Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

parapety zewnętrzne

agnieszkakusi

Recommended Posts

do wnętrz nijak...ale w doświadczeniach też nie pasuje :D

Niech będzie w tym miejscu :wink:

Pochwalcie się swoimi parapetami zewnętrznymi. Z czego macie zrobione?

Próbowałam szukać, ale pokazują mi się praktycznie wszystkie dzienniki budowy i w sumie jest 1711 dokumentów :roll:

Chyba, że ktoś ma link do podobnego tematu.

Ja mam z duromarmuru. Podobaja mi sie. Wyszlo taniej niz klinkier, zarowno material jak i robocizna (szczegolnie).

Minus materialu jest taki, ze raz do roku trzeba przepolerowac.

Co to znaczy "przepolerować" raz do roku ! :o

Pastą polerską zasuwać po wszystkich parapetach ?!

To chyba pracochłonne. :cry:

U mnie niestety w ramach oszczędności będą chyba blaszane, ale z grubszej blachy, robione na zamówienie, ładnie podgiętej po spód na bokach, bez tych badziewnych plastikowych wykończeniówek, malowane na brąz - tak jak kolor innych obróbek. Widzaiłam takie zamontowane, wyglądają solidnie, stabilnie

Wyniosą mnie coś ponad 1000 zł - 12 okien.

Ja mam z duromarmuru. Podobaja mi sie. Wyszlo taniej niz klinkier, zarowno material jak i robocizna (szczegolnie).

Minus materialu jest taki, ze raz do roku trzeba przepolerowac.

Co to znaczy "przepolerować" raz do roku ! :o

Pastą polerską zasuwać po wszystkich parapetach ?!

To chyba pracochłonne. :cry:

Na parapetach z duromarmuru robi sie z czasem bialy nalot. By go nie bylo, trzeba je przepolerowac pasta polerska np. samochodowa. Jest to na pewno pracochlonne, ale mozna to zrobic np. przy okazji mycia okien. Wcale nie musi to byc raz do roku, zalezy jak szybko pojawia sie ten nalot, a to moze byc rozne w roznych miejscach i warunkach.