KiZ 29.02.2008 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Lutego 2008 Mam zlew teki z tegranitu. Nie widać absolutnie żadnych sladów wody - z e r o! Niestety, trzeba uważać bo podobno lubi złapać plamę z herbaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 04.03.2008 18:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2008 Moze jeszce jakies typy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 08.03.2008 18:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2008 Nikt sie nie chce podzielic wiedza?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 08.03.2008 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2008 Widać lubią sprzątać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 08.03.2008 18:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2008 No chyba tak, musi byc pieknie i nie wazne, ze caly dzien na szmacie i miotle trzeba latac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
josephine 08.03.2008 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2008 W innym wątku pisałam o czymś bardzo ważnym dla leniwych, więc i tu powtórzę. Nigdy więcej nie będę miała prysznica z drzwiami kabiny przesuwanymi na rolkach - między drzwiami zalega kamień, brud i co tam jeszcze, którego nic nie wyczyści - chyba, żeby zdjąć drzwi, to może? Ale i tak w tych rowkach do przesuwania trzebaby chyba szczteczką do zębów czyścić. Przy okazji tematu łazienkowego - macie jakiś patent na pleśń na silikonie? W poprzednim mieszkaniu nie było tego paskudztwa, a tutaj - tragedia!!! Co jakis czas wymieniamy silikon, ale to też ciężka robota, bo ten stary nie chce sie odkleić, a pleśń i tak powraca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
markoto 08.03.2008 19:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2008 Teraz sa kabiny na rolkach ale rolki sa na gorze, szybe mozna odchylic i umyc na dole bez problemu Z tego co czytalam to sa srodki do usuwania silikonu, a faktem jest,ze tez mam problem z plesnia na silikonie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikita 08.03.2008 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2008 pleśń z silikonu super usuwa środek do pleśni HG (do kupienia w Castoramie i chyba jeszcze w Obi) - tylko uwaga BARDZO śmierdzi, kiedyś czytałam, że to kwestia położenia silikonu - powinien być położony wypukło, aby woda nie miała gdzie zalegać, bo to przez to pojawia się pleśń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maggie 08.03.2008 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2008 Mój anty-typ: płytki tarasowe z gładkiego, ciemnego klinkieru. Makabra - widać każde ziarenko piasku i każdy okruszek. Po zmyciu mopem pozostają smugi. Dobrze, że wypróbowałam w domku letnim - nie muszę patrzeć na ten taras na codzień . Polecam: 1) jednakowe płytki na całym parterze (u mnie gres naturale Opoczno, beż) bez progów. Szast-prast i po krzyku 2) schody i poddasze - olejowany dąb. Ktoś już chwalił - w zasadzie odkurzam na sucho - żadnego mozolnego zmywania podłóg 3) granitowy blat w szaro-beżowo- czarne ciapki w łazience. Ślady od wody, mydła czy kubków do zębów widać tylko pod światło, przy dokładnym przyjrzeniu się. Genialne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Besta77 25.05.2008 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2008 Genialny wątek dla tych, co nie przepadają za sprzątaniem Może komuś coś jeszcze się nasunie? ja wszystko skrzętnie notuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
el-ka 25.05.2008 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2008 Przy okazji tematu łazienkowego - macie jakiś patent na pleśń na silikonie? W poprzednim mieszkaniu nie było tego paskudztwa, a tutaj - tragedia!!! Co jakis czas wymieniamy silikon, ale to też ciężka robota, bo ten stary nie chce sie odkleić, a pleśń i tak powraca. Silikon sanitarny dobrej firmy ma środek przeciwpleśniowy. Podejrzewam jednak, że masz taki. Myślę, że u Ciebie problemem jest nie silikon, tylko słaba wentylacja w łazience. Może trzeba zamontować jakiś wentylatorek mechaniczny, no i pomyślec o skutecznym nawiewie. Także niska temperatura w łazience (np. obniżana jak nie ma długo nikogo w domu) sprzyja pleśni. Oczywiście lepiej położyć silikon bez nadmiernego wgłębienia, żeby woda spływała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edyta_10 28.05.2008 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 Ja sie dołoze: 1. Gres w stylu: podniszczony. Wyglada jak brudny i zniszczony wiec nic na nim nie widac. Włosy moje psa zlewają się z fabrycznym "brudem".2. Wszystko co mozna podwieszane w łazienkach. Mopem smigam po podłodze i jest super. Kicha to panele - kasztan szlachetny...ciagle sa na nich smugi i wiadc kurz....ble.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
glowac 28.05.2008 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 Wątek w sam raz dla mnie - u nas tak samo" jak same robią się wąsy - robi się bałagan" Przy małych dzieciach i braku czasu (praca) nie wyobrażam sobie szklanych otwartch półek w łazience - dotychczas tak mieliśmy. Wszystko zabudowane, bidety, WC tylko powieszane - żeby było łatwo z mopem przelecieć po łazience. Żadnych szafek stojących, jak najmniej bibelotów W kuchni ciemne granitowe blaty - wszystko łatwo zmywalne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edyta_10 28.05.2008 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 A i dodam jeszcze.... pozbyłam sie z domu psa - głównego bałaganiarza, długowłosego potwora i znosiciela piasku. Teraz mieszka w kojcu i dzieki temu jak wracam z pracy do domu to moge usiąść, a nie łapać szczotke, kubeł itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotograf 28.05.2008 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 A i dodam jeszcze.... pozbyłam sie z domu psa - głównego bałaganiarza, długowłosego potwora i znosiciela piasku. Teraz mieszka w kojcu i dzieki temu jak wracam z pracy do domu to moge usiąść, a nie łapać szczotke, kubeł itp. dzieci i męża też do kojca zamknij bo bałaganią.... posiadanie psa to obowiązki, z którymi trzeba sie liczyć przed nabyciem; mój pies jest ogromny, większą część czasu spędza na zewnątrz ale do domu wchodzi i wychodzi kiedy chce - nie wyobrażam sobie zamykania go w kojcu mimo, że szkód potrafi narobić w domu i ogrodzie; wystarczy, że sąsiadów psy patrzą z kojca z zazdrością na mojego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edyta_10 28.05.2008 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2008 A i dodam jeszcze.... pozbyłam sie z domu psa - głównego bałaganiarza, długowłosego potwora i znosiciela piasku. Teraz mieszka w kojcu i dzieki temu jak wracam z pracy do domu to moge usiąść, a nie łapać szczotke, kubeł itp. dzieci i męża też do kojca zamknij bo bałaganią.... posiadanie psa to obowiązki, z którymi trzeba sie liczyć przed nabyciem; mój pies jest ogromny, większą część czasu spędza na zewnątrz ale do domu wchodzi i wychodzi kiedy chce - nie wyobrażam sobie zamykania go w kojcu mimo, że szkód potrafi narobić w domu i ogrodzie; wystarczy, że sąsiadów psy patrzą z kojca z zazdrością na mojego Hahhahah...dobry pomysł. Ale dla jasnosci dodam że siedzi w kojcu tylko do 15. Potem ma całą posesje do swojej dyspozycji. Jednak w ciągu dnia do domu go nie wpuszczam i uważam że tak jest ok. Ale odpowiedź fajna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia138 15.06.2008 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2008 ciemne panele ze struktura drewna - MASAKRA! Niestety widac na nich kurz i wogole wszystkie pylki, a niestety jak myje je mopem, to czesto zostaja smugi. Nie znosze dywanow i dywanikow, wiec pozostaje jedynie czeste mycie... Na poddaszu mam panele gladkie i rewelacja. Zreszta te gladkie chyba mniej sie niszcza, ale to ciezko powiedziec, bo teren wokol domu to jeden wielki plac budowy i wszedzie nosi sie ten piasek ://// Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jolariska 15.06.2008 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2008 Mnie do szału doprowadza większość podłóg w domu. Panele w kolorze podobnym do dębu - po umyciu mopem-smugi. Trzeba przecierać jeszcze na sucho. Widać na nich bardzo i kurz i plamy. Masakra. Jasny gres polerowany, który mam w holu - może być, ale w kuchni - porażka.Jak coś przygotowuję- zaraz do mycia, kot się napije wody, z pyszczka mu chlapnie za chwilę mam brudne, ciemne plamki. Ostatnio położyliśmy płytki na schodach przed wejściem do domu. Wybrałam ciemne czekoladowo-czarne, w mazaje. Myślę sobie - mniej pracochłonne a tu co cały czas z siwym nalotem od kurzu Niestety nie mamy jeszcze kostki przed domem, a i za ogrodzeniem piaszczysta droga, po której nie koniecznie jeżdżą 5 km/h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zakrzewianka 15.06.2008 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2008 Ale super wątek!!!! My jesteśmy na razie na etapie wyboru różnych elementów wykończenia, więc na razie pomysły mam takie: - żadnych półeczek nad geberitem w łazience - zabudowa prosta do samej góry (i tak na tej półeczce zbierają się różne dziwne "podręczne" rzeczy), - płytki oczywiści w maziaje, a cokół wkuwany - licowany ze ścianą. Żeby nie było półeczki Zabudowa kuchni do samej góry - bardzo bym tak chciała, ale nie wiem, jak to połączyć z klasycznymi meblami. Może macie jakiś pomysł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
helism 15.06.2008 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2008 Fajny wątek.Popieram wypowiedzi przedmówców wychwalających jasne meble i podłogi, drewniane i drewnopodobne - nie widać kurzu.Mam też płytę gazową ceramiczną (taką z palnikami) i bardzo sobie chwalę, brudzi się, ale bardzo łatwa w czyszczeniu i ciągle wygląda jak nowa. Natomiast nie polecam piekarnika ze szklanym wypukłym frontem lustrzanym, zwłaszcza jeśli jest zamontowany pod kuchenką, tak jak u mnie. Nigdy więcej :/ PozdrawiamMonika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts