mkurzawa 16.03.2002 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2002 Czy powinno się ocieplać styropianem ściany zewnętrzne zbudowane z betony komórkowego (gr. sican 36 cm)?, jeżeli tak to jakim styropianem - czy ktoś ma dośwaidczenie w tym temacie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rchmielewski 16.03.2002 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2002 ściana z bloczków o szerokości 36 cm nie powinna być ocieplania jeśli zbudowana jest z bloczków odmiany 400 (np. Ytong, Hebel, Żelisławice)natomiast odmiana 600 wymaga docieplenia (Gofabet). Takie wyjaśnienia otrzymałem od właściciela hurtowni Ja swojego domu ocieplał nie będę. Planuję bloczki z Żelisławic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mkurzawa 18.03.2002 10:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2002 Mam odmiany 500 z Prefbetu z Milicza.Producent nie zaleca , ale rozmawiałem z projektantem instalacji sanitarnych i on twierdził że trzeba aby zejść ze współczynnikiem poniżej 0,30. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pitbull 18.03.2002 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2002 Bo co, rurki mu zamarzna czy scieki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts