Gość 17.09.2003 13:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2003 He,he Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 17.09.2003 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2003 Mało jest firm , które dobrze budowały a później klapa?Ostatnio była firma która stawiała rónocześnie dla TP SA, TVP - i co ? Już jej nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 17.09.2003 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2003 A co ze spóldzielniami i Developerami ? Ile osób nie może odebrać kaski ? A zaczynało się ( w przypadku bodajże MITEXU) od niewinnego opóźnienia i zatorów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 17.09.2003 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2003 Praefa Warszawa właśnie straciła koncesje na sprzedaż i budowę ze ścian Praefa.natomiast sama technologia jest bardzo dobrym rozwiązaniem i szczerze można ją polećić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
automik 17.09.2003 14:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2003 Można powiedzieć , że ja jestem zaprzeczeniem w/w tez. Mam już Legalett oraz ściany ( za które do końca jeszcze nie zapłaciłem). Być może w następnym tygodniu będę miał strop.Co prawda budowa trwa od 1.08 ( czyli dwa miesiace) ale mam nadzieję że do końca roku będę się mógł wprowadzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 17.09.2003 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2003 Gosciu skad wiesz takie rzeczy jestes z Praefy, skad wiesz ze to dobra technologia. Cos mi sie wierzyc nie chce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gwiaderek 17.09.2003 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2003 Szanowni Goscie, Skoro krytykujecie - piszcie pod nazwiskiem lub co najmniej pseudonimem. tak to nie brzmi specjalnie wiarygodnie. Ja zaczynam budowe z Praefa-Warszawa i mam nadzieje ze potoczy sie ona dobrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 17.09.2003 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2003 Wybudowałem jeden z pierwszych domów z tego co wiem już dość dawno temu i nie w warszawie Jestem bardzo zadowolony,i nie chciał bym w innej sie już budować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 17.09.2003 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2003 Jeżeli ktoś ma obiekcje czy budować sie z keramzytu i z jaką najlepiej firmą to proponuje rozmawiac bezpośrednio z fabryka a ona poda najlepsze wytyczne swojego materiału Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 17.09.2003 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2003 Masz szczęście , że to było kiedyś. Teraz klienci w Praefie nie mają tak dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
automik 17.09.2003 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2003 No tak . Ale Praefa Wwa jak sama nazwa wskazuje jest powiązana z firmą Praefa. Nikt przecież nie użyczałby nazwy towarowej innemu podmiotowi.Na stronie Praefy także ta firma figuruje jako dystrybutor.Na stronie Legalett - to samo.'A technologia jest ok. - sam mogę potwierdzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
automik 17.09.2003 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2003 A może zadzwonię do Międzyrzecza? Poczekajcie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
automik 17.09.2003 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2003 Międzyrzecz - wszyscy już poszli do domu,Warszawa - nikt nie odbiera telefonu.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 17.09.2003 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2003 Ja nie wiedziałem jaki jest adres do Praefy Warszawy i weszłem na stronęPraefy z międzyrzecza, chciałem znaleść adres w warszawie a tam nic nie ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 17.09.2003 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2003 Rzeczywiście . Przy Warszawie jest dopisek ,, w trakcie opracowywania" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 17.09.2003 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2003 Szanowni Goscie, Skoro krytykujecie - piszcie pod nazwiskiem lub co najmniej pseudonimem. tak to nie brzmi specjalnie wiarygodnie. Ja zaczynam budowe z Praefa-Warszawa i mam nadzieje ze potoczy sie ona dobrze. Jednak fakty mówieą same za siebie. Coś się z nimi dzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
automik 17.09.2003 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2003 Ale na stronie Legalett są. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 17.09.2003 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2003 Praefa Warszawa właśnie straciła koncesje na sprzedaż i budowę ze ścian Praefa.natomiast sama technologia jest bardzo dobrym rozwiązaniem i szczerze można ją polećić Z określeniem bardzo dobra bym nie przesadzał, ma też wady podobne do tych jakie dotyczą bloków z wielkiej płyty. Pracujące ryski lub rysy na połączeniach elementów, podatność na zarysowania ścian np. pod wpływem czynnika mechanicznego (np. nieznaczene podkucie prefabrykowanej bruzdy zaskutkowało lustrzaną do bruzdy rysą po drugiej stronie ściany). Ściany wbrew reklamie producenta wymagają wykończenia przed malowaniem choćby po to aby zaślepić bardzo wyraźną porowatość materiału. Moim zdaniem wymagane jest również sezonowanie ścian - mają w sobie całkiem sporo wilgoci. Podstawową wadą oferty PRAEFA jest brak systemowego podejścia do tematu w Polsce. Firma sama mało angażuje się w sprzdaż swojej oferty, bazując na pośrednikach, o których możemy poczytać choćby w tym wątku. (Na marginesie nie dawo "prężny" na Śląsku EKO-INWEST-DOM znany jako "ekonomiczny wybór" już zniknął przyjamniej z Internetu i stron PRAEFY). Pośrednicy nie są pod wystarczającą kontrolą techniczną producenta i PREAFA właściwie ogranicza się do dostawy materiału ( oczywiście póki spływa gotówka), czasami przypadkowym najmowanym trasportem. Niemamy tu do czynienia z systemem budowy domu a jedynie formą budowy ścian i stropów. Budowa jako taka (połączenie z fundamentem, kostrukcją dachu, wykończenie i nadzór spoczywa na przedstawicielu lokalnym a nie rzadko na głowie inwestora. Chętnie poznam inwestora korzystającego z "systemu" PRAEFA, który zbudował "Dom "pod klucz" w 2-3 miesiące i bez stresu ... " - cytat ze stron PRAEFA. Pozdrowionka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 17.09.2003 16:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2003 Spodobała mi się wypowiedź gościa powyżej i wszedłem sobie na stronkę Praefy Wwa, bo takoważ jeszcze istnieje. Jest tam ikonka ,, CO TERAZ ROBIMY". Od kwietnia są tam zdjęcia z targów muratora . Jak cały czas to tak robią , to nie dziwię się że chrzanią budowy i utracili koncesję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 17.09.2003 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Września 2003 Z tego co się orienntuję , fima Praefa Warszawa już nawiązała wspólpracę z firmą , która podjęła się robić coś w podobie oryginalnej Praefy.Problem w tym , ze firma ta (http://www.nexpol.pl) nie ma doświadczenia w budownictwie jednorodzinnym. Tu nie ma powtarzalności ( jak przy Sheratonie czy hipermarketch).W związku z tym wszyscy będziemy króliczkami doświadczalnymi w rękach Bartyckiej.Pozdrawiam inwestorow, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts