irrtum 10.10.2012 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2012 http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=141268&d=1349856482 http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=141269&d=1349856537 tak wyglądają postępy prac w naszej komecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
polski00012 15.10.2012 18:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Października 2012 Pogratulować irrtum Oby tak dalej Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ameland 28.10.2012 17:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Października 2012 daszek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
stepienv 29.11.2012 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2012 No ładnie....postępy widać, że ho ho ho. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irrtum 29.11.2012 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2012 Witam...jestem ciekawa jak postępy prac u pozostałych Kometowiczów... u nas już gotowa instalacja elektryczna, od jutra wchodzi ekipa od tynków...pozdrawiam i czekam na wieści Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
polski00012 29.11.2012 18:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2012 U mnie pomału wykańczamy się i my i nasza kometa Kilka fotek jeszcze gorących Ściana TV w jasnym kamieniu i na przedpokoju ciemny A co u innych CZEKAMY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gumis194 02.12.2012 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2012 (edytowane) Witam...jestem ciekawa jak postępy prac u pozostałych Kometowiczów... u nas już gotowa instalacja elektryczna, od jutra wchodzi ekipa od tynków...pozdrawiam i czekam na wieści Witam Irrtum ,pytanie odnośnie waszej Komety ,chyba robiliście trochę "przeróbek" w projekcie...o co chodzi z tym kominem w szczycie dachu ,przenosiliście kotłownię? U nas domek przykryty.zamkniety,zrobione instalacje,tynki,elewacja,podbitka z oświetleniem i instalacją z czujnikami ruchu,przyłącz energetyczny, teraz czekamy na gazownię maja czas do marca więc się nie zdziwię jak wtedy ich zobaczymy poza tym powoli toczą się przygotowania do zimy (porządki i inne drobne prace między innymi schody do piwnicy)..Ciekawi mnie jakie kotły montowaliście u Siebie (mam na myśli gazowe) ?A jest może ktoś kto budował zbiornik na ścieki ?Ponieważ jak na razie nie mam dostępu do systemu kanalizacji czeka mnie budowa takowego.Nie bardzo wiem czy taniej kupić gotowy czy samemu wylewać? Budowa oczyszczalni odpada więc pozostaje tylko sza....bo Jak sobie przypomnę jak wrzucić zdjęcia to na pewno kilka zapodam Edytowane 2 Grudnia 2012 przez Gumis194 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gumis194 02.12.2012 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2012 1...2...3 próba wklejenia zdjęć .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gumis194 02.12.2012 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2012 Udało sie więc jeszcze kilka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irrtum 04.12.2012 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2012 polski00012 jestem ciekawa tej ściany, też myśleliśmy o kamieniu w pokoju telewizyjnym Gumis194 tak wprowadzaliśmy zmiany, komin z tarasu był przesuwany do środka pokoju dziennego, na tę krótką ścianę, dlatego wyszedł prawie w szczycie, troszkę też dach przerobiliśmy nad garażem, żeby wyglądał tak samo jak nad sypialnią. U nas instalacja elektryczna już jest, a teraz właśnie tynki robią, jak znajdę chwilę czasu za dnia ( do wieczora w pracy) to zrobię kilka zdjęć i wstawię. Niestety za szybko się nie wprowadzimy, zgapiliśmy się i musimy czekać za przyłączem prądu mają do 8 miesięcy czas, nie wiem kto te przepisy wymyślił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gumis194 05.12.2012 21:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2012 a teraz właśnie tynki robią zgapiliśmy się i musimy czekać za przyłączem prądu mają do 8 miesięcy czas, nie wiem kto te przepisy wymyślił To musicie już ogrzewać chyba przy tynkach bo temperatury trochę niskie..Jak chodzi o przyłącz to udało mi się załatwić to w przeciągu 4 miesięcy,musicie tylko "pilnować" tego który wygra przetarg na wasze przyłązce żeby nie odwlekał was na ostatnią chwilę to na pewno będzie szybciej. Dziś dowiedziałem sie ile Nas będzie kosztował przyłącz gazu do domu...i zaczynam zastanawiaćsię nad alternatywą dla gazu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irrtum 06.12.2012 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2012 No w nocy troszkę temperatura spada, ogrzewamy już domek, ale z umiarem, bo za szybko też tynki nie mogą schnąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
polski00012 12.12.2012 12:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2012 Dziś dowiedziałem sie ile Nas będzie kosztował przyłącz gazu do domu...i zaczynam zastanawiaćsię nad alternatywą dla gazu... U nas żebyśmy mieli gaz musieli bysmy kopac pod drogą na własny koszt (około 13 tys ) Nie zastanawialiśmy sie długo tylko zmiana z gazu na piec na eko-groszek i Wam powiem że jesteśmy barddzo zadowoleni Po zasypaniu podajnika ( 6 worków x 25kg ) przy mrozach jakie sa wystarczy na 6 dni ciepła ( woda +podłoga + grzejniki) gdzie worek 25kg kosztuje okolo 20 zł Kupowałem w lecie w promocji po 10 zł Gumiś Czy mi się wydaje że "taras" przy wejściu jest zmieniony ? Nie macie też okna/drzwi w sypialni i powiedz mi czym robiłeś podbitke drzewo czy PCV W przyszłym tygodniu pstrykne kilka nowych fotek to pokaże wam jak wyszła sciana TV i przedpokój w kamieniu Pozdrawiamy Tomek i Krysia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gumis194 12.12.2012 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2012 Czyli za 6 dni ogrzewania przy temperaturze około -10 na zewnątrz wychodzi jakieś 120 zł co za miesiąc daje około 480 zł.powiem szczerze że spodziewałem sie taniej .Nasi znajomi ( 2 rodziny ) ogrzewają gazem (kotły kondensacyjne) domy o zbliżonych powierzchniach i zblizonych parametrach strat ciepła co materiały użyte do naszej budowy i średnio za miesiąc wychodzi im 250 - 320 zł.Więc chyba jednak zainwestujemy w ten przyłącz .Aczkolwiek komin pod zwykły kocioł też mamy i bez problemu w piwnicy możemy go wstawić w każdej chwili Taras przy wejściu został zmieniony ponieważ wysuneliśmy do przodu garaż o około 2m i pomiędzy dużą łazienką a wiatrołapem mamy z jednej strony spiżarnię a z drugiej małą pralnię z suszarnią . Nie mamy drzwi na taras z sypialni ponieważ żona stwierdziła że imprezy tarasowe przenosiłyby sie do sypialni nie dając spać mniej wytrwałym ich uczestnikom więc zrezygnowaliśmy Podbitkę robiliśmy PCV (też sprawdzone przez znajomych) jak sie zrobi odpowiednią konstrukcje to nic nie odchodzi i nie zwisa..;)Kosztowała nas około ( "bagatela" ) 4 tysięcy....bez instalacji oświetleniowej gdzie sama żarówka to prawie 20zł za szt...normalnie masakra!!! Polski strasznie Wam zazdrościmy ,u was już końcówka ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gumis194 26.12.2012 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2012 Cisza jak "makiem zasiał"...Chociaż w sumie juz po świętach to wszystkim "kometowiczom" wszystkiego najlepszego,szybkiego zwrotu Vat i niskich cen w przyszłym roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ip-81 01.01.2013 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2013 Witam,jestem tu nowa :], mam pytanko do IRRTUM, AMELAND z jakiego rozmiaru pustaka stawialiście ściany nośnie i działowe i jeśli pamiętacie ile sztuk towaru należy zakupić.My przymierzamy się do zgromadzenia towaru jesteśmy na etapie wyprowadzonej podmurówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irrtum 02.01.2013 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2013 Witam, jestem tu nowa :], mam pytanko do IRRTUM, AMELAND z jakiego rozmiaru pustaka stawialiście ściany nośnie i działowe i jeśli pamiętacie ile sztuk towaru należy zakupić. My przymierzamy się do zgromadzenia towaru jesteśmy na etapie wyprowadzonej podmurówki My ściany nośne stawialiśmy z ytong'a 24 cm, poszło chyba ok 30 palet. z tym, że ściana przy pokoju dziennym też jest nośna, przestawialiśmy kominek do środka i robiliśmy strop terriva. Na ścianki działowe kupiliśmy bloczek komórkowy 12 cm i wyszło nam 6 palet. Pozdrawiam i powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gumis194 05.01.2013 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2013 Witam, jestem tu nowa :], mam pytanko do IRRTUM, AMELAND z jakiego rozmiaru pustaka stawialiście ściany nośnie i działowe i jeśli pamiętacie ile sztuk towaru należy zakupić. My przymierzamy się do zgromadzenia towaru jesteśmy na etapie wyprowadzonej podmurówki Jeżlei interesuje Cie Ytong Energo (ilości ) -ściany nośne 36,5x20x60 , sciany działowe 12 x20x60 to daj znać,poszukam faktury i podam Ci ilości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
polski00012 16.01.2013 18:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2013 Kilka nowych fotek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
polski00012 16.01.2013 18:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2013 i jeszcze zimowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts