Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Oto moj domek Kometa-Co sądzicie ..?

Recommended Posts

• Odpowiedzi 558
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Co chodzi o drzwi garażowe to my u siebie mamy Hormana Ale nie mam pojęcia czy maja jakies atesty Ale to jest jedna z najlepszych marek co chodzi o bramy no jest jeszcze Wiśniowski który tez ma dobre A drzwi do kotłowni my zamontowaliśmy blaszane ze względu że mamy piec na groszek i jak bedziemy odbierali dom to mogli by nam nie podbić

Co chodzi o tynki to mój majster doradził mi tynk "naturalny" że niby ściany oddychają lepiej :D Fakt że regipsami jest chyba szybciej i ja chciałem regipsami ale jak pisałem mi odradził

Nie wiem czy nie lepiej było najpierw tynków zrobić bo nie zazdroszczę wam teraz doprowadzania do porządku wylewek pod podłogi...wiem ile mnie kosztowało nerwów czyszczenie "chudziaka" po tynkach żeby styropian w miare równo położyć na nim...

Ja ma bramę Wiśniowskiego i jest ok.Co do kotłowni to jezeli będzie kocioł z zamknięta komora spalania (np .kondensat gazowy) to nie wiem czy drzwi są potrzebne bo takie kotły nawet w kuchniach można montować.Ja pewnie założę zwykłe drzwi metalowe ale tylko dlatego że pod kotłownią mam piwnicę w której być może kiedyś będzie stał jakiś inny kocioł (ekogroszek?) jeżeli nie sprawdzi się kocił gazowy :cool:

A no i tynki też położyliśmy nie dośc że tradycyjne (cementowo wapienne,trójwarstwowe mieszane na budowie) to na dodatek były kładzione ręcznie...trochę trwało znalezienie ekipy która nie kładzie ich maszynowo ale się udało ....

Edytowane przez Gumis194
edit

Witam, my także budujemy dom z projektu Kometa z tym, że zmieniliśmy kilka rzeczy. Wprawdzie teraz nie wygląda dokładnie jak z projektu Kometa ale bardzo się nim inspirowaliśmy. Budowa zaczęła się 2 września 2012r. i została ukończona dnia 29 września na etapie: strop i poddasze a oto zdjęcia(jeśli się uda:) )14022013185.jpg14022013098.jpg14022013103.jpg14022013091.jpg

zdjęcia są niestety niewyraźne ale zawsze coś:)

A więc mamy już kupione okna i drzwi zewnętrzne główne i z kotłowni w kolorze złoty dąb, zaś dach w kolorze matowy grafit i zapewne w kwietniu ruszamy dalej. Z małego pokoju koło łazienki zrobiliśmy klatkę schodową na poddasze. Co prawda straciliśmy jeden pokój ale zyskaliśmy 4 na górze plus druga łazienka i garderoba. Mamy powiększoną kotłownię tzn przedłużoną. Komin z grilla na zewnątrz został umieszczony w ścianie między salonem a sypialnią. W sypialni zrobiliśmy drzwi dwuskrzydłowe wym:180x235. Mamy strop żelbetonowy, który jest także nad tarasem. tym sposobem mamy zadaszony cały taras. W pokoju koło sypialni zrobione są drzwi balkonowe jedno skrzydłowe. więc dużo pozmienialiśmy ale ogólnie jest bardzo podobnie:) pozdrawiamy:)

• 1 month później...
Witam, widzę, że praca u Was wre :) napiszcie mi proszę jaką posadzkę robiliście? Czy ktoś z Was kładł jastrych? Czy robiliście zwykłą wylewkę betonową?

U nas robiliśmy zwykła betonową

Jastrych zaczyna byc coraz bardziej stosowany ale my jakoś zdecydowaliśmy sie na tradycyjne :)

Witam serdecznie wszystkich. Jestem tu nowa i chciałam się dowiedziec dlaczego wszyscy budują kometę a nikt nie zainteresował się kometą1 http://www.domenaprojekt.pl/produkty/189/kometa-1.html ? Mi osobiście podoba się kometa1, gdyż jest zgrabniejsza i bardziej oryginalna, ale może różni się czymś istotnym od komety? Proszę o radę;) Pozdrawiam