Besta77 17.06.2008 08:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2008 Kafle w kuchni na podłodze mam udające drewno (jasny brąz, prawie beż) - beznadzieja!!! Nigdy więcej - kapnie kropla czystej wody, wejdź w to kapciem i plamy gwarantowane i to czarne. Nie polecam. Świetnie nadają się kafle udające marmury, nic nie widać. Witaj! Czy mogłabyś napisać jakie masz te kafle udające drewno? albo jeszcze lepiej - jakąś fotkę wrzucić właśnie czegoś takiego - jasny brąz, beż - szukam do przedpokoju, a skoro masz z nimi takie złe doświadczenia to wolałabym nie wpaść właśnie na coś takiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zetka 17.06.2008 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2008 A może wypowie się ktoś kto już ma wiatrołap - słyszałam opinię właściciela domu, że nie zostawiają butów w wiatrołapie bo rano sa nieprzyjemnie zimne. Ja nie mam takiego problemu bo w wiatrołapie mam ogrzewanie podłogowe i jest tam ciepło Ale zauważyłam u kilku znajomych (którzy nie mają ogrzewanego wiatrołapu) że zimą faktycznie po kilku godz nakłada się zimne buty (nieprzyjemne uczucie brrr) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malysmon 17.06.2008 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2008 planuję w wiatrołapie ustawić szafki lub jak się da garderobę, w któej wszyscy będą mogli się rozebrać, zmienić obuwie na domowe i dzięki temu zamknę temat piasku. Mam nadzieję - a na pewno ograniczę. Uff, ale się rozpisałam... A może wypowie się ktoś kto już ma wiatrołap - słyszałam opinię właściciela domu, że nie zostawiają butów w wiatrołapie bo rano sa nieprzyjemnie zimne. Słusznie, z chęcią bym posłuchała opinii, choć mój wiatrołap będzie dość schowany... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malysmon 17.06.2008 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2008 A może wypowie się ktoś kto już ma wiatrołap - słyszałam opinię właściciela domu, że nie zostawiają butów w wiatrołapie bo rano sa nieprzyjemnie zimne. Ja nie mam takiego problemu bo w wiatrołapie mam ogrzewanie podłogowe i jest tam ciepło Ale zauważyłam u kilku znajomych (którzy nie mają ogrzewanego wiatrołapu) że zimą faktycznie po kilku godz nakłada się zimne buty (nieprzyjemne uczucie brrr) Super. Żaden problem dodać kilka rur z ogrzewaniem i tu Dzięki!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malysmon 17.06.2008 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2008 Kafle w kuchni na podłodze mam udające drewno (jasny brąz, prawie beż) - beznadzieja!!! Nigdy więcej - kapnie kropla czystej wody, wejdź w to kapciem i plamy gwarantowane i to czarne. Nie polecam. Świetnie nadają się kafle udające marmury, nic nie widać. Witaj! Czy mogłabyś napisać jakie masz te kafle udające drewno? albo jeszcze lepiej - jakąś fotkę wrzucić właśnie czegoś takiego - jasny brąz, beż - szukam do przedpokoju, a skoro masz z nimi takie złe doświadczenia to wolałabym nie wpaść właśnie na coś takiego Wiesz co, postaram się zrobić fotkę i podeślę ci linka lub mailem. Sama mam w przedpokoju drugie, tu ciemniejsze i dużo mniej widać brud. Zimą - jasne, jak się wchodzi w ośnieżonych butach powstają ciemne plamy, ale to na każdych by powstały. Na jasnych po prostu z czystej wody robią się ciemne placki i cała podłoga wygląda jak zaciapkana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jastrzab1719502499 17.06.2008 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2008 Na pleśń na silikonie najlepszy jest Domestos. Jak tylko pojawi się u nas w kabinie polewamy ją Domestosem. Po 15 minutach spłukać wodą i po kłopocie.Kabina jest mocno użytkowana - mni. 9 pryszniców dziennie. Płytki ścienne w łazienkach najlepsze są matowe - znacznie mniej widać na nich ślady po wodzie. W szczególności, gdy zawiera dużo kamienia - okolice Częstochowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
josephine 17.06.2008 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2008 Wracając jeszcze do wiatrołapu i zimnych butów. Planuję ogrzewanie podłogowe w całym domu, ale ciągle zastanawim się czy jest sens robić je w wiatrołapie i garderobach ze względu na niewielką powierzchnię podłogi no i straty ciepła. Ktoś mnie naprostuje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 17.06.2008 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2008 Na pleśń na silikonie najlepszy jest Domestos. Jak tylko pojawi się u nas w kabinie polewamy ją Domestosem. Po 15 minutach spłukać wodą i po kłopocie. Kabina jest mocno użytkowana - mni. 9 pryszniców dziennie. Płytki ścienne w łazienkach najlepsze są matowe - znacznie mniej widać na nich ślady po wodzie. W szczególności, gdy zawiera dużo kamienia - okolice Częstochowy. Pojawił sie niedawno Domestos- bad w sprayu -ma dosć przjemny zapach i jest równie skuteczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tiga 17.06.2008 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2008 Wracając jeszcze do wiatrołapu i zimnych butów. Planuję ogrzewanie podłogowe w całym domu, ale ciągle zastanawim się czy jest sens robić je w wiatrołapie i garderobach ze względu na niewielką powierzchnię podłogi no i straty ciepła. Ktoś mnie naprostuje? My robimy w wiatrołapie. Rewelacyjnie jest stanąć na cieplej podłoze przy zmianie butów. No i błotko szybko wysycha W gardeerobie bym nie robiła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sm_wilk 17.06.2008 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2008 Wracając jeszcze do wiatrołapu i zimnych butów. Planuję ogrzewanie podłogowe w całym domu, ale ciągle zastanawim się czy jest sens robić je w wiatrołapie i garderobach ze względu na niewielką powierzchnię podłogi no i straty ciepła. Ktoś mnie naprostuje? Nie wiem jakie mogę mieć straty ciepła ale ogrzewanie w wiatrołapie mam i nie wyobrażam sobie gdyby go nie było (w garderobie nie mam i żałuję). Przyjemne ciepło zaskakuje zwłaszcza gości, którzy z porzyzwyczajenie ściągają buty. Zimą buty szybciutko schcną i jest przyjemnie ciepło ale dodatkowo mam tam też kaloryfer (rękawiczki też trzeba gdzieś suszyć ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
el-ka 17.06.2008 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2008 W wiatrołapie super, wysycha też szybko podłoga, nie tylko buty. Jak nie ma możliwości podłogówki wodnej, to chociaż mata grzewcza użytkowana sezonowo.A w garderobie chyba raczej nie, bo przy zastawieniu podłogi może sie przegrzewać i trudniej jest regulować temperaturę - moze być za gorąco, a trudno dawać termostat i rozdzielacz do samej garderoby oddzielny.Ja mam w garderobie kaloryfer. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
josephine 19.06.2008 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2008 U mnie też jest cokół w ścianie(to świetny pomysł) kurz nie ma gdzie się zbierać Jak wyglada ten cokół w ścianie? Tak jakby szafki wbudowane były w scianę i wisiały nieco nad podłoga?[/quote jutro zrobię zdjęcia Przypomnę sie z prośbą o fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
onna 19.06.2008 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2008 a ja mam pytanie do specjalistek - na pewno wiecei jaki impregnat do fug będzie najlepsiejszy???? czy on zabezpiecza fugi przed wodą (np nie zmieniają koloru po polaniu, czy tez właśnie przyciemnia????) W łazience mam fugi jasne, pasujące do płytek, ale na mokro sa zbyt żółte - i czuję że takie będą przy prysznicu Za to na podłodze mam ciemnobrązowe płytki i fugi lepiej wyglądają na mokro. Można coś z tym zrobić za pomoca impregnatu???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
helism 20.06.2008 01:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2008 planuję w wiatrołapie ustawić szafki lub jak się da garderobę, w któej wszyscy będą mogli się rozebrać, zmienić obuwie na domowe i dzięki temu zamknę temat piasku. Mam nadzieję - a na pewno ograniczę. Uff, ale się rozpisałam... A może wypowie się ktoś kto już ma wiatrołap - słyszałam opinię właściciela domu, że nie zostawiają butów w wiatrołapie bo rano sa nieprzyjemnie zimne. Słusznie, z chęcią bym posłuchała opinii, choć mój wiatrołap będzie dość schowany... My też mamy wiatrołap schowany w bryle domu i nie mamy w nim podłogówki. Buty wcale nie są zimne. Planowaliśmy zrobić kaloryfer, ale w końcu jest tylko "atrapa", tzn wisi, ale nie podłączony, bo nie ma takiej potrzeby. Jest tylko odrobinę chłodniej niż w pozostałej części domu. Rękawiczki suszymy na innych kaloryferach. Za to przeżywałam zimny wiatrołap u teściów (wystający całkowicie z bryły) - horror. Teściowa używa go w zimie jako dodatkowej lodówki, a buty trzyma na korytarzu koło kaloryfera. Jak przychodzę do niej, nawet odzież wierzchnią zostawiam w którymś pokoju, bo zostawiona w wiatrołapie jest nieprzyjemnie zimna. Pozdrawiam Monika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nilfina 27.06.2008 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2008 Płytki ścienne w łazienkach najlepsze są matowe - znacznie mniej widać na nich ślady po wodzie. W szczególności, gdy zawiera dużo kamienia - okolice Częstochowy. Chce polozyc w lazience wlasnie matowe jasne plytki 30x60cm - a bardzo zalezy mi na tym zebym nie musiala ich myc przy kazdym sprzataniu lazienki dokladnie. Czy ktos jeszcze ma takie matowe i potwierdza te opinie, ze sa one "latwe w obsludze"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
onna 27.06.2008 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2008 moja płytki są takie satynowe - nie błyszczą. Ale jeszcze nie mieszkam, dopiero zmywam kurz Jeśli czekasz jeszcze z decyzja to wypowiem sie za czas jakiś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nilfina 27.06.2008 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2008 jeszcze z 2-4 tyg pewnie bede czekac zapewne, wiec bede wdzieczna za wszelie opinie w temacie jasnych (zapewne bezowych...) plytek, matowych chyba ze powiecie ze blyszczace sa lepsze to kurcze kupie blyszczace, bo zalozenie sposobu urzadzenia mojego mieszkania jest dokladnie takie jak temat tego watku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
reng 28.06.2008 05:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2008 my zdecydowalśmy się na beżowe, błyszczące, w dodatku z fakturką marmurku. kafelkarz po położeniu przetarł je szmatką, pozamiatał kurz i wyglądają jakby były czyste w domu mam szary marmurek błyszczący i nie widać nic, kafelki są myte 4 razy w roku oprócz miejsc narażonych na brud, jak wanna czy umywalka fotka beżowych zamieszczona w "zdjęciach" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kobea6 28.06.2008 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2008 Mam test na płytki dla leniwych: Kupowałam jedną płytkę- brudziłam stopy i takim brudnymi, mokrymi na płytkę, ta na której najmniej znać było brud- moja mam Abis z Cersanitu w korytarzu, do tego szare (prawie jak cement fugi) i brudu nie widać Dla leniwe sprawdzone: - na szybko w łazience podłogę (2/3m) przecieram z grubsza ręcznikiem papierowym- fajnie zbiera - ciemne ramy okienne (u rodziców, bo sama wtopilam z białymi- bład) - jak najmniej ozdóbek - nawyk wycierania zlewozmywaka - co mozna to w szafki 4 ostatnie to klasyka ale wiecznie żywa:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vilemo 28.06.2008 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2008 my planujemy duza garderobe rowniez na dole przy korytarzu oraz lamus na narzedzia i inne pierdoly meza. dodatkowo duzo szaf plytki w korytrazy kolory przyciemniony beton, matowe o nierownomiernym kolorze i dosc ciemnie, szare fugi. mam nadzieje ze nie bedzie tak szybko widac zabrudzen. co do szybkiego sprzatania - polecam sciereczki nasaczone np domentos - genialnie usuwaja zabrudzenia - ja uzywam je w kuchni i łazience np do szybkiego przetarcia okapu, zlewu, czy wc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts