Mammamija 02.11.2010 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2010 Witam Budowniczych Komety!Mam do Was gorącą prośbę. Proszę o wklejenie rzutu poziomego Waszego domu. Chodzi mi przede wszystkim o taras. Interesują mnie wymiary tego oryginalnego tarasu. Jeszcze raz bardzo proszę i z góry dziękuję za dobry uczynek. A tak poza tym, Kometa to śliczny domek. Gratuluję wyboru. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
polski00012 03.11.2010 20:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2010 Witam i przepraszamże dopiero teraz odpisuje Kurcze ja nie mam czegoś takiego jak rzut poziomy tarasu Chyba że gdzieś w projekcie a projekt bede mial dopiero w grudniu Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mammamija 03.11.2010 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2010 (edytowane) Witam!Mam na myśli coś takiego, jak na tej stronie http://forum.muratordom.pl/showthread.php?64486-Poszkuję-zdjęć-z-realizacji-projektu-AFRODYTA-quot-Dobre-D/page91 31-03-2010 o godzinie 21:27 wkleił Liakon. Dzięki za odpowiedź.Pozdrawiam. Edytowane 6 Stycznia 2011 przez Mammamija Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
polski00012 04.11.2010 16:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2010 (edytowane) Jak tylko bede miał projekt to zrobie skan to prześle ale to bedzie kolo połowy grudnia A możesz pokazać Twoją chatke Pozdrawiam Edytowane 4 Listopada 2010 przez polski00012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irrtum 04.11.2010 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2010 jestem pod wrażeniem Waszych domków, my z mężem dopiero zaczynamy budowę komety domek jest idealny nasz dziennik: http://forum.muratordom.pl/blog.php?112732-irrtum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mammamija 04.11.2010 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2010 Witam!Może inni Budowniczowie Komety pomogą ...Wrzucę jakieś zdjęcia, ale dopiero (?) w niedzielę. Muszę je najpierw zrobić, a na budowie będę najszybciej w niedzielę. No może w sobotę. Zależy od pogody.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
polski00012 07.11.2010 09:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2010 jestem pod wrażeniem Waszych domków, my z mężem dopiero zaczynamy budowę komety domek jest idealny nasz dziennik: http://forum.muratordom.pl/blog.php?112732-irrtum Witam kolejną/ego "kometowicza" Życze wytrwania w budowie i dużo cierpliwości Czekam/y na foto galerie jak budowa bedzie "rosła" Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mammamija 08.11.2010 17:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2010 Witam!Trag mnie szlafia, nie umiem wkleić zdjęcia. Kiedyś jakoś wklejałem. Kto mi pomoże?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mammamija 08.11.2010 17:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2010 Może coś z tego będzie ... http://wgrajfoto.pl/pokazfoto/img1110/odstronytarasu915b.jpg Ciekawe co się pokaże. Ma być stół na tarasie.A tak naprawdę to ma się ukazać miejsce na tars iii stół gotowy do przyjęcia gości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mammamija 08.11.2010 17:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2010 Jest ok. Jeszcze wkleję wejście do domu zastawione paletami. No to już wgrałem ... Cytuję: "Wgrajfoto 1. Możesz wgrać tylko 1 zdjęcie na 12 godzin. Chcesz korzystać z Wgrajfoto.pl bez ograniczeA??! ZaA?A3A1 sobie FreeKonto - Za free Dozwolone rozszerzenia: gif, jpg, jpeg, png Maksymalny rozmiar pliku: 2 Mb" I wszystko jasne. Wejście do domu jutro. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
polski00012 08.11.2010 21:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Listopada 2010 Najlepiej wejdz tu http://imageshack.us/ załaduj fotke i wklej KOD DLA FORUM i bedzie ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darasle 11.11.2010 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Listopada 2010 (edytowane) . Edytowane 25 Października 2012 przez darasle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darasle 14.11.2010 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2010 (edytowane) . Edytowane 25 Października 2012 przez darasle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dudnej 16.11.2010 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2010 Dudnej ponawiam swoje wcześniejsze pytanie teraz konkretnie do Ciebie , Ty przecież już masz pomalowany dom dlatego proszę Cię o sprawdzenie ile wyszło m2 ? ! Idzie zima i czas rozplanować koszty jakie będzie trzeba ponieść w przyszłym roku, będę cholernie wdzięczny za info. Darasle, nie odpowiedziałem na Twoje pytanie, bo po prostu nie wiem ile wyszło m2. Musisz sobie przeliczyc to, duzo liczenia tutaj nie ma. U mnie miało być malowane dwa razy, a trzeba było malowac trzy razy, bo efekt nie był zadawalajacy. pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darasle 20.11.2010 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Listopada 2010 (edytowane) . Edytowane 25 Października 2012 przez darasle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darasle 30.11.2010 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2010 (edytowane) . Edytowane 25 Października 2012 przez darasle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dudnej 02.12.2010 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2010 Czy ktoś z Was rozpoczął już sezon grzewczy w komecie i czy macie piec na ekogroszek ? Ja kolego rozpoczałem tydzien temu wlasnie sezon grzewczy . Musiałem, w zwiazku z wlasnie zamontowanym drzwiami wewnetrznymi . Temperatura na termostacie ustawiona na 7st.C. U mnie jest ogrzewanie gazowe. Do przylacza miałem zaledwie pare kroków, takze nie zdecydowalem sie na eko-groszek. Dodatkowo domek będzie dogrzewany kominkiem z ktorego puszcze dwa przewody z cieplym powietrzem (bez turbiny) do dwoch pokoi. Ma to działać, a co będzie - zobaczymy. Moj domek został bardzo solidnie docieplony bo 14cm. styropianu ściany i 20 cm. strop. A dzięki temu, ze nie ma u nas lukarn, które ciężko dokładnie ocieplić, strat ciepła nie powinno być zbyt dużo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
polski00012 02.12.2010 15:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2010 Ja cały czas czekam na hydraulika który miał przyjsć dwa tygodnie temu i zamontowac grzejniki piec itp a co najgorsze musze jeszcze podłaczyć wode do domu a zima na całego i nie wiem jak "oni" to zrobią i czy da rade teraz podłaczyc wode Darasle ja bede mial ogrzewanie tylko na ekogroszek bo gazu nie mam w domu a i kominek jest narazie w planach Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darasle 04.12.2010 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2010 (edytowane) . Edytowane 25 Października 2012 przez darasle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mat32 18.12.2010 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2010 Witamy,Na wiosnę ruszamy z budową naszej Komety w Głogowie. Wprowadziliśmy kilka zmian w projekcie tzn, dom został powiększony o 1 m od strony wejściowej głównie ze względu na powiększenie kotłowni oraz 1 m na szerokości (ściana z wykuszem) tak żeby powiększyć nieco salon). Dach zostanie tak wypuszczony aby zakryć cała jego powierzchnię. To główne zmiany zobaczymy co w trakcie budowy jeszcze przyjdzie nam do głowy. Zastanawiam się nad rozwiązaniem wszystkich łuków , które zresztą dodają wiele uroku dla tego domu ale wydaje mi się że zamiast robić zbrojenia i lać beton zastosuję styropian tak samo jak narożniki "stopki" , które również zrobię ze styropianu. Pozdrawiam wszystkich budujących kometę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts