justka9 16.02.2009 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 Witam wszystkich miłośników Komety.Po przewertowaniu chyba 1000 projektów jesteśmy raczej zdecydowani na Komete. Mały zgrabny domek...idealny.Jak załatwimy papiery (a załatwiamy je już od czerwca) to ruszamy.Mam tylko pytanie do właścicieli projektów. Czy macie zestawienie materiałów?Bardzo bym prosila o przesłanie takiego zestawienia na maila, chcę sobie przeliczyć z czego najlepiej budowac.Z góry bardzo dziękuję i życzę powodzenia w dalszej budowie.Mój adres: [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
polski00012 18.02.2009 19:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 Witam wszystkich miłośników Komety. Po przewertowaniu chyba 1000 projektów jesteśmy raczej zdecydowani na Komete. Mały zgrabny domek...idealny. Jak załatwimy papiery (a załatwiamy je już od czerwca) to ruszamy. Mam tylko pytanie do właścicieli projektów. Czy macie zestawienie materiałów? Bardzo bym prosila o przesłanie takiego zestawienia na maila, chcę sobie przeliczyć z czego najlepiej budowac. Z góry bardzo dziękuję i życzę powodzenia w dalszej budowie. Mój adres: [email protected] Witaj U mnie czegos takiego nie mam Mi wszystko "majster" mówił ile musze kupic i praktycznie obliczył co do cegły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justka9 19.02.2009 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 dzięki, a możesz mi napisać te wyliczenia. chiałabym orientacyjnie wyliczyc koszty materiałów. bedziemy starać się o kredyt, mamy troche odłożone i nie wiem czy to starczy na materiały na stan surowy zamknięty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
polski00012 19.02.2009 17:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2009 dzięki, a możesz mi napisać te wyliczenia. chiałabym orientacyjnie wyliczyc koszty materiałów. bedziemy starać się o kredyt, mamy troche odłożone i nie wiem czy to starczy na materiały na stan surowy zamknięty. Niestey nie mam juz tych zapisków wiem tylko ze cegły kupiłem cos około 3100 sz Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomki2 23.02.2009 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 Mam tylko pytanie do właścicieli projektów. Czy macie zestawienie materiałów? Bardzo bym prosila o przesłanie takiego zestawienia na maila, chcę sobie przeliczyć z czego najlepiej budowac. Z góry bardzo dziękuję i życzę powodzenia w dalszej budowie. Mój adres: [email protected] Witam Do wyceny stosuję prostą metodę: Krok 1 - z grubsza liczę ile wyniesie mnie dany etap. Krok 2 - określam kwotę, której nigdy w życiu za ten etap nie zapłacę. Krok 3 - Do kwoty z kroku 2 dodaję jakieś 30% i wychodzi mniej więcej kwota, którą finalnie płacę. Chociaż wszyscy mówią, że płacą mniej (?) niż..... A poważnie to mogę przesłać skan rzutu i przekroju. W każdym składzie budowlanym bez problemu wyliczą potrzebny materiał. Ale nikt nie wyliczy ile będzie potrzeba np piasku! A tego ciągle mało.... (to jest właśnie te 30%) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
polski00012 23.02.2009 17:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2009 Ale nikt nie wyliczy ile będzie potrzeba np piasku! A tego ciągle mało.... (to jest właśnie te 30%) Pozdrawiam No własnie u mnie tez piasku czesto brakowal i nawet zacząłem myslec ze ktos mi podbiera z budowy Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dudnej 15.03.2009 00:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2009 Witam drogich kometowiczów. Widzę, że na forum mało się dzieje ostatnimi czasy dlatego postanowiłem coś napisać, aby forum nie "umarło":) Jak na razie nie mam się czym pochwalić dlatego napiszę jedynie o zamiarach. U mnie wraz z nadejściem wiosny będą robione schody, które od frontu może nie są zbyt dużym wyzwaniem, ale już od strony salonu to już inna bajka. Ojciec sugerował, że bez klombu było by troszkę taniej, ale mnie i żonie ów klomb się bardzo podoba i myślimy kiedyś w nim zasadzić drzewko, które po odpowiednim podcięciu dawało by kształt parasola. Poza tym, czeka nas wstawienie okien które będą w kolorze złotego dębu( kolor elewacji w przyszłości ma być w odcieniu beżu i brązu), elektryka, tynki, no i wylewki. Zdecydowałem się na ogrzewanie podłogowe w ganku, kuchni, wc i łazienkach czyli miejscach gdzie będą płytki rzecz jasna, w innych pomieszczeniach kaloryfery. Jak będą jakieś widoczne postępy prac, oczywiście zamieszczę fotki, a jak na razie to życzę kometowiczom efektownych postępów w budowie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
polski00012 18.03.2009 19:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2009 Witam wszystkich tu zaglądających Widze ze kojega wyżej myśli podobnie jak ja co chodzi o ogrzewanie podłogowe i kaloryfery i wydaje mi sie ze jest to najlepsze rozwiązanie Co do klombu to bardzo dobrze zrobiłes ze nie zrezygnowałes bo cały taraz straciłby swój urok u mnie tez narazie nic sie nie dzieje lecz za jakies moze dwa tygodnie "wpadają" majstry i zaczynają ocieplać z zewnątrz dla informacji styropian 12 zakładkowy Pozdrawiam Tomek i Krysia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dudnej 19.03.2009 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Nie wiem o co chodzi ze styropianem 12-sto zakladkowym, ale myślę, że to nam wyjaśnisz. Zastanawia mnie również w jakiej kwocie się zmieścisz z ociepleniem domu. Ponoć teraz znacznie spadły cenny materiałów, a zwłaszcza styropianu. Obecnie ponoć koszt budowy domu spadł nawet do 25%, tylko się cieszyć . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
polski00012 19.03.2009 16:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Nie wiem o co chodzi ze styropianem 12-sto zakladkowym, ale myślę, że to nam wyjaśnisz. Zastanawia mnie również w jakiej kwocie się zmieścisz z ociepleniem domu. Ponoć teraz znacznie spadły cenny materiałów, a zwłaszcza styropianu. Obecnie ponoć koszt budowy domu spadł nawet do 25%, tylko się cieszyć . Witam To nie jest styropian 12-sto zakładkowy tylko styropian 12 cm zakładkowy czyli frezowany Za materiał : 20ubików styropianu 110 zł/kubik 700 kg kleju do styropianu 500zł 700 kg kleju do siatki okolo 500 zł 200 metrów siatki 180 zł 100 szt kołków o dł 180mm 20 zł 20 szt listw startowych (2m) 15zł sztuka 20 szt listw naroznych (2,5 m) 2,50 zł sztuka obróka okien styropian 2-3 cm za 1 kubik 100 zł ( nie wiemy ile wejdzie ) Za robociznę około 45 zł za mkw (bez tynku i koloru ) No tez zauwazyłem ze materiały tanieją i oby tak dalej Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
polski00012 11.04.2009 11:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2009 (edytowane) Przyszedł czas na pochwalenie się nowym etapem prac OCIEPLENIE http://img408.imageshack.us/img408/2/dsc00136w.jpg http://img408.imageshack.us/img408/6597/dsc00144k.jpg http://img101.imageshack.us/img101/8564/dsc00143j.jpg http://img109.imageshack.us/img109/1764/dsc00140x.jpg http://img213.imageshack.us/img213/5287/dsc00138j.jpg Edytowane 24 Czerwca 2011 przez polski00012 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
polo555 11.04.2009 17:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2009 dzieki za zyczenia i wzajemnie wesolych swiat smacznego jajka i udanego dingusa.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dudnej 17.04.2009 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 No widzę, że domek nabiera uroku Idziesz jak burza. Gratuluję. Moja ekipa coś nie może do mnie dotrzeć - może im za mało płacę Wkrótce powinni założyć okna, także będzie widać jakieś postępy. Szkoda, że inni użytkownicy forum nie udostępniają swoich fotek. Pozdrawiam Dzisiaj już się troszkę pozmieniało. Po pierwsze mam zrobione tynki wewnetrzne,koszt 6,200zł., zamówiona została brama garażowa 2,700zł., okna zloty dąb obustronnie 12,500zł., ale najbardziej zmroził mnie koszt schodów wycenione zostały na ok. 50 tys., niestety będę musiał zrezygnować chociaż bardzo ładnie wyglądają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janusz1969 20.04.2009 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2009 Noooo, polski....szoookkk!!!! Gratulacje. Kurr, jak ja Ci zazdroszczę żartuję. Ale dech zaparło nie ukrywam. Jeszcze raz gratuluję. Szkoda, że inni użytkownicy forum nie udostępniają swoich fotek. Pisze dudnej. A to nieprawda. Pozdrawiam wszytkich Kometowiczów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
polski00012 20.04.2009 20:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2009 Noooo, polski....szoookkk!!!! Gratulacje. Kurr, jak ja Ci zazdroszczę żartuję. Ale dech zaparło nie ukrywam. Jeszcze raz gratuluję. Szkoda, że inni użytkownicy forum nie udostępniają swoich fotek. Pisze dudnej. A to nieprawda. Pozdrawiam wszytkich Kometowiczów wielkie dzieki Janusz Dudnej a kiedy sie doczekamy sie Twoich fotek czy moze są gdzies a ja juz nie pamietam ??!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
janusz1969 26.04.2009 17:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2009 polski, to chyba czas zmienić miniaturkę. Masz się czym pochwalić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
polski00012 26.04.2009 18:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2009 polski, to chyba czas zmienić miniaturkę. Masz się czym pochwalić Zrobione Juz myslałem o tym ale potrzebowałem jakiegos głosu z góry czyli Twojego Napisałem dzisiaj do Dudneja zeby pokazał swoje fotki Komety i czekam z niecierpliwością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dudnej 28.04.2009 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 Witam witam. Cieszę się, że jest zainteresowanie moimi pracami. Na obecną chwilę od ostatnich fotek, mam zrobione tynki wewnetrzne oraz schody zewnetrzne, czyli nie mam czym się pochwalić za bardzo. Ósmego maja będą wstatwiać okna wraz z bramą garażową, więc poproszę wówczas siostrę o zrobienie fotek. Janusz, nie zauważyłem, że masz założoną osobny temat Twojej komety. Gratuluję dotychczasowych osiągnięć w budowie. Bardzo fajnie to wygląda. Podoba mi się okolica no i to , że będziesz miał budynek podpiwniczony. To na pewno będzie pożyteczne rozwiązanie. Pozdrawiam chłopaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coffee82 02.05.2009 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2009 Witam, bardzo ładny dom. Duzo uroku wnoszą te dekoracyjne opaski i zdobienia. Fantastycznie wygląda też to okrągłe okno przy wejściu. Teraz wykonczeniówka - chyba najciekawszy etap budowy. Na kiedy planujecie przeprowadzkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
polski00012 02.05.2009 11:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2009 coffee82Wielkie dzieki za miłe słowa Przeprowadzka hmmmmm w odległej przyszłosci ponieważ budujemy z wlasnych środków finansowych (bez kredytów pożyczek) i idzie nam w żółwim tempem Z tym oknem okrągłym przy wejsciu mieliśmy troche problemów bo w projekcie było mniejsze i nie dało sie wygiąć ramy i jest troszkę wieksze i musieliśmy dodatkowo wykłuć wiekszy otwór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts