Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Oto moj domek Kometa-Co sądzicie ..?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 558
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 4 weeks później...

Witam...właśnie wpadla mi w ręce Kometa :D i zastanawiamy się z mężem nad nią.Na chwilę obecną czekamy na warunki zabudowy (7 miesiąc :evil: )

Mam do Pana pytanie.....czy bardzo powiększył się koszt budowy w stosunku do podanej wyceny?Pan będzie najbardziej wiarygodnym żródłem,bo niewiele Pan zmieniał.Wiem ,że jest to uzależnione od regionu,ale chcielibyśmy mieć ogólne pojęcie o rzeczywistych kosztach.

:D

Witam...właśnie wpadla mi w ręce Kometa :D i zastanawiamy się z mężem nad nią.Na chwilę obecną czekamy na warunki zabudowy (7 miesiąc :evil: )

Mam do Pana pytanie.....czy bardzo powiększył się koszt budowy w stosunku do podanej wyceny?Pan będzie najbardziej wiarygodnym żródłem,bo niewiele Pan zmieniał.Wiem ,że jest to uzależnione od regionu,ale chcielibyśmy mieć ogólne pojęcie o rzeczywistych kosztach.

:D

Witam,

trudno mi powiedzieć czy bardzo odbieglismy z kosztami od wyceny gdyż nawet niewiemy dokładnie jaki był przwidziany koszt. :) na dzień dzisiejszy czyli stan surowy: okna, elektryka , hydraulika + tynki wewnętrzne to około 220 tyś zł. bardzo dużo zapłacilismy za fundamenty gdyż nasza działka jest terenem lekko podmokłym więc musielismy robić płytę, podwójne zbrojenie i dopiero na to fundamenty wiec w sama ziemie poszło 42 tyś.zł. Jeśli ma pani jakieś pytania to proszę bardzo chetnie odpowiem :0 pozdrawiamy

Krysia i Tomek

Witam

Bardzo ladny domek-bryla taka w jakich gustuje.Mam pytanie odnosnie Twojej ekip-czy byles z nich zadowolony i czy bys ich polecil?Ewentualnie prosilabym o info odnosnie cen ich robocizny oraz jakies namiary :) Ja chce w przyszlym roku budowac sie 40 km na poludnie od Krakowa a domke ktory by mi odpowioadal to Natalka z http://www.mgprojekt.com.pl

W Twojej Komecie podoba mi sie wysunieta sypialnia (przydalaby mi sie taka )ale niestety u mnie jeszcze bardziej podniosloby to koszty budowy a juz teraz mam strach czy dam rade :)

Czekam na fotki z wnetrza -mysle ze bedzie bardzo ciekawie :)

Witam

Bardzo ladny domek-bryla taka w jakich gustuje.Mam pytanie odnosnie Twojej ekip-czy byles z nich zadowolony i czy bys ich polecil?Ewentualnie prosilabym o info odnosnie cen ich robocizny oraz jakies namiary :) Ja chce w przyszlym roku budowac sie 40 km na poludnie od Krakowa a domke ktory by mi odpowioadal to Natalka z http://www.mgprojekt.com.pl

W Twojej Komecie podoba mi sie wysunieta sypialnia (przydalaby mi sie taka )ale niestety u mnie jeszcze bardziej podniosloby to koszty budowy a juz teraz mam strach czy dam rade :)

Czekam na fotki z wnetrza -mysle ze bedzie bardzo ciekawie :)

Witam ! Co do ekipy jestem bardzo zadowolony Ekipa godna zaufania potrafia doradzic i odradzic lecz nie mam z nimi kontaktu od pol roku

Gdyz prace wykonczeniowe wykonuje nam inna ekipa !

Patrzyłem na "Twoja" Natalke i powiem szczerze ze podobna bryła do naszej komety .

Pozdrawiam

A mozesz podac mi do tej ekipy od stanu surowego jakis namiar abym mogla sie z nimi skontaktowac?telefon ,mail nazwe firmy..........skad wogole oni byli?

Szukam w miare sensownych i niezbyt drogich ludzi bo inaczej bede musiala wybrac inny projekt-czyt tanszy :(

Mam tylko stary nr komórkowy i nie wiem czy nadal jest aktualny bo kilka miesiecy temu chciałem sie z nimi skontaktowac i nikt nie odpowiadał (tylko sekretarka automat.) Ale podam ci numer na priva

Ekipa jest z okolic Rabki ale dla nich to nie problem dojezdzac Do mnie dojezdzali codziennie prawie 60 km !!

Witam !

Dobrze sie wpatrzyłas :) Kąt nachylenia dachu jest inny niz w projekcie bo w Krakowie są inne normy a projekt jest z Wrocławia wiec z tąd te zmiany !

A co do podniesienia poddasza to był pomysł naszego majstra Podniesli nam o dwie cegły i u gory mamy piekna sale balowa :) Kiedys bedziemy tam imprezowali przy najmniej n ie pobrudza salonu he he he :)

Co do cen naszej ekipy to juz jest kwestia indywidualna My płacilismy za dany etap

Pozdrawiam

:D Jak na moj gust to nawet ladniej teraz wyglada ten domek (przy takim kacie ) niz oryginal.Ja wlasnie zaczelam sie zastanwiac czy u siebie nie sprobowac wykombinowac 3 sypialni i wtedy tez poddasze zostawic do pozniejszego wykonczenia.Gorzej ze znow zwieksze wtedy pwoierzchnie dach7u a juz teraz ma 350 metrow :(

• 1 month później...
Cześć! Bardzo podoba mi sie Twoja Kometa ja też mam już ten sam projekt a że dalej od Ciebie więc wszysko bedzie dobrze nie będą się gryzły - bardzo cię proszę o podanie ile Cię kosztowało drzewo na dach i ile ci weszło kubików będę wdzięczny za odpowiedzź

Czesc Miro696

Fajnie ze kolejna osoba buduje KOMETE Czekamy wszyscy na fotki jak "ida" prace budowlane

Co do dachu to koszt całkowity wyniósł nas 40 tys z materiałami i roocizna

Cene drzewa załatwiali mi gorale i było taniej ale nie pamietam ile dokladnie a za blachodachówka 23zł za metr , rynny cos koło 6 tys

Pozdrawiam i czekam na zdjecia twojej komety :-))

Tomek

• 1 month później...

Witam,

Jestem kolejnym któremu Kometa zawróciła w głowie:) Jak na razie to, wylałem parę dni temu fundamenty. Teraz czekam na kredyt aby ruszyć z dalszymi pracami. Ja nie zdecydowalem się zmieniać czegokolwiek, poza dodaniem osobnego kibelka w miejscu gdzie będą szafy na garderobę. Może też zrobie murowany słupek z tyłu zamiast drewnianego. Aha, strop będzie betonowy,tzw. Kleina bodajże. Nie wiem czy przez to wzrosną koszty, ale chyba tak. Na razie to tyle. Jak ruszą mury w górę zamieszczę fotki. Czekam również na fotki kolegów:)

Pozdrawiam.