Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Zaczynamy w tej chwili grodzić działkę, za chwilę budowa na całego, więc zamówiliśmy 30 ton piasku.

Facet przywiózł piasek, zapłaciliśmy za 30 ton, odjechał.

I teraz pytanie: SKĄD mam wiedzieć, że to jest naprawdę 30 ton, a nie np. 15 i że nie zostałam oszukana?!

Czy ktoś mógłby mi podać jakieś wskazówki - np.: na taki typ ciężarówki wchodzi średnio tyle ,a na taki tyle, itd.

No chyba, że jest jakiś inny sposób :o ?

pozdrawiam :)

https://forum.murator.pl/topic/9717-miarka-w-oczach-czyli-jak-nie-da%C4%87-si%C4%99-oszuka%C4%87/

No Kamazem to 30-stu ton nie przywiozą, a jedynie coś koło 12-stu. 30 ton to już musi być wywrotka na naczepie i musi być widać "czubek" :D . Tak naprawdę to oni sami często nie wiedzą ile przywieźli, bo w piaskowni odmierza się na łyżki ładowarki.

Szukam i szukam tego wątku w Wymianie Doświadczeń..........

.........i znajduję go w końcu w Poradni Psychologicznej :o :lol: !

Czy ja go naprawdę tu założyłam :o , czy sam tu przywędrował?

Mniejsza z tym :lol: - dzięki Wszystkim za cenne podpowiedzi i czekam na ciąg dalszy :) !

Hmmm, a teraz smutna prawda...

Z tego co piszecie wynika, że zostałam jednak okantowana :( :evil: - ciężarówka nazywała się MAN (?) i żadnej naczepy nie miała...

Miałam chyba intuicję, że ten wątek założyłam... :(

I może faktycznie Poradnia Psychologiczna to dobre miejsce... :roll:

Ella, jeżeli był to duży, czteroosiowy MAN, to może nie tak bradzo Cię oszwabili, bo na taką ciężarówkę napewno wchodzi dużo więcej niż na Tatrę, ale ile - nie wiem

A co do odmierzania na łyżki w piaskowni to porządne firmy mają wagę w łyżce i stąd wiedzą ile sypać.

(lukabuka)

Chyba, że tak. Na to nie wpadłem.