Hey widze ze rezygnujecie z okna wyjsciowego z sypialni na taras. My tez. Jaki rozmiar ma okna tarasowe? Doszliśmy do wniosku że bedzie mniej słychać w sypialni "imprezy tarasowe".... Okno które jest z salonu na taras robimy zgodnie z projektem,o ile dobrze pamietam 1600x2300. Ja mam pytanie też odnośnie okien a mianowicie o to okrągłe okno w garażu,jaki macie rozmiar bo mi Okno-plus powiedział że nie zrobi takiego jak w projekcie 600mm a 700 mm....powiększaliście to okno czy wasi dostawcy zrobili je na 600mm? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
polski00012 01.05.2012 20:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Maja 2012 Ja mam pytanie też odnośnie okien a mianowicie o to okrągłe okno w garażu,jaki macie rozmiar bo mi Okno-plus powiedział że nie zrobi takiego jak w projekcie 600mm a 700 mm....powiększaliście to okno czy wasi dostawcy zrobili je na 600mm? No właśnie u nas był ten sam problem z tym oknem i zrobili najmniejsze jakie mogli Niestety nie pamietam rozmiarów Podobno nie da się wygiąc ramy na tak małe jakie jest w projekcie Ale takie większe moim zdaniem wygląda całkiem fajnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gumis194 02.05.2012 06:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2012 No właśnie u nas był ten sam problem z tym oknem i zrobili najmniejsze jakie mogli Niestety nie pamietam rozmiarów Podobno nie da się wygiąc ramy na tak małe jakie jest w projekcie Ale takie większe moim zdaniem wygląda całkiem fajnie To tylko świadczy o wykształceniu Panów którzy rysują projekty...eeeech ta polska ,nie wiem jak u Was ale u mnie w projekcie było kilka takich rzeczy które okazały się "herezjami"... Nic muszę przemyślec to okno...dziękuję za odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bronco74 13.05.2012 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2012 Mam inne pytanie.Czy ktoś z Was dodatkowo izoluje dach?U nas zaplanowane jest ocieplenie tylko nad stropem.Zastanawiam sie czy przy upalach nie będzie sie za mocno nagrzewalo?!? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gumis194 13.05.2012 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2012 Powiem szczerze sam też myślałem o ociepleniu ale raczej pod względem drugim,czy nie będzie zimno w zimie.Jednak mój wykonawca powiedział tak cyt:" Przy tej konstrukcji dachu która jest w projekcie wykonanie na nim ocieplenia które będzie spełniało swoje zadanie jest bardzo trudne a wręcz niemożliwe,jeżeli Pan chce to zrobimy to ocieplenie jak najbardziej,zawsze to kolejna kasa dla mnie ale jest ono zbędne i nie daję na nie gwarancji".Więc mu zaufałem i nie robię...zobaczymy czy miał rację. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
polski00012 14.05.2012 17:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 Ja u siebie bede ocieplał bo ja w przyszłości będę mial tam zagospodarowane Podnieślismy o trzy pustaki i u góry bedziemy mogli zrobić 2 pokoje łazienke i mały salon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gumis194 14.05.2012 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2012 Ja u siebie bede ocieplał bo ja w przyszłości będę mial tam zagospodarowane Podnieślismy o trzy pustaki i u góry bedziemy mogli zrobić 2 pokoje łazienke i mały salon Chyba że tak,ale pewnie zmienialiście też konstrukcję dachu (sposób jego wykonania)?My nie planujemy poddasza użytkowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ameland 18.05.2012 13:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2012 witam mam pytanie dotyczące okna w jadalni . w projekcie jest zaokrąglone . czy będziecie montować do tego okna roletę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gumis194 18.05.2012 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2012 Z tego co tylkopobierznie popytalismy to podobno do takiego okna nie można zamontowac rolety,ale my nie drążyliśmy tematu ponieważ zrezygnowaliśmy wogóle z rolet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
polski00012 19.05.2012 13:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2012 My bedziemy mieli rolety wewnętrzne ale od listwy przedzielającej łuk okna Fakt że nie bedzie to pieknie wyglądało ale nie ma chyba innej opcji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darasle 20.05.2012 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2012 (edytowane) . Edytowane 25 Października 2012 przez darasle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
polski00012 21.05.2012 21:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2012 My u siebie będziemy mieli podobnie z tym że okno mam troszeczkę inne http://img716.imageshack.us/img716/5137/img0607nh.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dudnej 25.05.2012 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2012 Ja u siebie bede ocieplał bo ja w przyszłości będę mial tam zagospodarowane Podnieślismy o trzy pustaki i u góry bedziemy mogli zrobić 2 pokoje łazienke i mały salon Tak 'polski', ja też się podnioslem, ale problem bedzie ze schodami na poddasze. Ja mam strop żelbetonowy, a wjeście na poddasze w miejscu jak w projekcie. Problem w tym, ze tam nie ma miejsca na schody. Nie wiem po co projektant zaprojektowal takie wejście w domu zamiast w garażu? Ja też to przeoczylem, no i jest problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irrtum 28.05.2012 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2012 Witam, mam pytanie odnośnie okien w pokojach i kuchni. Widzę, że większość z Was ma te okna dzielone, ja bym chciała jednoskrzydłowe, moje pytanie, czy nic się z tym oknem nie dzieje, jednak rozmiar 150x150 jest dość spory i zastanawiamy się z mężem, czy to nie będzie za duży ciężar? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
polski00012 29.05.2012 16:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 Witam, mam pytanie odnośnie okien w pokojach i kuchni. Widzę, że większość z Was ma te okna dzielone, ja bym chciała jednoskrzydłowe, moje pytanie, czy nic się z tym oknem nie dzieje, jednak rozmiar 150x150 jest dość spory i zastanawiamy się z mężem, czy to nie będzie za duży ciężar? Okno w salonie jest za duże i nam powiedzieli że takiego nie zrobią a w pokojach mysle że nie powinno bycproblemów tylkoże nie wiem czybędzie możliwośc otwierania "normalnie" tych okien czy tylko uchylne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
polski00012 29.05.2012 16:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2012 Tak 'polski', ja też się podnioslem, ale problem bedzie ze schodami na poddasze. Ja mam strop żelbetonowy, a wjeście na poddasze w miejscu jak w projekcie. Problem w tym, ze tam nie ma miejsca na schody. Nie wiem po co projektant zaprojektowal takie wejście w domu zamiast w garażu? Ja też to przeoczylem, no i jest problem. Witaj Dudnej My u nas zamontowaliśmy schody strrychowe jak widać na zdjęciu Niestety nie sa one piekne juz nie mam innego wyjścia http://img31.imageshack.us/img31/3713/img0598yb.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gumis194 30.05.2012 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2012 Witaj Dudnej My u nas zamontowaliśmy schody strrychowe jak widać na zdjęciu Niestety nie sa one piekne juz nie mam innego wyjścia My dzięki naszym budowlańcom (zwrócili na to uwagę)mamy schody w garażu :} Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
polski00012 31.05.2012 17:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2012 My dzięki naszym budowlańcom (zwrócili na to uwagę)mamy schody w garażu :} Chyba juz widziałem takie rozwiązanie a możesz pokazac jak to wygląda u Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darasle 21.06.2012 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Czerwca 2012 (edytowane) . Edytowane 25 Października 2012 przez darasle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts