INWESTORKA71 15.06.2008 13:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2008 U mnie też jest cokół w ścianie(to świetny pomysł) kurz nie ma gdzie się zbierać Płytki na podłodze mam SUGAR GRYS Paradyż ,rewelacja nawet teraz wyglądają dobrze w czasie prac budowlanych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Madziulka84 15.06.2008 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2008 ehhh a ja mam w kuchni troche poleczke dodam ze nie kocham scierki jak narazie w niczym doradzic nie moge, bo nie mamy do konca umeblowanego mieszkania, a ze jest jeszcze pare poprawek w cekolowaniu malowaniu i podlogi tez jeszcze nie ma to niestety kurzi brud jest wszedzie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
josephine 15.06.2008 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2008 U mnie też jest cokół w ścianie(to świetny pomysł) kurz nie ma gdzie się zbierać Jak wyglada ten cokół w ścianie? Tak jakby szafki wbudowane były w scianę i wisiały nieco nad podłoga? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
INWESTORKA71 15.06.2008 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2008 U mnie też jest cokół w ścianie(to świetny pomysł) kurz nie ma gdzie się zbierać Jak wyglada ten cokół w ścianie? Tak jakby szafki wbudowane były w scianę i wisiały nieco nad podłoga?[/quote jutro zrobię zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reng 15.06.2008 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2008 okna obustronny złoty dąb - dużo mniej widać brudu jak na białych. jeszcze lepsze są okna z obustronnym orzechem, ale trochę przyciemniają wnętrza. brudu nie widać prawie w ogóle i nie trzeba szorować, żeby pozbyć się każdej plamki, wystarczy przetrzeć wilgotną ściereczka do łazienek kafelki z marmurkiem, szkliwione na błyszcząco - nie dość że nie widać zacieków z wody, to jeszcze bardzo łatwo się je czyści, nie trzeba na sucho przecierać. jasne meble - mam w obecnym domu meble orzechowe, o wykończeniu matowym - masakra, wycieram kurze wilgotną szmatką, to zostają paprochy po szmatce, obojętnie jaka by ta szmatka nie była, nawet z mikrofirby. wycieram na sucho, mam wrażenie, że co wytarłam to wzniosło się do góry, by po chwili opaść na meble z powrotem. zlewozmywak "len" - jeśli kogoś nie stać na granitowy. dużo mniej widać zacieków z wody, jak na tym tradycyjnym. zamiast mopa zwykła szczotka-miotła, na którą się nawija szmatkę (duży rozmiar do podłóg) z mikrofibry. zmywa na gładko, nie ma smug i paprochów. do wody do mycia paneli, słyszałam, że niektórzy dolewają płynu do płukania tkanin, działa antystatycznie. na razie to tyle co mi się przypomniało jesteśmy jeszcze u początków doświadczeń sprzątalniczych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zphugawronwp.pl 16.06.2008 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2008 okna obustronny złoty dąb - dużo mniej widać brudu jak na białych. jeszcze lepsze są okna z obustronnym orzechem, ale trochę przyciemniają wnętrza. brudu nie widać prawie w ogóle i nie trzeba szorować, żeby pozbyć się każdej plamki, wystarczy przetrzeć wilgotną ściereczka do łazienek kafelki z marmurkiem, szkliwione na błyszcząco - nie dość że nie widać zacieków z wody, to jeszcze bardzo łatwo się je czyści, nie trzeba na sucho przecierać. jasne meble - mam w obecnym domu meble orzechowe, o wykończeniu matowym - masakra, wycieram kurze wilgotną szmatką, to zostają paprochy po szmatce, obojętnie jaka by ta szmatka nie była, nawet z mikrofirby. wycieram na sucho, mam wrażenie, że co wytarłam to wzniosło się do góry, by po chwili opaść na meble z powrotem. zlewozmywak "len" - jeśli kogoś nie stać na granitowy. dużo mniej widać zacieków z wody, jak na tym tradycyjnym. zamiast mopa zwykła szczotka-miotła, na którą się nawija szmatkę (duży rozmiar do podłóg) z mikrofibry. zmywa na gładko, nie ma smug i paprochów. do wody do mycia paneli, słyszałam, że niektórzy dolewają płynu do płukania tkanin, działa antystatycznie. na razie to tyle co mi się przypomniało jesteśmy jeszcze u początków doświadczeń sprzątalniczych mysle, że te rady są bardzo pouczające...miałam zamiar wstawiać od środka okna białe a na zewnątrz orzech lub złoty dąb, ale powoli zaczynać zmieniać zdanie co do wewnętrznej strony - na kolor natomiast co do kafelek z połyskiem, to mam takie samo zdanie, które dotyczy też kabiny prysznicowej z przezroczystego szkła, którą czyści się łatwiej jak wszelkiego rodzaju matowe kabiny dzięki...pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 16.06.2008 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2008 to może i ja coś podpowiem w kwesti sprzątania .....kupiłam mały przenośny odkurzacz ( taki samochodowy ) ktory stoi zawsze pod ręką i służy do codziennego zbierania włosów z podłogi w łazience i odkurzania na szybko kotów w kątach ( masakra przy ogrzewaniu podłogowym-skąd ich sie tyle bierze? ) Moj kamienny zlewozmywak (kolor ekri ) tak raz na tydz . zalewam po ściankach Domestosem .....po 10 minutach spłukuję bez szorowania - od 3 lat tak robię i nic sie ze zlewem nie robi . Mam gres polerowany jasny -do jego mycia używam wody z kropelką płynu do naczyń ....nie zostawia śladów -polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 16.06.2008 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2008 to może i ja coś podpowiem w kwesti sprzątania .....kupiłam mały przenośny odkurzacz ( taki samochodowy ) ktory stoi zawsze pod ręką i służy do codziennego zbierania włosów z podłogi w łazience i odkurzania na szybko kotów w kątach ( masakra przy ogrzewaniu podłogowym-skąd ich sie tyle bierze? ) O widzisz - właśnie się zastanawiałam, czy warto taki odkurzaczyk do łazienki sobie sprawić Normalnie "myślisz i masz" Jakieś porady co do rodzaju? Bo jeszcze nie zaczęłam się rozglądać i boję się że mnie dopadnie rzeczywistość w postaci 50 tysięcy modeli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 16.06.2008 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2008 to może i ja coś podpowiem w kwesti sprzątania .....kupiłam mały przenośny odkurzacz ( taki samochodowy ) ktory stoi zawsze pod ręką i służy do codziennego zbierania włosów z podłogi w łazience i odkurzania na szybko kotów w kątach ( masakra przy ogrzewaniu podłogowym-skąd ich sie tyle bierze? ) O widzisz - właśnie się zastanawiałam, czy warto taki odkurzaczyk do łazienki sobie sprawić Normalnie "myślisz i masz" Jakieś porady co do rodzaju? Bo jeszcze nie zaczęłam się rozglądać i boję się że mnie dopadnie rzeczywistość w postaci 50 tysięcy modeli ja też sie zastanawiałam chyba od roku ...kupiliśmy jakiś Clatronic coś ok 100zł ....przydaje sie też do łapania komarów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LeoAureus 16.06.2008 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2008 Moj kamienny zlewozmywak (kolor ekri ) tak raz na tydz . zalewam po ściankach Domestosem .....po 10 minutach spłukuję bez szorowania - od 3 lat tak robię i nic sie ze zlewem nie robi . Masz zlewozmywak z prawdziwego kamienia??? Gdzie można kupić? Znaczy widziałam w Yeti ale zastraszająco drogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 16.06.2008 21:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2008 to może i ja coś podpowiem w kwesti sprzątania .....kupiłam mały przenośny odkurzacz ( taki samochodowy ) ktory stoi zawsze pod ręką i służy do codziennego zbierania włosów z podłogi w łazience i odkurzania na szybko kotów w kątach ( masakra przy ogrzewaniu podłogowym-skąd ich sie tyle bierze? ) O widzisz - właśnie się zastanawiałam, czy warto taki odkurzaczyk do łazienki sobie sprawić Normalnie "myślisz i masz" Jakieś porady co do rodzaju? Bo jeszcze nie zaczęłam się rozglądać i boję się że mnie dopadnie rzeczywistość w postaci 50 tysięcy modeli ja też sie zastanawiałam chyba od roku ...kupiliśmy jakiś Clatronic coś ok 100zł ....przydaje sie też do łapania komarów Ooo, wielkie dzięki Na komary też się przyda, bo mój kot tylko na muchy poluje, a komarów nie chce zauważać Jeśli chodzi o muchy i ćmy to kot wystarcza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 16.06.2008 22:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2008 to może i ja coś podpowiem w kwesti sprzątania .....kupiłam mały przenośny odkurzacz ( taki samochodowy ) ktory stoi zawsze pod ręką i służy do codziennego zbierania włosów z podłogi w łazience i odkurzania na szybko kotów w kątach ( masakra przy ogrzewaniu podłogowym-skąd ich sie tyle bierze? ) Moj kamienny zlewozmywak (kolor ekri ) tak raz na tydz . zalewam po ściankach Domestosem .....po 10 minutach spłukuję bez szorowania - od 3 lat tak robię i nic sie ze zlewem nie robi . Mam gres polerowany jasny -do jego mycia używam wody z kropelką płynu do naczyń ....nie zostawia śladów -polecam A jeśli można wiedzieć to jakiego płynu do naczyń używasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 16.06.2008 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2008 A jeśli można wiedzieć to jakiego płynu do naczyń używasz najczesciej PUR balsam ,ale to chyba nie ma większego znaczenia jaki płyn Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 16.06.2008 22:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2008 Moj kamienny zlewozmywak (kolor ekri ) tak raz na tydz . zalewam po ściankach Domestosem .....po 10 minutach spłukuję bez szorowania - od 3 lat tak robię i nic sie ze zlewem nie robi . Masz zlewozmywak z prawdziwego kamienia??? Gdzie można kupić? Znaczy widziałam w Yeti ale zastraszająco drogi. mam kamienny z Blanco http://www.armaland.pl/kuchnia/blanco?gclid=CNyfud_9-ZMCFQuGugod6BmjVg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Damro 16.06.2008 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2008 słyszałam że nie każdy płyn nadaje się np ludwik odpada ale ja również używam Pur to napewno wypróbuję,Ewcia dziękuję a czy impregnowałaś swój gres? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 16.06.2008 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2008 słyszałam że nie każdy płyn nadaje się np ludwik odpada ale ja również używam Pur to napewno wypróbuję,Ewcia dziękuję a czy impregnowałaś swój gres? gres -nie ...ale fugi- tak ,po 3 latach wyczysciłam je ponownie ..... Domestosem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 16.06.2008 22:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2008 słyszałam że nie każdy płyn nadaje się np ludwik odpada ale ja również używam Pur to napewno wypróbuję,Ewcia dziękuję a czy impregnowałaś swój gres? może dlatego ,że Ludwik jest zielony ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malysmon 17.06.2008 05:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2008 Super temat! Ja w mieszkaniu w łazience zastosowałam półeczki... Teraz przy budowie domu we wszystkich łazienkach będą zamknięte szafki, wentylacja mechaniczna chodząca cały czas (tu też taką mam i świetnie się sprawdza, nie mam grzyba oprócz dwóch miejsc na silikonie, ale myślę, że przyczyną jest wadliwe położenie - wklęsłe, zbierające wodę), blat nie błyszczący bo mam taki ciemny granat i wszystko na nim widać. W kuchni - ponieważ mam połączoną z salonem - jestem zadowolona z szafek, mam tylko jedną wisząca półeczkę, na któej kład owoce, więc jest tam zawsze czysto. Przyprawy już schowałam do środka - zbierają kurz jak diabli. No i w nowej kuchni rezygnuję z witrynek wiklinowych - również zbiera się kurz w środku. Czyli żadnych półeczek otwartych!!! Problem prania - mam liczną rodzinkę - na razie jest nas czwórka, właśnie czekam na kolejnego członka rodzinki (termin na 8 lipca ), wymyśliłam pralkę z szuszarką, żeby po dwa razy nie rozkładać i składać prania, do tego chcę nauczyć domowników segregacji i wstawić ze dwa kosze - biały na jasne, ciemny na ciemne rzeczy - mam nadzieję, że to mi pomoże w pracy i przewalaniu sterty brudnych ciuchów. Gabloty na książki - szklane, zamykane. Na książkach strasznie zbiera się kurz, mój synek jest alergikiem, muszę temu zapobiegać. Kafle w kuchni na podłodze mam udające drewno (jasny brąz, prawie beż) - beznadzieja!!! Nigdy więcej - kapnie kropla czystej wody, wejdź w to kapciem i plamy gwarantowane i to czarne. Nie polecam. Świetnie nadają się kafle udające marmury, nic nie widać. Aby nie wnosić do domu piachu - w bloku buty otrzepują się z piachu na kolejnych piętrach klatki schodowej - planuję w wiatrołapie ustawić szafki lub jak się da garderobę, w któej wszyscy będą mogli się rozebrać, zmienić obuwie na domowe i dzięki temu zamknę temat piasku. Mam nadzieję - a na pewno ograniczę. Uff, ale się rozpisałam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malysmon 17.06.2008 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2008 Jeszcze jedna ważna rzecz... Mam zmywarkę i zlew jednokomorowy z małym miejscem na jakieś obierki itp i ociekaczem (jednak czasem się przydaje), ale... Znajomi mają zlew jednokomorowy chyba dwa razy głębszy. Jest super - wstawiasz talerze do środka, do zmywarki raz dziennie, nic ci nie stoi na wierzchu i nei widać jak się wejdzie do kuchni. Wcześniej nie byłam sobie w stanie tego wyobrazić, w domu chowam byle łyżkę co chwilę do zmywarki. Fajny pomysł, polecam. Sama w domu oczywiście - skorzystam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
josephine 17.06.2008 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2008 planuję w wiatrołapie ustawić szafki lub jak się da garderobę, w któej wszyscy będą mogli się rozebrać, zmienić obuwie na domowe i dzięki temu zamknę temat piasku. Mam nadzieję - a na pewno ograniczę. Uff, ale się rozpisałam... A może wypowie się ktoś kto już ma wiatrołap - słyszałam opinię właściciela domu, że nie zostawiają butów w wiatrołapie bo rano sa nieprzyjemnie zimne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts