Corwin 27.02.2008 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 Witam, miałem ładną, jasną ścianę (Tikkurila Optiva 5), Niestety miałem ją również nad kominkiem. I po półtora roku ta ładna, jasna ściana ma elegancką smugę sadzy od kominka do sufitu... Zgodnie z radami z forum Muratora dot. mycia ścian próbowałem to zmywać "ludwikiem" i innymi płynami do mycia naczyń. Trochę pomogło ale niestety cały czas smuga jest widoczna. Czy wiecie co w takiej sytuacji zrobić? Nie chciałbym malować salonu co dwa lata... Kuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 27.02.2008 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 Możesz zabudować wyloty powietrza. Wtedy nie będzie smóg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Cpt_Q 27.02.2008 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 ... próbowałem to zmywać "ludwikiem" i innymi płynami do mycia naczyń. T... szkoda, że zanim zacząłeś to zmywanie nie spróbowałeś odkurzacza - ze ssawką/ szczoteczką. Teraz już po ptakach - skutecznie wtarłeś sadzę w fakturę. Może dobrać farbę i pomalować tylko ten fragment, ale znikome szanse, że nie będzie się odznaczał od reszty salonu. Lub inny zupełnie kolor - czy wszystko musi być jednolicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Corwin 27.02.2008 16:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 Niestety wszystko musi być jednolite - stąd moje obawa przed malowniem całego salonu... Kuba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 27.02.2008 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 Jeżeli chcesz mieć jednolite to do roboty. Żona się przynajmniej ucieszy, że odświeżyłeś jej salon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts